Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Családi pótlék » Családi átvételekor mennyit...

Családi átvételekor mennyit adtok a postásnak?

Figyelt kérdés
2013. dec. 6. 16:04
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
21%
Semennyit. Kicsodám ő nekem, hogy adjak neki a pénzemből? Még névről sem ismerem. Megköszönöm hogy kihozta nekem és ennyi. Szerintem nekem nem lenne pofám elfogadni semennyi borravalót más pénzéből, hiába jönne jól.
2014. febr. 28. 16:24
 32/48 anonim ***** válasza:
21%
Na, nekiállt lenullázni a sok "majd megmutatom én milyen nagyvonalú vagyok" képmutató. Igazi magyar virtus, akkor is adunk ha csórók vagyunk, hogy látszódjunk valakiknek senki létünkre.
2014. márc. 6. 17:03
 33/48 anonim ***** válasza:
31%
Nem nem azért,az a magad fajtának számít,nekem az a fontos hogy ha arra jár akár 3 napon keresztül kihozza és inkább adok érte 300 Ft ot mint hogy beutazzak a postára 2 busszal.Logika de hiába magyaráznám ahogy látom.Arról nem is beszélve mi minden szarra ki nem adjátok feleslegesen....
2014. márc. 9. 10:30
 34/48 anonim ***** válasza:
47%

"Kicsodám ő nekem, hogy adjak neki a pénzemből"

Szerencsére ahol pultosként dolgoztam, nem sok ilyen gondolkodású ember járt, így "jól" kerestem.

De minek is magyarázom az ilyeneknek, hogy miért szoktak az emberek borravalót adni a fodrásznál, kozmetikusnál, étteremben ....stb. Sőt én még a könyvtárban is adtam 60 Ft helyett 100-at. Nem mentem csődbe tőle.

(28-as voltam)

2014. márc. 9. 11:37
 35/48 anonim ***** válasza:
30%

Azért milyen kemény lehet télen-nyáron,hóban-esőben-szélben-forróságban kerekezni annyit,kockáztatva hogy valahol leütik és kirabolják? főleg ha olyan környéken kell mennie. És a kutyák??? -Van egy ismerősünk,akiknek neki adtuk a kutyánkat,mert nem bírtunk vele foglalkozni. A drága ott úgy össze kapta magát,hogy már a kerítést is úgy rágja,mint gyerek a ropit! hát ott postásnak/vizesnek/újságosnak lenni... A postások sincsenek szuperül megfizetve- egy ismerősöm postás,egy fiuk van,az asszony nem tud dolgozni,Ő lelkiismeretes,ha Ő helyettesítette a miénket,akkor képes volt 2-3x vissza jönni,ha nem voltunk itthon,de mindenkinél így csinálta,bármi volt,nem csak nálunk. A mi postásunk nem jár vissza,de simán meg lehet beszélni vele,hogy ha olyan levél van,amit nem vennék át,akkor ír egy papírt,mintha nem lennénk itthon.

Őszintén,aki nem ad borravalót a postásának,mennyi bérért kerekeznétek nap mint nap esőben,sárban,hidegben,forróságban? Mert annyit amennyit kérnétek érte,na annyit nem kapnak a postások!

2014. márc. 14. 19:03
 36/48 anonim ***** válasza:
48%
34-es! Semmilyen jogalapod nincs arra, hogy elítélj engem és mindazokat, akik nem adnak borravalót a postásnak. Miért fáj neked ez annyira? Szánalmas vagy, komolyan! És semmi rálátásod nincs arra, hogy mire költöm és nem tudod megítélni azt sem hogy az felesleges vagy sem. Szerintem a borravalózás felesleges, csak a magad fajták nem tudják kellőképp értékelni a pénzt, mert úgy látszik több van az átlagnál. Nem fogok alkalmazkodni a barom magyar "adakozzunk mindenkinek" mentalitáshoz, és ezzel le is zártam a témát! Szép napot "Szent Anonymus"!
2014. júl. 9. 13:12
 37/48 anonim ***** válasza:
51%
35-ös! Ezek szerint nekem "erkölcsi kötelességem" borravalóval jutalmaznom minden esetben a postást, mert olyan rettenetes körülmények között dolgozik. És így kéne megvásárolnom a jóindulatát, hogy minden esetben csengessen, ne csak bedobja az értesítőt. Szépen állunk. Csak a dolgát teszi, ezt vállalta, tudta mivel jár. És igen, én nem várnám el a borravalót senkitől, bármilyen vacak munkát is kell végeznem! Inkább örüljön a postás, hogy van munkája, azért kapja a fizetését! Más még ennyit sem kap, főleg ha munkanélküli. Az a baj, hogy ebben az országban mindenki csak kapni akar, mert elvárásai vannak. Nagyon sok embernek alacsony a havi fizetése, és mégsem kapnak zsebbe juttatást. Erről ennyit.
2014. júl. 9. 13:17
 38/48 anonim ***** válasza:

