Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Családi pótlék » Családi átvételekor mennyit...

Családi átvételekor mennyit adtok a postásnak?

Figyelt kérdés
2013. dec. 6. 16:04
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
39%

37-es!

Nekem amikor volt munkám,konkrétan a semmiért dolgoztam. Megkaptam a kis 52-54 ezres béremet,a kajajegyet meg oda adták a se..nyalóknak! Na??

Együttérzés. Ez a különbség ember és ember közt. Te nem vagy az,én igen. Nem kötelező semmi,de én úgy vagyok ezzel,hogy igyekszem úgy bánni az emberekkel,ahogy szeretném hogy velem is bánjanak. ... de ha olyan akad az utamba aki átvág,azt Isten irgalmazza!

Ha kedves vagy Valakivel,jót cselekszel (még ha azt a 50-100 Ft-ot ott is hagyod a postásnál- csak hogy témánál maradjunk)akkor a kedved is jobb lesz,este boldogabban fekhetsz le,ettől a másnapod is jobb lesz! :-)

Tégy belátásod szerint,de attól a pár forinttól nem leszel sem boldogabb,sem jobban nem fogsz állni. Ma már 100 ft lócarra sem elég a boltban,az én anyagi jóllétem sem azon múlik!

2014. júl. 16. 12:03
 42/48 anonim ***** válasza:
0%
40-es! Kikérem a zsugori jelzőt a magam és mindenki más nevében, aki nem ad borravalót a postásnak! Mikor érted/értitek már meg, hogy ez nem olyan alapvető illemszabály mint a köszönés, bemutatkozás, gratuláció, részvétnyilvánítás stb.!? Igenis be kell osztani a pénzt, különösen nyáron, ha az ember el akar menni nyaralni. Arról én nem tehetek, hogy milyen rossz körülmények között dolgozik egy postás. Nem vagyok Teréz anya, és nem is akarok az lenni. Elismerem a munkáját, és nem becsülöm le, nem nézem le, csak mert tőlem üres kézzel távozik. Én borravaló nélkül is képes vagyok normális viszonyba kerülni egy postással. Nem állok olyan jól, hogy viszonzatlan anyagi jellegű szívességet tegyek egy idegennek, még ha látásból ismerem is. Még ha adnék is neki valamennyit, az rajtam segítene? Ő segít rajtam? Nem. Mert nem is tud valami hasonlót nyújtani. Azt is meg kéne érteni végre, hogy nem mindenhol olyan rettenetes körülmények között dolgoznak a postások, mint sok helyen vidéken. Nekünk nem is tudna semmi rendkívüli szolgáltatást nyújtani egy kis juttatás ellenében, de erről ő nem tehet. Nem lakunk emeletes házban, errefelé nincsenek olyanok. Azt kell mondjam jó dolguk van a környékünket tekintve.
2014. júl. 25. 18:22
 43/48 anonim ***** válasza:
0%
41-es. Csak nem nálad is csak a pénz beszél? légy együttérzőbb szavakkal, bizonyítsd be a postásodnak, hogy érdekel a sorsa, beszélgess el vele ha úgy gondolod. A szavak néha többet érnek mint a pénz, de gondolom te ezt nem így látod.
2014. júl. 25. 18:23
 44/48 anonim ***** válasza:
0%
A borravalót pedig fizesse a feladó! Miért mindig a csóringer kézbesítendő személynek kell perkálnia? És igen, boldoggá tesz a tudat, hogy nem szórom a pénzt, mert az a kevés is bármikor jól jöhet az is. Nekem pedig nem tisztem finanszírozni egy postás megélhetését, kikapcsolódását. Mindenki más megdolgozik érte borravaló nélkül is. Számtalan veszélyes állás van, mint postásnak lenni, baj bárkit érhet.
2014. júl. 25. 18:30
 45/48 anonim ***** válasza:
25%

Honnan tudod,hogy az adott kézbesítő nem csóró?

Egy nagyon kedves ismerősöm is "mezei postás" volt (biciklin ülő),már most a csomagokat hordja kocsival. Emlékszem,amikor meghalt az anyukája,amikor egy bevételi forrás maradt hármójukra + 1 az anyuka amit kapott családit az egy szem fiukra. Emlékszem,amikor hajnalban hordta az újságot (a párom is hordta,és tudod,az a 20 Ft is nagyon sokat számított amikor valakitől az újság pénzt szedte és annyit nála hagyott! Voltak páran,ki 100,ki 5 Ft-ot hagyott nála, és nekünk csóróknak nagyon jól jött az a kis plusz!!), emlékszem amikor minden este hulla fáradtan ment haza tőlünk- mert hogy itt is dolgozott. A párom vállalkozó,nem futott jól a szekér,a forgótőkét az ismerős szerezte,és mellette hogy meglegyen Nekik is a kis plusz pénz,bizony hajnal kettőkor is jött fát pakolni,ha akkor ért ide a szállító!! Volt rá precedens!

Látom nem csóró vagy,csak zsugori! mert a csóró emberek tiszta szívűek! Te nem ezt mutatod,ha 20 Ft-ot sajnálsz! sok kicsi sokra megy,tartja a mondás,de ha így tudnának élni emberek,nem itt tartana a világ!

Jó,sajnáld,és beszélgess az emberekkel,ha szerinted ez többet segít,mint az,ha egy kiló kenyérre valót össze tud kaparni!

2014. júl. 29. 16:11
 46/48 anonim ***** válasza:
33%
Hogy te micsoda látnok vagy utolsó! Honnan is tudnád hogy mennyi pénzem van? Semmi jogod nincs hogy kritizálj engem azért, mert nem adom oda a neked erkölcsileg helyes célra. Tudod én egy hajléktalannak is előbb odaadnám, hátha nem issza el. A postás is elihatja. Vagy felajánlom valami fontosabb célra, ha biztosan tudom hogy jó helyre kerül. Például gyerekszobára Neked, ha már nem volt. Én nem sértegettelek, te pedig engem igen.
2014. júl. 29. 23:57
 47/48 anonim ***** válasza:
33%
És még annyit, hogy ezerszer hálát adok az istennek, amiért nem Te vagy a postásom! Ő nálad sokkal tisztább szívű lehet, és nem szól be, mert nem kap tőlem pénzt. Szóval inkább legyek zsugori a te szóhasználatoddal, mint egy ilyen neveletlen nímand mint te!
2014. júl. 30. 00:02
 48/48 anonim ***** válasza:

Ahogy jól esik utcsó,ahogy jól esik!

Csak tudnám mitől lettem neveletlen??- ajaj,az igazság,mi??

Részemről lezártam a témát,kisebb gondom is nagyobb annál,hogy ezzel foglalkozzam,bocs és bocs hogy nem éjjeli bagoly módjára válaszolok,az én lelkem tiszta és tudok aludni!

A pontozónak: remélem jól esik! :-/

2014. júl. 31. 14:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!