Adtok borravalót a postásnak mikor hozza a gyest? H igen mennyit?
Soha.
Viszont volt már olyan, hogy nem volt aprója, így 50ft-al kevesebbet adott (meg sem kérdezte, tudok-e visszaadni nagyobb pénzből), máskor meg pont 50ft-al többet adott ugyanígy apróhiány miatt.
Jobban szeretem ha csak az értesítőt dobja be és a postára magam megyek a pénzért, úgyis megyek a csekkekkel, a pénz javarészét ott is hagyom sajnos.
Nem. Bar nem gyes-t kapok.
De, ha kapnam is es postan, akkor se adnek.
O se ad nekem penzt, hogy hamarabb leblokkoljam az arujat vagy elintezzek neki par dolgot. Akkor meg minek?!
Az orvosnak se adok penzt, hovy megvizsgaljon, erre van.a TB, amit havonta fizetek a sz@rabbnal sz@rabb ellataaert.
Én postás vagyok, csak most gyeden.
Soha senkitől nem vártam el borravalót, persze örültem ha adnak. Ez amolyan szokás. Borravalót adsz a futárnak, a pincérnek, a pultosnak, pedig nekik is ez a munkájuk.
Csakhogy van amikor az anyuka már reggel 9kor ott áll a járatod elején, és bunkón, vagy nem bunkón, de követeli a gyest, segélyt, bármit, ami pénz. Hiába mondod neki, hogy majd ha odaérsz az ő lakásához, akkor megkapja, ő ott és akkor szeretné azt, ami akárhogy nézzük a munkavégzés szempontjából szabálytalan, sőt, súlyos vétség, amiért kirúghatnak. Megteheti a postás azt, hogy nem érdekli, továbbteker, elengedi a füle mellett a -nem csak romák szájából elhangzó - "rákosodjon ki a beled" és hasonló átkokat. De hát az ember pénzből él, és ha én odaadom neki a lóvét, akkor kapok bizony jó kis jattot. Valamit valamiért. Sokszor kérnek meg emberek szívességre. Adjam fel a csekkjeit, vigyek tejet, vagy csak simán gyalogoljak fel hozzá a negyedikre egy olyan levéllel, amit simán bedobhatnék a ládába. Ilyenkor elvárom a borravalót, mert bár szívesen segítenék én mindenkinek ingyen, rajtam sem segít senki, csak sajnos a pénz. Persze ez mind szabálytalan és ezekkel is az állásomat kockáztatom. Szóval a lényeg az, hogy ha csak otthon ülsz és a postás becsönget, hogy meghozta a pénzedet, nem szükséges borravalót adni, de ha te már reggel 8kor felhívod, hogy "hol van már a pénzem", akkor nyilván nem ingyen kapod meg hamarabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!