Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Menjen bölcsibe vagy őrüljünk...

Menjen bölcsibe vagy őrüljünk meg itthon?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nagy dilemmában vagyok mit tehetnék annak érdekében hogy a kislányom jobban érezze magát. Én már terhesség eleje óta itthon voltam táppénzen, a kislányom pedig 16.hónapos. Tehát 2 éve itthon vagyok, és mostanában kezdek megőrülni. Kislányom eléggé aktív, szeszélyes, egyik pillanatban örül, másikban sír. Van hogy hetekig sírós, és enni is alig akar, dobálja magát a földön, újat nem akar tanulni tőlem, nem akar pohárból inni, önállóan enni. Ha társaságban vagyunk, azt szereti a legjobban, ilyenkor mintha kicserélnék. Néha előfordult hogy nagyszülőknél hagytuk, és semmi probléma nem olt vele, aludt evett, kész. Nem hiányolt minket szülőket. Azt látom rajta, és érezteti is velünk hogy szeret, de ő annyira társaság szerető kisemberke, hogy én mostanában arra gondolok, talán kevés vagyok itthon neki. Társaságba járunk, itthon pedig mindig van valami, de szerintem már unja a megszokott dolgainkat. Szerintetek a kislányom jól érezné magát a bölcsiben, érett-e rá? Nekünk már az is jó lenne ha heti 2-3 napot beadhatnám vhová, de nem tudom van-e ilyen hely? Hátha jó lenne mindkettőnknek ez a megoldás. Én sem golyózok be, ő pedig társaságban lenne. Kecskeméten lakunk.
2014. nov. 11. 12:58
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Jó lenne valamilyen hely ahová be tudom adni, kicsit kikapcsolódna, hátha jobban el lennénk a több nap. Bölcsibe nem annyira akarom beadni, de 2 évesen lehetséges, mert dolgozni mennem kell majd és addig tanulni szeretnék még. Most nyelvet tanulok, de másfél hete képtelenség a lánytól.
2014. nov. 11. 13:43
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Én megértelek. Az én lányom is hasonló habitusú, igaz nem hisztis, de rendkívül érdeklődő, mozgékony és társaságkedvelő. Ha csak kettesben vagyunk otthon, bármit teszek, nem tudom igazán lekötni. pedig hidd el, sokszor már rekedtre éneklem és mondókázom magam, képeskövet nézegetünk, építőkockázunk. Ha a nagyanyjáéknál vagyunk, ahol sok rokon van együtt, akkor ki van virulva. Vagy a játszóházban, ahol sok gyerek van, és millió új játék. Októbertől bölcsibe jár, mert vissza kellett mennem dolgozni. Nála nem volt gond a beszoktatás, bevetette magát a gyerekek közé, és én már nem is érdekeltem. Imád oda járni, soha nem sír, ha otthagyom. Ő ilyen. Van aki az anyján szeret lógni, vagy aki vágyik a gyerekek közé. Mi felnőttek sem vagyunk egyformák. Szerintem a szívedre hallgass, ne az itt észt osztókra.
2014. nov. 11. 14:06
 13/24 anonim ***** válasza:
61%
Szia, első körben én is valamilyen gyerekes foglalkozást próbálnék ki (ringató, zenebölcsi, manótorna, kerekítő, stb.. ) ezek lekötik a figyelmét. Ha van a közelben játszótér, oda is érdemes rendszeresen vinni. Arról ugyanis nem beszéltél, hogy gyerekek társaságában hogyan viselkedik, a bölcsiben nem lenne középpontban, míg a felnőttek körbeugrálják, kényeztetik, felnőtt társaságban minden róla szól, ez nem azt jelenti, hogy nem érett a bölcsire, csak a kettőt nem érdemes összevetni! A családi napközi jó ötlet még, az fizetős ugyan, de kevesebb gyermek jut egy gondozóra, így több figyelem hárulna rá és oda viheted csak heti 1-2 nap, nem kell munkáltatói igazolás sem! Remélem, sikerül megoldásra lelned,ami mindkettőtöknek megfelel!
