Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Öten élünk mamámnál,édesanyám,húgom,én és nagybátyám. Háttérsztorinak annyi,hogy édesanyámék elváltak,rossz házasság,hitel és ide jöttünk vissza már régebben. Édesanyám dolgozik,de nem kap elegendő fizetést,én és húgom tanulunk én most fogok végezni ,jövőre már dolgozom szakmán belül. Mamám nyugdíjas,nagybátyám pedig egy alkoholista. Kap valami minimális segélyt (mivel elvileg ő ápolja mamám..ami nem igaz),meg amikor közmunkásként dolgozik (sepreget főtéren,ásnak stb). Pénzt soha nem ad be,elissza,van hogy másfél héten keresztül be van piálva,de azért enni azt szeret és pofátlanul. Nagyképű,pofátlan és semmit sem segít itthon,maximum kókányol amikor józan. Mamám fia ügye,folyton védi de azért amikor részeg mindig szidja ,viszont nem tudunk vele mit csinálni. Nagyon régóta csinálja ezt,nem fog már megváltozni. Az ösztöndíjam nagy részét ételre költöm/félreteszem ,de kezd elegem lenni belőle. Viszont amíg mamám védi és mi is nála élünk,nem tudok mit tenni ellene. Az elköltözésem tervezem,ezt már mondtam is itthon viszont családom nehéz lesz itt hagyni velük,képes eladni mindent,volt hogy tőlünk is lopott. Ha valami nem tiszta kérdezzetek. Sokszor azon gondolkodom,hogy halálra verem de legszívesebben fölképelném egy szekercével. Volt,hogy nem sok hiányzott...Az ő viselkedése kihat sok mindenkire és nem pozitívumként.

2015. okt. 8. 16:11
 1/8 anonim ***** válasza:
Mit tennék?Amint végzek,munkába állok,első fizuból egy szobát bérelnék,és elkezdeném a saját életen.Ha a húgom is végzett,és dolgozik,akkor együtt egy kis lakást bérelni.Nem is értem,mi a kérdés.
2015. okt. 8. 16:24
 2/8 anonim ***** válasza:
Vagy ha édesanyáddal ketten már kerestek annyit, akkor akár ti hárman a húgoddal elköltözhettek. Persze, a normális eset, ha a végzett, dolgozó fiatal kirepül a fészekből, de ha ilyen pokolban kéne hagynom a családom, akkor inkább szűkösen, de menjünk hármasban külön.
2015. okt. 8. 16:27
 3/8 anonim ***** válasza:

Én elhiszem, hogy pofátlan, hogy nem ad haza semmit, de igazából tényleg a mamád fia. Mit vársz? Hogy kirakja a saját fiát a lakásból?

Ahogy leírtad, igazából csak egy teher, de nem terrorizál, nem ver benneteket, csak olyan léhűtő alkesz.

Mamád kap nyugdíjat, anyukád is, te is dolgozni fogsz jövőre, tehát ha a koma még nem is ad semmit haza, akkor is van\lesz bevételi forrás.

Én egy idióta miatt biztos nem költöznék el, bár tény, némileg kiszolgáltatott helyzetben vagytok.

Esetleg még azt tudom javasolni amit fentebb is javasoltak, hogy ha már te is dolgozol, akkor anyukáddal és húgoddal keressetek albérletet.

2015. okt. 8. 16:54
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem ad semmit haza,de ugyanúgy használ gázt,áramot,vizet és eszik is. Nem is sok tervem van itthon,jövőre hagyom el a helyet és megyek albérletbe. Csak ügye gondoljatok bele abba amikor éjszakai vagy délutáni műszakból hazajössz és elfogyott az étel,mert megette,vagy amikor nem lehet családi ünnepet tartani mert épp kifele hugyozik az ajtón olyan részeg. Szerintem itt nem csupán "terrorról" lehet beszélni,bántalmazni meg akkor merné meg,ha felkészült a második életére.
2015. okt. 8. 17:14
 5/8 A kérdező kommentje:
Másrészt: adósságokba veri magát,különböző kocsmákban ( volt hogy megverték ) ,elad,lop dolgokat hogy piát tudjon venni. Itt nem csak egy léhűtő alkeszról van szó és az ilyen ember semmilyen formában nem elfogadható. Nem várom el,hogy kitegye a fiát ,azt várnám el hogy a mi oldalunkon álljon és velünk értsen egyet ne azzal az emberrel.
2015. okt. 8. 17:15
 6/8 anonim ***** válasza:

Én mindent értek,egy tipikus tahó kolonc, de neked meg azt kell megértened, hogy a mamád fia.

Majd ha neked is lesz gyereked, akkor helyére kerül neked is ez az egész história, mert az is lehet, majd drogos lesz vagy gyilkos, de akkor is a te kölköd lesz.

Ha elhatároztad magadat, hogy biztos lépsz, akkor mi a kérdés amúgy?

2015. okt. 8. 17:18
 7/8 anonim ***** válasza:
A lopás az rendőrségi ügy. Azt írtad, a mamád is szidja eleget. Milyen konkrét esetben nem állt mellétek a mamátok?
2015. okt. 8. 17:20
 8/8 anonim válasza:
Szerintem is le kell lépni, minél gyorsabban. Az alkoholista az is marad, ne reménykedj semmi jóban! ...bocsi de amúgy mi az a kókányolás?
2015. okt. 15. 13:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!