Szerintetek ha babám 1-töl 3 éves koráig Ausztriában fog bölcsibe járni és itthon magyarul fogunk vele beszélni, akkor két nyelven fog majd beszélni, vagy ez mitöl függ?
Úgy gondolom, hogy akkor fog rendesen beszélni, amikor egy kisgyerek magyarul is rendesen beszél. Sokat kell javítgatni, kérdés, hogy van-e, aki ezt megteszi. (kétnyelvűek eleve később kezdenek állítólag beszélni).
Az én fiam másfél éves, most kezdte a bölcsit szeptemberben. Szerintem jól ment a beszoktatás, lassan csinálják, türelmesen. most két hét után tartunk ott, hogy már két órára ott hagyom egyedül, integet, amikor elmegyek, és nem sír egyáltalán. Jól érzi magát, aranyos a többi kisgyerek is.
Már legelőször is tetszett neki, ment játszani. Aztán persze volt egy kis sírás, amikor először kimentem pár percre, de megnyugtatták, aztán jöttem vissza. És így ment fokozatosan. Most már abszolút nem sír, ha elmegyek, integet, tudja, hogy megyek érte. Én is nyugodtan hagyom ott, ha tudom, hogy jól érzi magát és foglalkoznak vele.
Ő még csak néhány szót beszél, de ért mindkét nyelven. Egyelőre inkább magyar szavakat mond, mert velem van itthon.
A kérdező kommentje:
kedves Utolsó! Nem hallottál még olyanról hogy anyukának 1 éves korban vissza kell menni dolgozni mert különben nem tud enni venni??? Örülök hogy te egy olyan világban élsz ahol ezt nem ismerik ..... _ Ur ISTEN TE felfuvalkodott paraszt ., 1 - kösziket kenne mondani a válaszokért , a másik nem hiszem hogy éhen halsz ha nem mész vissza dolgozni , akkor miből akarod ausztriaiban járatni bölcsibe a gyereket ? Ugyan mar viszket a segged mehetnéked van , ne játszd meg magad .A bölcsi 57 EU /ho plusz napi 5eu a kaja , az barátok közt is 22 napra 167 euro /ho azaz 50 000 Forint plusz az úti költség . Szóval ha ilyenen gondolkodsz nem hiszem hogy ÉHEN HALSZ , sok anyuka tényleg muszájból adja be , majd a szívük szakad , te meg itt rázod a segged es meg nem teszik ha meg mondjak az igazat . GYEREKET SZÜLTÉL NEM TÁSKAT AKIT DOBÁLHATSZ :....
Tök felesleges ezen ilyen hangnemben összeveszni. Ha valaki 3 évig otthon akar ülni, tegye meg, aki meg nem tud vagy nem akar, az ő dolga. Ettől nem lesz a gyereke lelkisérült.
Ezt nem kell magamnak bizonygatni. Az én fiam igenis jól érzi magát, szeret menni, játszik a többiekkel. Nem hiszem, hogy sokkal jobb lenne neki, ha még másfél évet a szoknyám mellett töltene itthon és alig találkozna más gyerekkel.
Az mégis mivel jobb, ha egész nap a játszótéren ülsz vele, hogy szocializálódjon? A bölcsödében énekelnek, festenek, játszva tanulnak, szerintem hasznosabb program, mint a játszótér, ahol az anyukák trécselnek, a gyerek meg majd csinál valamit.
Egyébként sem az volt a kérdés, jó-e az egyéves gyereknek a bölcsöde vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!