Szerintetek, ha az apuka alkoholista, az befolyással van e a születendő gyermek fejlődésére? Van erről vmilyen statisztika? Nagyobb valószínűséggel lesz e a gyermeknek genetikai betegsége? Károsodik e a DNS az alkoholizmus miatt?
A függőségi HAJLAM örökölhető.
Nem feltétlenül az alkohol lesz az. Nem is biztos, hogy örökli.
Mindkét szülőm alkohol illetve nikotinfüggő.
Az eredmény:
Bátyám,34 éves, alkoholista, cigizik.
Nővérem: 30, ex keménydrogos, jelenleg fű és nikotin és szexfüggő.
Én: 25 évesen, szex, nikotinfüggő, kényszeres evő vagyok.
A húgom kamasz, eddig minden oké, nem cigizik, az alkoholt kerüli.
Én nem a későbbi életére gondolok, mert az evidens, hogy vmilyen módon sérül a gyerek, ha az apja alkesz.
A kérdés amiatt tettem fel, mert egyik nőrokonom kisfia súlyos intelligencia hiánnyal rendelkezik, kevert fogyatekossagai vannak, mind testi, mind szellemi. A testvérének viszont semmi baja, de ő egy másik apukatol született, aki nem alkoholista.
Nem, a DNS nem károsodhat alkohol hatására, nem ettől lett fogyatékos az a gyerek.
AZ 5-ös válaszolónál sem azért függő a 4 testvérből 4, mert örökölték a hajlamot, hanem a megfelelő nevelés hiánya miatt, amit két alkoholista és cigiző szülő nyilván nem tudott megadni a gyerekeknek, nekik meg maguktól nem volt annyi eszük hogy ne kezdjenek el inni meg cigizni...
7.!
Akkor most fuss neki még egyszer annak, amit írtam!
Megjegyzem, az hogy függő vagyok, nem jelenti azt, hogy fogyasztó is.
A cigit kétszer tettem le.
Lassan két éve nem gyújtottam rá, de bizony hiányzik. A szexfüggőség esti maszturbációval kontrollálható.
Viszont a falásroham valami borzalom. Nehéz elkerülni.
A másik, hogy a nővérem és én teljesen abszinensek vagyunk, ha az alkoholt nézzük. Soha, még szilveszterkor pohár pezsgőt se.
A hajlamot lehet örökölni, ezt mindenki megmondja, aki egy picit is otthon van az addiktológiában. Maga az alkoholizmus, azaz a tényleges függőség nem öröklődik, de nyilván bejátszik, hogy milyen környezetben nő fel valaki.
Egyébként az apa alkoholfogyasztása nem fog kárt tenni a babában DNS-szintjén, ez nem így működik.
Igen. Rengeteg statisztika van de nem magyarul.
Keress rá, magyar oldalakon inkább cikkek vannak.
Az alkoholistákkal családalapításra gondolni öngyilkossággal egyenlő.
Ha rólad van szó, kérlek, gondold át a magad és a még nem megszületett gyerekeid, a tágabb családod érdekében.
Az emberek elmellőzik ennek a jelentőségét, de mindenkire hatással van.
A szüleid és testvéreid, ha normális a családi háttered, ki lesznek akadva, ha próbálják is elfogadni, mert az sem igaz, hogy "nem ők élnek vele" - bizonyos értelemben aki társat választ az családot is választ!
A babának millió baja lehet, ha mondjuk az alkoholista pasas tizenéveitől mérgezi magát, mellette még dohányzik is vagy füvezik, netán keménydrogozik.
És majd a családnak kell beleszállni a dolgokba, amikor nem mennek nálatok, mert egy alkoholista évek munkájával válik (legtöbbje nem is válik) tisztává.
És akkor még hol vagyunk az anyagi és lelki dolgoktól, a példamutatástól.
Az érzelmek elmúlnak, viszont ha nem vigyázol, te válhatsz függővé egy alkoholista kapcsolattól, ne keresd ilyen emberek társaságát, ne kurd el egy rakás ember és mindenekelőtt a magad felépített és működő életét, hidd el, hogy tudom, mert tapasztalatból beszélk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!