Családi átvételekor mennyit adtok a postásnak?
37-es!
Nekem amikor volt munkám,konkrétan a semmiért dolgoztam. Megkaptam a kis 52-54 ezres béremet,a kajajegyet meg oda adták a se..nyalóknak! Na??
Együttérzés. Ez a különbség ember és ember közt. Te nem vagy az,én igen. Nem kötelező semmi,de én úgy vagyok ezzel,hogy igyekszem úgy bánni az emberekkel,ahogy szeretném hogy velem is bánjanak. ... de ha olyan akad az utamba aki átvág,azt Isten irgalmazza!
Ha kedves vagy Valakivel,jót cselekszel (még ha azt a 50-100 Ft-ot ott is hagyod a postásnál- csak hogy témánál maradjunk)akkor a kedved is jobb lesz,este boldogabban fekhetsz le,ettől a másnapod is jobb lesz! :-)
Tégy belátásod szerint,de attól a pár forinttól nem leszel sem boldogabb,sem jobban nem fogsz állni. Ma már 100 ft lócarra sem elég a boltban,az én anyagi jóllétem sem azon múlik!
Honnan tudod,hogy az adott kézbesítő nem csóró?
Egy nagyon kedves ismerősöm is "mezei postás" volt (biciklin ülő),már most a csomagokat hordja kocsival. Emlékszem,amikor meghalt az anyukája,amikor egy bevételi forrás maradt hármójukra + 1 az anyuka amit kapott családit az egy szem fiukra. Emlékszem,amikor hajnalban hordta az újságot (a párom is hordta,és tudod,az a 20 Ft is nagyon sokat számított amikor valakitől az újság pénzt szedte és annyit nála hagyott! Voltak páran,ki 100,ki 5 Ft-ot hagyott nála, és nekünk csóróknak nagyon jól jött az a kis plusz!!), emlékszem amikor minden este hulla fáradtan ment haza tőlünk- mert hogy itt is dolgozott. A párom vállalkozó,nem futott jól a szekér,a forgótőkét az ismerős szerezte,és mellette hogy meglegyen Nekik is a kis plusz pénz,bizony hajnal kettőkor is jött fát pakolni,ha akkor ért ide a szállító!! Volt rá precedens!
Látom nem csóró vagy,csak zsugori! mert a csóró emberek tiszta szívűek! Te nem ezt mutatod,ha 20 Ft-ot sajnálsz! sok kicsi sokra megy,tartja a mondás,de ha így tudnának élni emberek,nem itt tartana a világ!
Jó,sajnáld,és beszélgess az emberekkel,ha szerinted ez többet segít,mint az,ha egy kiló kenyérre valót össze tud kaparni!
Ahogy jól esik utcsó,ahogy jól esik!
Csak tudnám mitől lettem neveletlen??- ajaj,az igazság,mi??
Részemről lezártam a témát,kisebb gondom is nagyobb annál,hogy ezzel foglalkozzam,bocs és bocs hogy nem éjjeli bagoly módjára válaszolok,az én lelkem tiszta és tudok aludni!
A pontozónak: remélem jól esik! :-/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!