Mikor vásárolnátok be és miket egy januárban születendő kisbabának?
Sziasztok!
Első kisbabánk fog megszületni januárban 😊 még nem tudjuk a nemét.
Sokan írják, hogy első babánál minden hülyeséget megvettek, amit utána sosem használtak. Én nem szeretnék ebbe a hibába esni.
Fel tudnátok sorolni, hogy ti mit vettetek és mikor, tehát hanyadik terhességi héten?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Szia! Sajnos én még nem tudok tapasztalatokat írni neked, csak azt tudom megosztani amit nekem is tanácsoltak. Én jövő hónapban fogok szülni. Én akkor kezdtem el vásárolni, amikor megmondták a nemét. A 18. héten. Elmondom mi az amit mi vettünk vagy kaptunk.
Ruhák ugye. 56os az újszülött méret és abból szerintem neked hosszú fog kelleni. Rugi, body, zokni, sapka. Kifogó törölköző, kis takaró. Mi még vettünk hálózsákot is mivel az elején semmilyen ágyneműt nem ajánlanak.
A ruhán kívül.:
Kiságy, kiskád, babakocsi, gumis lepedők, fürdető, popsikrém, pelenka (Én csak 1eset vettem mert később mosizni szeretnék. Azok is meg vannak véve) popsitörlő, mellszívó, cumisüveg.
Szerintem a kb ez. Persze vannak még dolgok amire neked lesz szükséged szülés után. Nekem adott listát a védőnő is meg egy ismerősöm segített.
Februárban született a lányom. Karácsonykor vásároltunk meg neki mindent. Hosszú a lista, de ez mindenkinél változik..56os ruhák nem is nagyon kellettek mert kb 1-2 hétig voltak rá jók..
Hálózsák( mert ezt nem tudja lerúgni vagy a fejére húzni)
5 62es body
5 62es rugi
62es thermo overál
Meleg sapik
Kiskesztyű
Kézfertőtlenítő zselé nektek otthonra (influenzajárvány volt, meg a nagyinak fertőző tüdőgyuszija stb..)
Vastag zoknik
Sok textilpelus(kicsi és nagy)
Nekünk bevált a babafészek
Kiságy és tartozékai
Eü kellékek a babának
Kád állvánnyal
3in1 babakocsi olyan ami terepre jó
Játszószőnyeg
Ami szülés után derült ki hogy kell az a
Légzésfigyelő
Mellszívó (kórházit béreltem)
Anyatejtároló
Cumisüveg(szoptatásra készültem, de sajnos a babám nem szívta hiába igyekeztem)
Mikrós sterilizáló
Kb ennyi jut most eszembe
Szia! Mi a második babánkat várjuk, az elsőnek tényleg mindent megvettünk, amire nem volt szükség. A másodiknak már csak azt vesszük, ami valóban kell.
Amire szükségetek lehet:
kiságy+matrac, fejvédő
kád, szükség esetén állvány
vízhőmérő
szükség esetén csecsemőmérleg
légzésfigyelő, bébiőr
pólya (a kisfiam nyáron született, 2 pólyánk van, de egyiket sem használtuk)
2-3 db gumis lepedő
2-3 kifogókendő
10-20 db textilpelenka (mindenre jó)
body, rugdalózó, nadrág, gombos pulcsi, zokni, sapka, bundazsák (amennyit jónak találtok, felesleges sokat venni)
sterilizáló
sz.e cumisüveg 2 db
üvegmosó
körömvágó olló, lázmérő
elekromos orrszívó
és amiket majd az orvos felír
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!