2014. nov. 11. 14:13
 14/24 A kérdező kommentje:
Köszi aranyosak vagytok hogy segíteni próbáltok. Néztem családi napközit, de pontosan nem értem hogy oda is be lehet adni a gyereket? És én eljöhetek? Ezeket nem írják. :( De ma megyünk még sétálni is megnézem, lehet fel is hívom őket.
2014. nov. 11. 14:38
 15/24 anonim ***** válasza:
Nahát, mintha az én gyerekemet jellemezted volna, csak ő 2 hónappal idősebb. Már én is nehezen bírom vele az itthontöltött napokat, mióta rosszabb az idő is és korán sötétedik, azóta meg duplán rossz. Kevesebbet tudunk kint lenni, bent hasonlóan semmi nem köti le, 1 hete pl. már rá sem néz a játékaira, könyveket szó szerint lapokra szaggatta, mindegyiket megrágta, állandóan a tiltott dolgokat műveli, rohan, elvágódik, akkor ordítás, nem bírom értelemmel fegyelmezni, pedig rengeteget foglalkozik vele mindenki a családból,szóval hasonló, mint nálatok.MIfelénk nincs lehetőségem ilyen jó kis foglalkozásokra járni, mint amiket a többiek említettek. Kb. 2 hónapja érlelődik bennem is gondolat, hogy jövőre majd menjen -e közösségbe, én a CSANÁ-ban gondolkodom (ide is rövid utazással megoldva), mert heti 2 napban be tudnánk fogni az egyik nagyszülőt is , aki vigyázna rá, és így én is vissza mennék már dolgozni. Rugalmas a munkaidőm, nagyjából fél nap lennék oda, a többit itthonról is végezhetném, így mindenki jól járna. 2 éves kortól tervezem, ha minden jól alakul. Ne foglakozz az okoskodók válaszaival, nekik bizonyára nem ilyen habitusú gyerek jutott, mindig annak jár a legjobban a szája, akinek a legkönnyebb.
2014. nov. 11. 14:39
 16/24 anonim ***** válasza:
Igen van beszoktatás mint a bölcsiben és ott tudod hagyni, ha jól emlékszem lehet csak délelőttre, de lehet úgy is hogy ott alszik. Mindenképpen nézzétek meg.
2014. nov. 11. 14:40
 17/24 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenképpen bölcsi, vagy Csana, az én cseppem is fog menni, valószínűleg jövő februártól, mert én megyek vissza dolgozni, közösségbe lesz, sok újat fog tanulni, szerintem hasznos lesz.
2014. nov. 11. 16:36
 18/24 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Közben elmentünk sétálni, és rábukkantam a családi napközire. :) Egy köpésnyire van a lakásunktól. Férjemnek már mondtam, nem nagyon ellenkezett. Én ezt úgy fogom fel hogy kicsit lazítunk mi is, és főleg Ő is. Gyerekek közt lesz, hátha megtanul ,magától inni, enni (én egyszerűen nem tudom megtanítani vele, több hónapja próbáljuk)Igen, nálunk is szalad neki a falnak, szekrénynek, felreped a szája, múltkor majdnem kiverte több fogát is :( Hiába kiabálok, azzal nem lesz megoldva semmi.
2014. nov. 11. 16:47
 19/24 A kérdező kommentje:
Holnap felhívom őket. Megtudakolom hogy működik a családi napközi. Én is nagyon kíváncsi vagyok rá.
2014. nov. 11. 16:49
 20/24 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, mindent megtanul majd időben. Jó hatással lesz rá a közösség. Az egyedüli ivásra még nem érett, azért nem tudtad neki megtantani, de igazad van, a közösségben majd megtanulja, de otthon is megtanulja csak még korai neki. Sok sikert:)
2014. nov. 11. 18:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!