Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Ti hogyan oldjatok meg azt,...

Ti hogyan oldjatok meg azt, hogy du3-ra odaerjetek a gyerekert?

Figyelt kérdés

Tortenet a kovetkezo, ami miatt kerdem:

Napi 8 ora an dolgozom (5/2), fixen. Nem vagyok muszakos. 6oras munkakor nalunk (pizitcioba) szoba se johet, de nem is lennek 6 oras!

7:40-16:00-ig dolgozom, ebben benne van a 20 perc ebedidom is.ha nem vennem ki, akkor is beleszamolja a rendszer, tehat azzal "trukkozni" nem tudok.

A masodik gyerkocommel kezdtuk ma el a bolcsit, ahol mar repesgettek, hogy "jo lenne, ha...", stb,stb,stb.

Nem tudok odaerni 3-ra, ha 4-ig dolgozom es leghamarabb is fel 5-re erek oda.

Ugyan ebbe a keruletbe, csak masik bolcsibe jart a nagyobbik lanyom. Az egy katasztrofa volt. Ott se tudtam megoldani, hallgattam fel evig, hogy milyen szivtelen vagyok, stb...

Utana megszuletett a teso es onnantol ugyebar nem dolgoztam. Szules napjan is meg bent voltam a m.helyemen.

Nem poenbol irattam be egyik gyerekem se. Nyilvan, ha tehetnem, akkor nem jart volna a nagy se, es most a kicsi sem. De nem tehetem, jarniuk kell.

Junius ota dolgozom ujra, addig a nagyszulok segitettek.

Viszont, ez kilove most mar. Mivel az egyik tobb szaz km-re lakik es csak az en ket szememert nem koltozik fel a ferje es beteg edesanyja mellol, hogy elhozza az unokat mindennap 3-kor, a masik meg mutet utan vallalta be a lanyokat nyaron, amig regeneralodott (2het). Most mar dolgozik o is.

Otlet?

Babysitter kizarva, nem tudnam kifizetni a havi 80-100ezret.

Egyebkent a nagyobbik ovijat abszolut nem zavarja, hogy fel5-5 korul megyunk erte.

A napi10 ora maximumot rgyik se lepi at.

2015. szept. 1. 11:56
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

A főnököm hívott nem rég egyébként, hogy hogyan telt az első nap. Nagyon rendes és ő előtérbe helyezi a gyerekes szülőket.

Azt mondta, hogyha problémáznak, akkor ír egy hivatalos papírt a munkaidőmről, amitől extrém esetben hajlandó eltérni (pl. betegés miatt), de ha kell, akkor bemegy személyesen is a vezetőnőhöz.

Tavaly az egyik kollégám jövedelemigazolását nem akarták elfogadni (másik intézmény) és személyesen ment be leigazolni a papírt.

2015. szept. 1. 12:56
 12/26 anonim ***** válasza:
31%

Igazuk van, a gyereknek borzasztó hosszu a napi 8-9 óra bölcsi. Csaladtagom gondozonő, szokta mesélni, hogy a gyerekeket ez teljesen kikesziti. Ok is szoktak finoman szólni a szülőknek, hogy próbálják meg megoldani a korábbi elvitelt. Sok szülő azt hiszi, semmi gond nincs azzal, ha ott van egésznek a gyerek, hiszen úgyis csak játszik -de a bölcsődébe szabályok vannak, azokat be kell tartani. Más, mint otthon. Mellesleg az oviban is így van, max nem szólnak, de ugyanígy gondolják. Gondolj bele, nem véletlen, hogy a gondozonők / óvónők munkaideje is max 7 óra naponta.

Mondjuk ha nem tudod megoldani, akkor nem sok választásod van.

2015. szept. 1. 13:41
 13/26 anonim ***** válasza:
39%

7!

Attól a gondozonő nem mehet hamarabb haza, hogy nincs gyerek. Ezt a baromsagot honnan szedted? Ha egy szem gyerek nincs egész nap, akkor is ott kell lennie a munkaidejeben.

2015. szept. 1. 13:43
 14/26 A kérdező kommentje:

Utolsó előtti:

Nem tudom, hogy hol dogozik a rokonod, de ebben a kerületben délelőttös és délutános gondozók vannak.

Mint pl. egy gyárban. Ezek a műszakok. Néha akad köztes is, de az nem sokszor.

A délelőttös váltja a délutánost. Nekik ez a hivatásuk, ezt választották. Mint, ahogy én a saját szakmámat, hivatásomat választottam, az orvos azt, hogy gyógyít, stb..

Érdekes módon az ovikban (kerületik!) soha nem mondták még egy szülőnek sem, hogy teleportáljon a gyerekért 3-ra, mert ők így látják jónak.

A bölcsi egy kényszerhelyzet, ami a dolgozó szülőknek lett kitalálva.

Egy jó bölcsőde/óvoda nem a szülők ellen van, hanem mellette és segíti őt, ahogy tudja.

Nyilván itt arra gondolok (és célzok!!!), hogy adott időtartamban a gyerek felügyeletét, étkezését, tisztálkodását megoldják, amiért a szülő FIZET! (mert spec. én fizetek, mint ahogy az összes többi szülő gondozási díjat).

Emellett, megkapják az a baromi magas fizetésüket is, ami talán egy kiló kenyérre lassan épp, hogy elég lesz.