"Szerencsére ahol pultosként dolgoztam, nem sok ilyen gondolkodású ember járt, így "jól" kerestem."

Ez a mondat elég sokat elárul rólad, konkrétan a pénzéhségedről, potyaleső mivoltodról. A vendéglátóipart kissé másképp látom mint a postások munkáját - bár őket sem bántottam egy szóval sem, és becsülöm a munkájukat, még ha ezt nem is pénzben juttatom kifejezésre. De te ezt úgy sem értheted, mivel úgy látszik nálad az a fontos, hogy kitől mennyi pénzt látsz. Ha nálad a pénz határozza meg az embert, és képtelen vagy elfogadni a tiédtől eltérő álláspontokat már ilyen kérdésekben is, és ez alapján alkotsz véleményt az emberről, hát lelked rajta. Ennyi erővel ideológiai, etnikai meg ki tudja még hányfajta szempont alapján ítélkezhetnél, a tolerancia úgy látszik nem az erősséged, és kellő önismereted sincs, ha így is jó embernek tartod magad.

2014. júl. 9. 16:49
 39/48 anonim ***** válasza:
26%
Meg arról nem is beszélve, hogy a pultosnak miért is kéne borravalót adni? Ő csak kiszolgál itallal, ami amúgy sem olcsó a szórakozóhelyeken. Sose éreztem hogy neki járna valami mellékes. Egy étteremben viszont egy minimális pluszt azért hagyok, hogy kerekre jöjjön ki, de szó sincs 10-15%-ról. Azt viszont ki nem állhatom, amikor a pincér még csak leplezni sem tudja az igyekezetét, kezét-lábát töri, hogy a kedvemben járjon egy kis borravalóért.
2014. júl. 9. 17:01
 40/48 anonim ***** válasza:

27-es vagyok. Most már nekem is a Postás hozza :-)

Most sem jobb anyagilag a helyzet(net a Párom vállalkozása miatt van),de tudom hogy a postás élet nem könnyű,és az apraját most is ott hagyom! 650 Ft- a vége az összegnek,150-et hagyok Nála.

Most másik postás hozta ki a késő délutáni órákban,6 körül,de mert új,és naggggggyon (mást akartam írni,de szűrnek :-) ) kellemetlen volt Neki is hogy a főnök helyettes ment ki és segített kézbesíteni amit kellett,így Neki is oda adtam. Nem könnyű a postás élet,higgye el minden zsugori! A csapadékos időben is biciklizni,a forróságban biciklizni,a hidegben biciklizni... Volt akit az egyik helyen egy kutya tépett le a biciklijéről... Hű,de mókás! -_-

Egy kis EMBERSÉGET!

Aki nem ad,ne adjon,de ne nézze madárnak a másikat,mert képes KEDVESNEK lenni az emberekkel!

Én a szállítónak is szoktam adni,na nem sokat,általában felkerekítjük a végösszeget ezresre, ha közel van nagyon akkor még egy párat teszek hozzá, mert be is pakolja az árut,nagyon rendes! Ilyen forróságban is segítőkész papas,behívni egy kávéra nem fogom,de ennyi jár Neki! Nekem is jól esne ha nem (...) lennének az emberek,és azt az 5 Ft vissza járót nem kérnék el,de elkérik. Én sem kapok senkitől semmit.

2014. júl. 16. 11:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!