Anyukák, hogyan oldottátok meg ezt?
Azok válaszára/tanácsára lennék kíváncsi akik senkire nem tudtak számítani csak a párjukra.
A helyzet a következő:Anyuka,apuka 2,5 éves gyerkőc.
A lányunkat bölcsibe kell adnom jövő hónaptól.Vissza kell mennem dolgozni.
Csak akkor vinnénk be amikor dolgozok.Na most a munkaidőm 6-6ig vagy 7-7ig szól.
Senkire nem tudom rábízni a gyereket,nincs senki a közelben távolban aki tudna rá vigyázni ezért kell a CSANA.
A párom kijelentette h nem fogja tudni mindig vinni a gyereket bölcsibe,amikor én dolgozok,oldjam meg.De én nem tudok sem később menni sem hamarabb eljönni a munkából ezért.Mit csináljak ,már teljesen kétségbe esek,hogy akkor hogyan oldjam meg.Neki beleférne az idejébe mert 8-5ig dolgozik.De ő szerinte nem fogja tudni megoldani.Ti mit csináltatok vagy csináltok ilyen helyzetben?
Egyértelmű ha beteg akkor maradok vele táppénzen.
határozottan közlöd a apukával h vagy elvisz/hozza a gyereket vagy te nem mész dolgozni és kvázi annyival kevesebb pénzetek lesz és ö neki el kell tartania téged
meg megkérdezném h minek akart gyereket ha nem hajlandó tenni érte ?
az apja, kötelessége megoldani, ha neked nem megy !
nekem ez vált be anno ....
am meg pont ezért dobtam ki mert sorozatosan ebből volt a gond/vita/ veszekedés - neki kellet a gyerek meg jaja de jó h van, törődés meg max annyi h a rokonok előtt eljátszotta a minta apukát
Hát pont ez az,hogy tegnap mondtam neki akkor nem megyek vissza dolgozni:erre ő akkor csomagolhatok!
Elvárná hogy menjek dolgozni(hozzáteszem örülök neki hogy végre visszatérek a dolgos hétköznapokba)De közben meg a gyereket is oldjam meg.Azt mondta kérdezzem meg a többi anyukát,hogy hogyan oldják meg ezeket,mert ő már nem tud mondani semmi okosat.Ezért írtam ki a kérdést.
Ráadásul magánbölcsi lesz a célunk.Kinéztem egyet tőlünk nem messze.30-35 lenne havonta.oké kapom a gyest még tudnánk finanszírozni.Nem az neki nem jó mert nem a város fele van.Oké,kerestem másikat havi 30 lenne ,és közölte az sem jó mert az meg drága.Érti ezt valaki,mert én már teljesen összezavarodtam.
Az hogy én bébiszittert fogadjak az meg kizárt ,szerintem kivágna vele együtt.
Szia!
Heti 5 napot kell 12 órában dolgoznod? Gondolom nincs más választásod, ezért fogadtad el ezt az ajánlatot.
Ha 7-7-ig mennél dolgozni, akkor esetleg előtte rendbe tudnád szedni a kislányt, felöltöztetni, reggelit készítenél neki.(A nagyon kényelmes) Apukának pedig csak annyi lenne a dolga, hogy a "kész" gyerekét beviszi a bölcsibe.
Délután végső esetben szerintem is egy ismerős diáklány vagy anyuka/néni lehet megoldás.
De ha el is hozná valaki a bölcsiből, akkor is az apjával lenne amíg te hazaérsz, nem? Vagy ő nem hajlandó vele foglalkozni 5-7-ig sem?
Először is gratulálok a kedves apukához, a felfogásához...
Biztosan nem kérnék fel külső segítséget, ha van férjem, van a gyerekemnek apja! Nálunk évek óta a férjem megy a gyerekért az oviba, mert én csak 4 után érnék oda, amikor már senki nincs ott, csak a dajka.
5. vagyok most olvasom amit írtál.
Közöld szépen apukával, hogy a legtöbb csana 50-70 ezer forintba kerül, mert sok nem kap önkormányzati támogatást! Szóval ez a 30 ezer nagyon baráti ár.
Nem látok bele az életetekbe, fogalmam sincs egyébként milyen apa/férj....de a leírtak alapján, ha legközelebb ilyen dologért azt vágná a fejemhez, hogy akkor lehet csomagolni, akkor megcéloznék egy albérletet (vagy nagymamát ha van).
Nem.A munkaidő heti kb 3 nap lenne hétköznap kb az 12 órában.Többi szabad ,szóval nem is vinném a lányt bölcsibe azokon a napokon mikor itthon vagyok.A rendes havi 168 óra.Természetesen minden este kikészíteném a gyereknek a ruháját,reggel már csak öltöztetni kelljen,reggeliztetni.Mert én azért elég korán elindulok itthonról,hogy beérjek.messze van a munkahelyem.Ellenne vele itthon azon a 2-3 órán keresztül,nem ezzel van baja,hanem hogy szerinte én nem veszem ki ebből a részemet.Ezt ő szerinte az anyukák maguk oldják meg.
Igen gondolkoztam azon hogy elköltözöm anyuhoz,otthon lakik tesóm,de ő meg hamarosan szülni fog.Így rájuk nem számíthatok,anyu állandóan dolgozik.Apám meg nagyon beteg,így hozzá meg nem merem vinni a lányt,nehogy baj legyen még dolgozok.Mamámra nem merem bízni,mert ő a dédimre vigyáz,meg a nővérem oda passzolja folyton a gyerekeit.A párom családja megint szép,apósom nem 100-as,anyósom nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!