Ti melyik szavakon akadtatok ki? Pl. Szopika, tejcike.
Engem ezek akasztottak ki:
- Baris(bárányhimlős)
- Csurizik(Bepisil)
- Fagyibaba(ezen nagyon kiakadtam)
- Taxizik(taknyos na ez is kiverte a biztosítékot)
- Hamikázik/nyamikázik
- Nunus
- Tentizik
- Kisruha
- Pisike/kakika.
Illetve ez a többes szám, pl szobatiszták lettünk, betegek voltunk stb, meg még az hogy minden elé odateszik hogy kis, pl a kis bőre. A gügyögés is eléggé irritáló tud lenni nyilvánosságban pl boltban.
Fú, nem akarok a konkrét kérdéseknél ezen izélni, de zsigeri szinten irritál a 'babó' szó. Olyan erőltetetten szépelgő. Ugyanakkor meg nyilván nem akarok hormongőzös kismamáknak beszólni emiatt, nincs is értelme, ez tök egyéni preferencia... de ki tudnék ettől a szótól futni a világból.
Szerencsére van ez a kérdés, ahol ezt kiírhatom magamból. Máris jobb :D :D
Egy hormongőzös kismama :D
"Kopogtatott a baba" kifejezés arra, hogy terhes lett.
Ez is olyan túlrózsaszinezett izé.
A baba nem kopogtat meglepetesszerüen, vagy megcsinálják vagy nem.
Még szopiZUNK, szopisztrájk, tejci, cicifüggő, cicista, mohó cicifaló, kisfőnök, szerelmem (no nem a férje), kicsi terrorista, kakimanó, 38 hónapos és 2 hetes gyerkőc, csucsuzik, jön a trónörökös, jön a fogacskánk, fogzós fosi, lurkó. Nyálas ömlengős szövegek a magzat nevében : "anyukám itt hordasz a szíved alatt..."
Bónusz:
Random odaírja az ő gyereke 10 hónaposan szalad, önállóan eszik és szobatiszta (kit érdekel). Totál más témájú csoportban mutogatja a gyerekét, unokáját. Amikor kiposztolják a nyakig nyálas, taknyos, kajamaradékos gyereket, hányingerkeltő. Amikor a szoptatásról nem mint táplálásról beszélnek hanem valami megfoghatatlanul mély és intim viszonyról, kötődésről amit kizárólag csak így lehet elérni és fenntartani. Kiposztolja az egyértelmű erős 2 csíkos tesztet és megkérdezi szerintetek is jön a kistesó. Megszűnik embernek lenni a gyerek után, és bőszen hirdeti biza nincs idő még zuhanyozni, wczni, enni, inni sem mert a gyerek az első és onnantól más nem létezik. Itt alapvető fiziológiás szükségletekről beszélünk nem a Maslow csúcsáról, hogy maradnak életben ezek az anyák o.O?!
Az ember kedve elmegy a gyerekvállalástól mikor ezek jönnek lépten-nyomon szembe.
A hónapozástól én is kivagyok. "38 hónapos a kisfiam"...brrrr. Nem bakker, a kisfiad 3 éves, esetleg 3 éves múlt, vagy ha nagyon maximalisták vagyunk, akkor pl. 3 éves volt júliusban. 1 éves kor felett már nem érzem indokoltnak a hónaposdit. Ugyanez 1 éves kor alatt a hetekkel, 17 hetes... én meg számolgathatom, hogy akkor az kb. 4 hónap...
Amiket írtatok nagyon jók, nekem a kisruhával nincs bajom, hisz egy kicsi ruha. Illetve a "szepa" praktikus, mert minden alkalommal kiírni, hogy szeparációs szorongás, elég hosszú lenne. A többivel egyetértek.
Nálunk anyósom használta a fikára a cicakaki szót a kisfiamnak, ő meg még nem tudta kimondani rendesen, csak úgy, hogy "cicika". Na ez a szó szégyen vagy nem szégyen, annyira megragadt, hogy már egymás közt is cicikát mondunk rá évek óta. 😅 De más ilyen hülye becézésünk nincs.
Jajj, hát én szoktam használni ezt azt, pl az iszit, a tápit, a fenti kérdésből pedig a tentizikkel és a kis ruhával szerintem semmi baj sincs.
Amit én utálok, az a dudó, először nem tudtam, hogy mi az, férjem segített ki, hogy a cumi /cumisüveg. És amin hatalmas agyfaszt kaptam, az a güzü. "Van már GÜZÜKÉJE?" "Hol a güzüd?" én meg csak néztem hogy mi a ****?? Akkor közlik, hogy hát a güzü =fog.. Aha, oké..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!