Máshol sem rózsásabb a helyzet, de ettől még nem kéne egy gondozónak úgy hozzáállni a dolgokhoz, hogy "kapjam meg a pénzem havonta, csak ne kelljen semmit csinálni!". Mert nekem ebből ez jön le.. és még másból is (ami a nagyobbik lányom bölcsijébe ment).

2015. szept. 1. 13:50
 15/26 anonim ***** válasza:
16%

Két műszakban dolgozik, igen. Anélkül elég nehéz lenne megoldani napi 12 órában a bolcsode nyitvatartasat 1 gondozonovel, aki napi 7 órát dolgozik.... A hozzaallasod borzasztó. A többség hivatást választott, nem munkát. Nem a semmiért akár pénzt. Tudod a rokonom több diplomával is rendelkezik és folyamatosan képzi magát, hogy a rabizott gyerekeknek a legjobbat nyújtsa. Erre a kedves szülő így reagál egy a sajat gyereke érdekében tett javaslatra.... Csak józan ésszel végig gondolva: szerinted jó a gyereknek napi 8-9 órát szabályok között, a családja nélkül tölteni?

Nem fogják kidobni a gyerekedet, nem fognak radparancsolni, hogy márpedig el kell vinni. Segíteni akarnak. Kicsit nyitottabb állj hozzá.

2015. szept. 1. 14:01
 16/26 anonim ***** válasza:
18%

"Attól a gondozonő nem mehet hamarabb haza, hogy nincs gyerek. Ezt a baromsagot honnan szedted? Ha egy szem gyerek nincs egész nap, akkor is ott kell lennie a munkaidejeben.

"

Szerinted honnan szedtem? Mit gondolsz? Kicsit jártasd a fejecskédet!

2015. szept. 1. 14:13
 17/26 anonim ***** válasza:
Nálunk is mindig az elsők és az utolsók között vannak a gyerekek. Nagyszülők 200 km-re, nekem 7-kor el kell indulnom a munkahelyemre, hogy beérjek 8-ra és legkorábban negyed 6-ra érek oda az első, fél 6-ra a második gyerekért. Ha az ember nem tudja megoldani, akkor a kedves gondozók kénytelenek lesznek ott maradni addig, amíg tudunk menni a gyerekekért. De nálunk szerencsére ebből soha nem volt gond, 6-18-ig volt bölcsi, ovi is nyitva és egyszer sem szóltak be, elfogadják, hogy az ember dolgozik. Te sem nagyon tudsz mit csinálni, nem a barátaiddal héderelsz vagy plázázol, hanem dolgozol. A fél 5 meg szerintem abszolút tökéletes.
2015. szept. 1. 14:26
 18/26 anonim ***** válasza:
53%

Okostojás! Gondolkodj már mielőtt írsz valamit...

".... Csak józan ésszel végig gondolva: szerinted jó a gyereknek napi 8-9 órát szabályok között, a családja nélkül tölteni? "

Nos, akkor mondjon fel a munkahelyén? És akkor mi lesz? Megy a gyerek a gyivibe. Az jobb lenne? A bölcsi a dolgozó szülők gyerekeinek van, és igenis KELL alkalmazkodniuk a munkaidőkhöz.

2015. szept. 1. 15:04
 19/26 anonim ***** válasza:

na várjál kérdező! szerintem te érthettél félre valamit! ma van a gyereked először bölcsibe és ma szólt a gondozónő, hogy sok lesz az a 8-9 óra bölcsi!

szerintem ezt nem a mindennapokra értette, hanem erre a napra. mert minden bölcsiben legalább az első hét beszoktatás ami azt jeleni, hogy első nap végig ott van az anya vele, második nap meg 1-2 órára megy ki a folyosóra.

szerintem is sok első napra otthagyni a gyereket beszoktatás nélkül, de nyilván ha már nincs szabadságod akkor az van, de ha jól értelmezem akkor ebben semmi rosszat nem látok

2015. szept. 1. 15:20
 20/26 A kérdező kommentje:

Nem értettem félre, mert annyit kérdeztem ma a gondozótól (aki a nagylányom volt bölcsijébe dolgozott...), hogy jövőhét csütörtökön - pénteken lehet-e egy olyan napot tartani, amikor már élesben van bent a lányom?!

Erre mondták azt, hogy a du. fél 5 (amikorra amúgy is tudok menni majd a gyerekért) nagyon sok a gyereknek. Ergo a 8-9- óra a bölcsibe.

Ekkor jött a "jó lenne, ha ..." kezdetű mondat, miszerint du.3 jobb lenne. De, nincs teleportálóm, sajnos nem tudok akkorra érte menni.

Ma 9-10-ig voltunk. Holnap 9-11-ig megyünk.

Nem először csinálom ezt végig. Tudom, mi a rend.

Mivel a lányommal június óta nem v agyunk együtt és napi 8-9 óra után látott először (amíg dolgoztam mással volt itthon), így neki ez nem meglepetés. Feldolgozta két hét után, hogy "ez van", sajnos ilyen a világ. Nem hül.e gyerek (mint ahogy a többi szülő gyereke se az!).

Egyébként meg két hét múlva hétfőtől már amúgy is élesbe fog menni a dolog (reggel negyed 8 - du. fél 5-ig). Szóval, akkor már tényleg nem fognak tudni mit csinálni.

Törvény szerint a napi 10 órát nem lépheti túl a gyerek bent maradása. Ez nálunk nem is lesz így.

Az, hogy napi 8 órában dolgozom .. hát bumm .. bocs, hogy próbálok normális munkaviszonyban élni és a családomat eltartani (a férjemmel együtt).

2015. szept. 1. 15:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!