Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor vásárolnátok be és...

Mikor vásárolnátok be és miket egy januárban születendő kisbabának?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Első kisbabánk fog megszületni januárban 😊 még nem tudjuk a nemét.

Sokan írják, hogy első babánál minden hülyeséget megvettek, amit utána sosem használtak. Én nem szeretnék ebbe a hibába esni.

Fel tudnátok sorolni, hogy ti mit vettetek és mikor, tehát hanyadik terhességi héten?

Köszönöm előre is a válaszokat!

2019. júl. 4. 14:39
 1/8 anonim ***** válasza:

Szia! Sajnos én még nem tudok tapasztalatokat írni neked, csak azt tudom megosztani amit nekem is tanácsoltak. Én jövő hónapban fogok szülni. Én akkor kezdtem el vásárolni, amikor megmondták a nemét. A 18. héten. Elmondom mi az amit mi vettünk vagy kaptunk.

Ruhák ugye. 56os az újszülött méret és abból szerintem neked hosszú fog kelleni. Rugi, body, zokni, sapka. Kifogó törölköző, kis takaró. Mi még vettünk hálózsákot is mivel az elején semmilyen ágyneműt nem ajánlanak.

A ruhán kívül.:

Kiságy, kiskád, babakocsi, gumis lepedők, fürdető, popsikrém, pelenka (Én csak 1eset vettem mert később mosizni szeretnék. Azok is meg vannak véve) popsitörlő, mellszívó, cumisüveg.

Szerintem a kb ez. Persze vannak még dolgok amire neked lesz szükséged szülés után. Nekem adott listát a védőnő is meg egy ismerősöm segített.

2019. júl. 4. 15:27
 2/8 anonim ***** válasza:
61%

Februárban született a lányom. Karácsonykor vásároltunk meg neki mindent. Hosszú a lista, de ez mindenkinél változik..56os ruhák nem is nagyon kellettek mert kb 1-2 hétig voltak rá jók..

Hálózsák( mert ezt nem tudja lerúgni vagy a fejére húzni)

5 62es body

5 62es rugi

62es thermo overál

Meleg sapik

Kiskesztyű

Kézfertőtlenítő zselé nektek otthonra (influenzajárvány volt, meg a nagyinak fertőző tüdőgyuszija stb..)

Vastag zoknik

Sok textilpelus(kicsi és nagy)

Nekünk bevált a babafészek

Kiságy és tartozékai

Eü kellékek a babának

Kád állvánnyal

3in1 babakocsi olyan ami terepre jó

Játszószőnyeg

Ami szülés után derült ki hogy kell az a

Légzésfigyelő

Mellszívó (kórházit béreltem)

Anyatejtároló

Cumisüveg(szoptatásra készültem, de sajnos a babám nem szívta hiába igyekeztem)

Mikrós sterilizáló

Kb ennyi jut most eszembe

2019. júl. 4. 15:42
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia! Mi a második babánkat várjuk, az elsőnek tényleg mindent megvettünk, amire nem volt szükség. A másodiknak már csak azt vesszük, ami valóban kell.

Amire szükségetek lehet:

kiságy+matrac, fejvédő

kád, szükség esetén állvány

vízhőmérő

szükség esetén csecsemőmérleg

légzésfigyelő, bébiőr

pólya (a kisfiam nyáron született, 2 pólyánk van, de egyiket sem használtuk)

2-3 db gumis lepedő

2-3 kifogókendő

10-20 db textilpelenka (mindenre jó)

body, rugdalózó, nadrág, gombos pulcsi, zokni, sapka, bundazsák (amennyit jónak találtok, felesleges sokat venni)

sterilizáló

sz.e cumisüveg 2 db

üvegmosó

körömvágó olló, lázmérő

elekromos orrszívó

és amiket majd az orvos felír

2019. júl. 4. 17:16
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm nagyon kedvesek vagytok 😊😊
2019. júl. 4. 17:24
 5/8 anonim ***** válasza:
Én is januárba fogok szülni,de ez még eszembe sem jutott hogy mit kell neki venni.Majd novemberbe.
2019. júl. 4. 17:53
 6/8 A kérdező kommentje:
Én se vettem még meg semmit, de mellettünk nem sokkal van egy bababizományi. És olyan sok mindent látok, hogy képtelen vagyok nem arra gondolni, hogy a mi kisbabánknak is jó lenne egy ilyen 😁
2019. júl. 4. 18:08
 7/8 anonim ***** válasza:
Én már a 12. héttől vettem ezt-azt, minden hónapban vmit. Nem akartam mindent a legvégére hagyni, az túl sok lett volna. Meg ha éppen akciósan volt vmi, gondoltam, mért ne? Meg voltak ismerősök, akiktől olcsóbban be tudtam szerezni, esetleg ingyen adták.
2019. júl. 4. 19:39
 8/8 anonim ***** válasza:
Az biztos!Tudom hogy vonzóak ezek a dolgok! ,:)))
2019. júl. 4. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!