Elvált szülőknél, ha valamiért nem megy az óvodába az édesanya a gyerekért és nincs más hozzátartozó, akkor az apának is kiadhatják a gyereket?
Kicsit kaotikus a helyzet sajnos. Nekünk volt több gondunk ebből, ezért tavaly óta szigorúan a törvény szerint járunk el: csak akkor korlátozhatók a szülői jogok, ha erről írásos, eredeti bírósági végzést mutat be az egyik szülő. Tehát ha a válás után anyuka nem vitte a papírt hogy nála vannak elhelyezve a gyerekek és nem kérte írásban, hogy az apának ne adják ki, akkor kiadják.
Ha bevitte, akkor nem.
nálunk erről az óvodában hosszas előadást tartottak.
a szülőknek ki kell adniuk, akkor is ha anya külön kéri, hogy ne. nem tehetnek semmit hacsak tiltó végzés nincs az apa/anya ellen és ebből kap az óvoda is.
mindenki másnak pedig csak engedéllyel adhatják ki :)
Nálunk pl a volt férjem megszabott időközönként láthatja a lányunkat, felügyelő kísérete mellett. Van egy múltja, ami miatt ez a rendelkezés született.
Kiscsoportos volt a lányunk, amikor gondolt egyet és elment érte. Hiába volt jelezve az óvodának (le volt adva a végzésről a fénymásolat, közjegyzői hitelesítéssel, stb), hogy nem adhatják ki neki soha semmilyen körülmények között, mégis megtette az óvónő. Másnap már nem dolgozott ott. Olyan balhét csaptam. Hívtam a rendőrséget egyből. Este 9-re találták meg a volt férjem a kislányunkkal együtt Esztergomba. Budapesten élünk.
Eljárás indult az óvoda és a volt férjem ellen. Az óvodát "fekete ponttal" elintézték, a volt férjem meg szigorítást kapott, mivel állítása szerint nem akarta elrabolni a lányunkat.
Már nagycsoportos volt a lányunk, amikor újra próbálkozott. Akkor pont bent volt a csoportszobában a vezetőnő és mondvacsinált indokkal feltartották őket, amíg a rendőrség kiért az óvodához. Engem is értesítettek azonnal.
Akkor felfüggesztettet kapott, mivel megszegte a láthatás feltételeit és már egyszer megpróbálta elrabolni, ami állítása szerint ugye nem így történt..
Csak azért írtam ezt le, hogy tud, egy figyelmetlen óvónő és el is vitte a gyereket az, akinek nem lehetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!