Szerintetek ha babám 1-töl 3 éves koráig Ausztriában fog bölcsibe járni és itthon magyarul fogunk vele beszélni, akkor két nyelven fog majd beszélni, vagy ez mitöl függ?
Igen, de ha 3 éves korától már nem lesz német nyelvű környezetben, elfelejti felnőve.
Arra kell nagyon figyelni, hogy a gyerek a nyelveket személyekhez kapcsolja.
Ezért nem szabad váltogatni.
Tehát ha ti magyarul beszéltek vele, akkor ne keverjétek meg azzal, hogy németül is szóltok hozzá, még akkor se, ha épp ott van olyan ember is a környezetben, aki csak németül tud, és ezért "illendőségből" németül szóltok hozzá.
A gyerek könnyen vált nyelvek között, mert tudja kihez hogy kell beszélnie. (de ösztönösen, nem tudatosan eleinte)
Legalábbis én ezt tapasztaltam.
Fogja beszélni, de nem feltétlenül helyesen. Hibákkal, mint minden kisgyerek az anyanyelvét. Ha nem tudod javítani, nem fogja helyesen megtanulni. Illetve, ha később nem hallja, tényleg el fogja felejteni.
A mi bölcsinkben van egy orosz kisfiú, aki nem tudott előtte semmit, 2 hónappal később már érti, amit mondanak neki. Valószínűleg beszélni is meg fog tanulni nemsokára.
Ha két nyelven beszélnek hozzá, akkor ő is kettőt fog megtanulni. A fiamhoz én magyarul beszélek, a férjem németül, érti mind a kettőt, beszélni is fogja.
Ne hallgass az ilyenekre, nem lesz a bolcsitol semmi baja. Ha szivesen megy es jol erzi magat, hasznos. Az en fiam is elvezi, delelott jatszik a tobbiekkel, en reszidoben dolgozom, ebed utan megyek erte. Nem hiszem,hogy barmi hatranya lenne belole. Sokat tanul a nagyobbaktol, van gyerektarsasaga, ami itthon nincs.
Az viszont teny, hogy ott meg nem fogja rendesen megtanulni a nyelvet. Erteni fogja, meg elgugyog valamilyen szinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!