A baba utan jaro gyest es csaladi potlekot csak a szulei vehetik at, vagy barki aki azon a cime ajtot nyit a postasnak? :s
Meghatalmazás kell, nálunk legalábbis kéri a postás.
A családi pótlék :
Egy gyermekes család esetén: 12.200.- Ft
Egy gyermeket nevelő egyedülálló szülő esetén: 13.700.- Ft
Két gyermekes család esetén: 13.300.- Ft gyermekenként
Két gyermeket nevelő egyedülálló szülő setén: 14.800.- Ft gyermekenként
Három vagy többgyermekes család esetén: 16.000.- Ft gyermekenként
Három, ill. több gyermeket nevelő egyedülálló szülő esetén: 17.000.- Ft gyermekenként
A GYES nettó 25.650 Ft.
igen, 14 éves elmúlt, személyi igazolvánnyal rendelkező személy átveheti, ha a lakcímkártyán azonos címre vagytok bejelentkezve. De ha szólsz a postásnak, hogy annak az illetőnek odaadhatja, akkor odaadja szerintem. Nálunk már több mint 30 éve ugyanaz a postás, ismer mindenkit, így bátrabban odaadja a pénzt vagy ajánlott levelet.
De egyszerűbb számlára kérni és hamarabb meg is kapod.
Az összegek annyi, amennyit az első írt.
Ez nem hangzik tul jol... hogy masnak is vam eselye atvenni.. :(
Es mikor szoktak folyositani honap elejen vagy inkabb vegen? Elso babank, mar egy honaposak vagyunk de meg em kaptunk semmit, apa el van havazva.. en mrg mrg mindig erotlen vagyok kimozdulni... : A potlek meg nem erre a cimre jon ahol jelenleg vagyunk... ezert kerdezem.
Az összegeket előttem leírták, viszont a postás egyáltalán nem adhatja oda akárkinek. Az más dolog, hogy odaadja-e.
Nálunk ez úgy működik, hogy pl. anyós vagy após, hiába egy lakcímen vannak számon tartva a menyükkel, egymás dolgait nem adja oda a postás. Tehát az én gyesemet pl. sem anyósom sem apósom nem tudja átvenni, mint ahogyan apósom nyugdíját sem adják oda nekem. A férjem átveheti az én gyesemet is, illetve apukája nyugdíját is, de az enyémet, illetve én az övékét nem.
Nem tudom, hogy ez szabály-e vagy csak a mi postánk szabálya.
De amúgy, ha arról van szó, hogy azt szeretnéd, hogy valaki ne kapja meg, akkor bemész a postára és kéred, hogy xy személynek ne adják oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!