Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A baba utan jaro gyest es...

A baba utan jaro gyest es csaladi potlekot csak a szulei vehetik at, vagy barki aki azon a cime ajtot nyit a postasnak? :s

Figyelt kérdés
Es mennyi is most ezeknek a pontos osszege?
2013. márc. 6. 10:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
76%
Családi:12200ft egy gyerek esetén, 2 gyerekre már 13300ft/gyerek. Gyes: 25650ft. Ha oda van bejelentkezve az illető, és elmúlt 14 éves, akkor elvileg átadhatja neki a postás. Ha te előtte nem szóltál neki, hogy senkinek ne adja át rajtad kívül.
2013. márc. 6. 10:12
 2/11 anonim ***** válasza:

Meghatalmazás kell, nálunk legalábbis kéri a postás.

A családi pótlék :

Egy gyermekes család esetén: 12.200.- Ft

Egy gyermeket nevelő egyedülálló szülő esetén: 13.700.- Ft

Két gyermekes család esetén: 13.300.- Ft gyermekenként

Két gyermeket nevelő egyedülálló szülő setén: 14.800.- Ft gyermekenként

Három vagy többgyermekes család esetén: 16.000.- Ft gyermekenként

Három, ill. több gyermeket nevelő egyedülálló szülő esetén: 17.000.- Ft gyermekenként

A GYES nettó 25.650 Ft.

2013. márc. 6. 10:13
 3/11 anonim ***** válasza:
76%

igen, 14 éves elmúlt, személyi igazolvánnyal rendelkező személy átveheti, ha a lakcímkártyán azonos címre vagytok bejelentkezve. De ha szólsz a postásnak, hogy annak az illetőnek odaadhatja, akkor odaadja szerintem. Nálunk már több mint 30 éve ugyanaz a postás, ismer mindenkit, így bátrabban odaadja a pénzt vagy ajánlott levelet.

De egyszerűbb számlára kérni és hamarabb meg is kapod.

Az összegek annyi, amennyit az első írt.

2013. márc. 6. 10:15
 4/11 A kérdező kommentje:

Ez nem hangzik tul jol... hogy masnak is vam eselye atvenni.. :(

Es mikor szoktak folyositani honap elejen vagy inkabb vegen? Elso babank, mar egy honaposak vagyunk de meg em kaptunk semmit, apa el van havazva.. en mrg mrg mindig erotlen vagyok kimozdulni... : A potlek meg nem erre a cimre jon ahol jelenleg vagyunk... ezert kerdezem.

2013. márc. 6. 10:20
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Hó elején utalnak. Kérjétek át számlára, akkor senki más nem férhet hozzá.
2013. márc. 6. 10:22
 6/11 A kérdező kommentje:
Kosonom ez jo otlet.. de hol kell szolni azert hogy szamlara utaljak?
2013. márc. 6. 10:26
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Mák-nál kell szólni, ugyanis mindkettőt az utalja neked.
2013. márc. 6. 10:27
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Mák, azaz a területileg illetékes Magyar Állam Kincstár-nál
2013. márc. 6. 10:28
 9/11 anonim ***** válasza:

Az összegeket előttem leírták, viszont a postás egyáltalán nem adhatja oda akárkinek. Az más dolog, hogy odaadja-e.

Nálunk ez úgy működik, hogy pl. anyós vagy após, hiába egy lakcímen vannak számon tartva a menyükkel, egymás dolgait nem adja oda a postás. Tehát az én gyesemet pl. sem anyósom sem apósom nem tudja átvenni, mint ahogyan apósom nyugdíját sem adják oda nekem. A férjem átveheti az én gyesemet is, illetve apukája nyugdíját is, de az enyémet, illetve én az övékét nem.

Nem tudom, hogy ez szabály-e vagy csak a mi postánk szabálya.

De amúgy, ha arról van szó, hogy azt szeretnéd, hogy valaki ne kapja meg, akkor bemész a postára és kéred, hogy xy személynek ne adják oda.

2013. márc. 6. 10:30
 10/11 anonim ***** válasza:
Nálunk is ismer a postás mindenkit, pici település, évek óta itt dolgozik, de mégsem szívesen adta oda addig a pénzt, míg nem volt meghatalmazás. Hiába ismer mindenkit, még a megbízható családoknál sem teszi meg, mióta volt már ebből gond a postán. Szóval szerintem keressétek meg a postás, a postásotokat, vagy kérjétek számlára.
2013. márc. 6. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!