Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Anyukák, hogyan oldottátok...

Anyukák, hogyan oldottátok meg ezt?

Figyelt kérdés

Azok válaszára/tanácsára lennék kíváncsi akik senkire nem tudtak számítani csak a párjukra.

A helyzet a következő:Anyuka,apuka 2,5 éves gyerkőc.

A lányunkat bölcsibe kell adnom jövő hónaptól.Vissza kell mennem dolgozni.

Csak akkor vinnénk be amikor dolgozok.Na most a munkaidőm 6-6ig vagy 7-7ig szól.

Senkire nem tudom rábízni a gyereket,nincs senki a közelben távolban aki tudna rá vigyázni ezért kell a CSANA.

A párom kijelentette h nem fogja tudni mindig vinni a gyereket bölcsibe,amikor én dolgozok,oldjam meg.De én nem tudok sem később menni sem hamarabb eljönni a munkából ezért.Mit csináljak ,már teljesen kétségbe esek,hogy akkor hogyan oldjam meg.Neki beleférne az idejébe mert 8-5ig dolgozik.De ő szerinte nem fogja tudni megoldani.Ti mit csináltatok vagy csináltok ilyen helyzetben?

Egyértelmű ha beteg akkor maradok vele táppénzen.

2015. márc. 11. 08:40
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
100%

Nagyjából a 30. válaszolóval értek egyet.

És azért írok neked ennyi választ, mert olyanokat írsz, amit szóról szóra én is írnék a VOLT férjemről!

Amikor terveztük a babát és a várandósság alatt is, nagyon lelkes volt. Csak azt hallottam, hogy majd megoldunk mindent, hű de nagyon szuper lesz....aztán a születése után vett egy 180 fokos fordulatot.

Amit én tettem (és tanácsként is írom):

másfél évesen vittem csanába, visszamentem dolgozni. Tettem félre pénzt minden hónapban, amennyit csak lehetett. Megbeszéltük, hogy kap fél évet, hogy elgondolkodjon mi a fontos neki, miben tud (és akar) változni. Én a fél évet kivártam, vagyis picivel többet. Természetesen az ég világon nem történt semmi. Összejött annyi pénz, hogy vettem egy használt kis városi autót és kaucióra is meg volt az összeg. Az utolsó fél évet úgy töltöttük el egy lakásban, hogy a gyerekemmel a kis szobában aludtunk. Kipróbáltam, hogy az én pénzemből meg tudom-e venni azt ami a gyerekemnek szükséges + egy albérlet összegét.

Erről tudott a férjem is végig, de nem sejtette, hogy komolyan gondolom. Aztán elköltöztünk.

2015. márc. 11. 10:17
 32/41 anonim ***** válasza:
35%

Az merül fel bennem, hogy egy ilyen önző férfinak miért is szültél gyereket?

Oké, a te dolgod a gyerek szállítása. És az övé mi? Közös gyerek, közs a gond is. Nem értem, mit nem tud megérteni azon, hogy nem tudod elvinni /elhozni a gyereket, nem nem akarod. Ilyen emberrel hogy tudsz együtt élni? Hiába van ott, mintha egyedül lennél. De ennél még az is jobb, mert tudod, hogy neked kell megoldanod.

2015. márc. 11. 12:12
 33/41 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de így is egyedül oldod meg a gyerekkel kapcsolatos dolgokat. Ha elhagynád, akkor is egyedül fogod megoldani. Mi a különbség?

Én nem élnék együtt egy ilyen emberrel és ne haragudj, de szerintem nem szereti a lányát és téged sem. Úgy bánik veled, ahogy más a kutyájával sem. Szörnyű volt olvasni is, amiket írtál. Ez így nem jó és csak úgy lehet megleckéztetni, hogy elhagyod. Ha nem keres titeket, az a bizonyítéka, hogy nem szeret titeket.

Nézd, semmit nem akar csinálni otthon sem és a gyerekkel sem. Gondolom azt elvárja, hogy minden nap friss, meleg kaja várja haza, akkor is amikor 12 órázol. Hidd el, így lesz. Valószínűleg az apja is ilyen, ilyen nevelést kapott. A nő dolga minden ami gyerek és háztartás. Ja, meg dolgozz is. Én lépnék, megkérdezném édesanyám, odaköltözhetek-e hozzá, akár csak átmenetileg is. Sokan nevelnek ilyen pici gyereket egyedül. Kérj gyerektartást, keress olyan munkát, ami megfelel és mindenképp a te családod segítségét kérd, valaki csak tudna ebben a heti 3 napban segíteni. Ennek az embernek nem való gyerek és szerintem te is tudod, hogy ez a házasság vagy kapcsolat a pároddal sokáig már nem tarthat. Ő még gyerek, hagyd el. Ha akar titeket, akkor megváltozik, utánatok megy, de, mindenképp menj el. Mond neki, jó, akkor csomagolunk. Ez amúgy is elég durva kijelentés volt, hogy csomagolj, ha munka mellett nem tudod megoldani egyedül a gyereket. Ő meg kényelmesen otthon elvan. Szép. Ne maradj vele. Nem beszélve arról, hogy közös programokat sem csináltok, de a haverokkal elmegy. Ő nem apa.

