Beadnátok bölcsibe csak azért, hogy a nagyobbakra több időtök jusson?
1 éves lesz 24.-én. A középső lánykámnak én főzök minden nap, viszem a kaját neki az oviba. Több műtét, vizsgálat vár rá, és úgy érzem nem tudnék rá odafigyelni 100%-ig, ha a kicsi is ott van. Sajnos most derült ki, hogy ennyire beteg. A páromnál dolgozom heti 10 órát, de oda vihetem a kicsit, szóval emiatt nem adnám bölcsibe.
Viszont a párom azt mondja, adjuk be, mert úgy legalább több időm jutna a másik 5 gyerkőcre is.
Még egyik sem járt bölcsibe, ő lenne az első.
Mi a véleményetek?
Nem admnám bölcsibe a legkisebbet, ha valami áthidaló megoldással megoldható, hogy csak annyit legyen távol tőled, amennyit feltétlenül szükséges. Életkora alapján ő szorul a legtöbb segítségre tőled. Nyilván a beteg kislány ellátása is nagyon fontos. De ez az első három év meghatározó jelentőségű egy kisgyereknél. Ha csak arra az időre tudnád bölcsibe adni, míg a beteg gyerekkel vizsgálatra, ellátásra mentek, akkor oké. De egész napos bölcsibe nem adnám.
Mihamarabbi jobbulást kívánok a beteg kislánynak!
És sok örömet a 6 gyerek nevelése közben. Nagyon nagyra becsüllek!
Bárcsak kamu lenne... sajnos nálunk sok a rákbeteg a családban.
Köszönöm a jókívánságokat!
A babysitter jó ötlet, szerintem megpróbálom erre rábeszélni a páromat.
Fiam szintén 1éves, kistesó meg a pocakban. Gondolkodtam rajta, hogy bölcsibe meg majd, vagy családi napközibe, de lebeszéltek róla. Ellenben barátnő kisfia 1évesen ment családi napközibe, mivel barárnőm visszament dolgozni. Nagyon nagyon élvezi és eengeteget segített a kisfiúnak!! Családi napközi nincs a közelben? Oda be lehet adni 1-1napra is, amikor vizsgálatra mentek, vagy ugye a babysitter is jó megoldás, ha nincs nagyi aki segítsen. Lehet le leszek pontozva, de szerintem teljesen normális ha segítséget kérsz (babysitter, bölcsi), mert szerintem ilyen esetben akkor sem lenne könnyű ha csak ez a 2 gyermeked lenne. Az meg, hogy bölcsibe jár-e vagy sem, nem azt jelenti, hogy túlvállaltad magad. Más is beadja fele ennyire nehéz helyzetben!! Sok kitartás Nektek és gyógyulást a kislányodnak!
( Nagypapám 11éve küzd a rákkal és mostanában produkál olyan eredményeket, hogy szinte gyógyultnak mondható, úgyhogy mindig van remény! Mindezt 3 sorozat kemo és kb 10 műtét után)
Váciak vagyunk.
Családi napközi? Nem tudom, de utánakérdezek, hátha a védőnő tud ajánlani egy megbízható helyet.
27 éves vagyok, igazából a koromból adódóan elég strapabíró vagyok. Az anyagiak viszonylag jók, a párom építési vállalkozó. Sajnos az ő munkája olyan, hogy max. vasárnap van itthon, más segítségem nincs. Néha úgy átvillan az agyamon, hogy felveszek valakit napi pár órába, amolyan mindenesnek, gyerekek mellé, főzni, takarítani, mikor mi adódna, és akkor a kicsit se kellene másra bízni.
Anyum, apum, az anyai ágról a nagyszülők, anyu bátyja, a bátyám, a nővérem, aki a kicsi lány anyja, mind valamilyen rákban haltak meg. