Ha az apuka olasz, és én magyar vagyok, de mindketten Németorszagban élünk, akkor a születendö gyermekünk milyen állampolgárságu lesz?
Mindhárom országban vér szerinti szerzéssel lehet állampolgársághoz jutni a születésnél, tehát olasz-magyar állampolgár lehet, ha mindkettőt kéritek.
Természetesen dönthettek úgy is, hogy csak a magyar vagy csak az olasz állampolgárságot kapja meg.
Német állampolgárságot csak akkor kaphat, ha legalább az egyik szülője német állampolgár.
Bocsánat jobban utánanéztem.
Ha apukának van letelepedési engedélye, és igazoltan legalább 8 éve Németországban él, akkor megkapja a gyerek a német állampolgárságot, de 23 évesen állampolgársági vizsgát kell tenni.
Ha apuka a gyermek születéséig megszerzi a német állampolgárságot, akkor természetesen a gyermek is automatikusan megkapja, és az 23 éves kora után is megmarad.
Ezen felül továbbra is megkaphatja a magyar állampolgárságot, és ha apuka megtartja az olaszt, akkor még az olasz állampolgárságot is megkaphatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!