2015. márc. 11. 13:16
 34/41 anonim ***** válasza:
A 31-es nagyon jó választ írt, de én már nem várnék fél évet, még egy hetet sem, még a héten költöznék a rokonaimhoz, akinek egy ideig nem lennék terhére. Még van egy kis időd, amíg munkába állsz és addig kereshetsz máik melót is.
2015. márc. 11. 13:18
 35/41 A kérdező kommentje:

Hát,beszéltem anyukámmal.Mivel ők nemrégen váltak el apuval így most albérletben laknak.Mondtam neki,hogy mi a helyzet,keressünk egy kertes házat és odaköltöznék hozzájuk a lánnyal,mert ez így valóban nem mehet tovább.Sajnos a párommal nem tudok erről beszélni,mert úgy gondolja neki van igaza,sosincs szavam semmiben.Az apja az "nevelte"őket,de szeretetet sosem kaptak"eleget".Rájuk volt bízva minden.

Mindenkinek köszönöm a segítséget.Felfogok neki olvasni pár hozzászólást amit írtatok,habár nem fogja meghallgatni sem(így sem ,hogy ő kérte)mert magán kívül mindenkit "hülyének"tart,és előre elnézést kérek helyette ,de ez az igazság,engem is ,de én már megszoktam 5 év alatt.4 hetem van munkábaállásig,ezidő alatt nagyon sok mindent el kell rendeznem.Sajnos nem most kellene ezen gondolkoznom,hanem akkor kellett volna amikor 1,5 évvel ezelőtt abortuszra küldött,mert akarta ,hogy tönkretegyem az életét még egy gyerekkel.

Igazatok van köszönöm!

Írok mihelyst változás áll be,4 héten belül.

További Szép napot Nektek!

K.

2015. márc. 11. 13:58
 36/41 anonim ***** válasza:
akkor arról lehet szó,hogy ő megbánta a gyereket .-( nyilvánvaló,abból ahogy viselkedik,és az abortuszból. így én sem maradnék,mert nincs értelme ilyet erőltetni.
2015. márc. 11. 14:38
 37/41 anonim ***** válasza:

Ne magyarázkodj, ne győzködd. Ez a kapcsolat halott, kár energiát fektetni már bele.

Téged semmibe vesz, a gyerekkel nem foglalkozik.

Inkább teljes gőzzel intézd a különköltözést. Aztán készülj fel arra, hogy néhány hónap elteltével, amikor tudatosul benne, hogy komolyan gondoltad, elindul a visszaédesgetés. Na, akkor ne dőlj be neki, mert ilyenekben nem változnak az emberek, maximum átmenetileg szerepet vesznek fel. A válást kezdd el intézni, legyen mielőbb megállapítva a gyerektartás.

2015. márc. 11. 14:45
 38/41 anonim ***** válasza:
Marha jó fej a párod. Ha neki csak ennyi a válasza, hogy "akkor csomagoljatok", akkor az én válaszom az lenne, hogy rendben , és már húznék is elfele, természetesen a gyerek is jönne velem. Amúgy nem sok mindent tudsz tenni, ha ő nem akar segíteni. Esetleg megkérdezheted valamelyik gondozót, hogy vállalná-e heti pár nap még munka után pár órára a gyerkőcöt...nem tudom.
2015. márc. 11. 15:13
 39/41 anonim ***** válasza:
Kitartást és sok erőt kívánok az elkövetkező hetekhez, és jelentkezz mindenképp, hogy hogy mennek a dolgaitok!
2015. márc. 11. 17:11
 40/41 lyna82 ***** válasza:
Szia!Felolvastam a férjemnek a kérdésedet és a válaszaidat.Elkerekedett a szeme rendesen,hogy milyen önző dög a férjed.Mindenképp sokkal jobb lesz egyedül hiába nehezebb,de legalább lelkileg nyugodtabb leszel.A férjem előtt a lányomat évekig egyedül neveltem hidd el minden megoldható! :) Sok erőt és kitartást kívánok!!
2015. márc. 11. 19:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!