Mi a baj azzal, ha csak egy gyereket akarunk?
Mindig is csak egy gyereket akartam, párom is. Persze, ha becsúszna a baba, akkor megtartanánk a másodikat is, de egy van tervben csak. Én folyton veszekedtem a testvéremmel és az egész rokonságban mindig mindenki irigy és rivalozál a másikkal, főleg, ha az örökségről van szó. Se gyerekkorban, se felnőttkorban nem jövünk ki egymással. És azt se akarom, hogy folyton osztozkodni kelljen a másikkal. Pl. most is vehetnénk egy lakást, anyáék eladnák a régi másik lakásukat, és abból tényéeg csak egy lakást tudunk venni. Így mindkettőnknek az nem lesz jó a jövőben, mert midnkettőnknek van már párja és felnőttek vagyunk. Szóval osztozkodni kell és választani, hogy akkor melyik gyereket támogassam jobban. Én azt akarom, hogy járhasson zenélni (mindegy, mit választ, támogatni fogom, zenesuli, stb), járhasson sportolni, tanuljon nyelveket. Én is kártam sportolni és tanultam nyelveket, de már a zenesuli nem fért bele. Még abba a suliba se járhattam, ahova akartam volna, mert jaj a tesóm nem ebbe jár. Szeretem a tesóm, nem arról van szó, csak na :D
Nem értem, miért kell erőltetni ezt a több gyerekes dolgot. A 3-at meg főleg nem értem. 3 gyerek sokkal több kiadás, hiába adják azt a 10 milliót, meg adókedvezményeket stb. 3 felnőtt gyereket hogy fogsz támogatni, mind egyetemre járjon stb? Ha csak egy gyerek van, akkor nem oszlik kétfelé a pénz, hanem minden az övé, így még jobb rétegekbe is bekerülhet.
Az pedig, hogy önző lesz a gyerek, az egy tévhit. Nem kell osztozkodnia, de a világ amúgy is erről szól. Láttam jópár youtube-videót és cikket is erről, és abban is az volt a tudományos álláspont, ha valami 100 évvel ezelőtti ember mondta h az egykeség már magában betegség, akkor terjedt ez el, de a mai tudósok szerint ez nem igaz. Az egyke embereket pedig megkérdezték, hogy mit gondolnak erről, és mondták, hogy igen, rosszul esik nekik, hogy előítéletesek velük emiatt, de ez nem igaz, mert ők is szeretetteljesek, és vannak barátaik, akiket nagyon szeretnek. Az egyik hölgy mondta, hogy mivel mindig egyedül volt, ezért jobban feltalálta magát és mert nagyot álmodni, amit mindig el is ért az életben, és ez szerinte egyáltalán nem rossz dolog.
Mit gondoltok erről? Más egyke gyerekes anyuka van esetleg? Előre is köszönöm!
25/N
Nézd, én egyke vagyok, a férjem is az volt, a lányunk is, és ahogy elnézem, a kisunokám is az marad.
Mi nem éreztük hiányát a testvérnek. Társasági emberek vagyunk, voltunk mindig, sosem éreztük magunkat egyedül.
A mi barátaink nem jöttek-mentek, hanem évtizedek óta együtt nyaralunk, ünnepelünk, szilveszterezünk. És segítjük egymást, ha baj van.
Érdekességként elmondanám, hogy, habár apám szintén egyke volt, anyámék nyolcan(!) voltak testvérek.
A hét testvéréből kettőt ismertem, a többivel már akkor sem tartotta a kapcsolatot, amikor gyerek voltam.
Aztán idővel már a két nővérével sem talált a szó. Sok veszekedésre emlékszem, aztán egyszer csak elmaradtak a nagy Erzsébet napi bulik, és többet nem jártunk hozzájuk. Na és a két nővér sem egymáshoz. Én gyerekként még igen, nem tiltott tőlük, de aztán csak éreztem, hogy örülnek nekem.
Pillanatnyilag egyetlen unokatestvérem van, akit nem láttam két éve, pedig egy városban lakunk, és sosem vesztünk össze. Egy darabig még beszéltünk telefonon nagyjából havonta, most már a telefont sem veszi fel.
Ennyit arról, hogyha nagy családod van, nem maradsz egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!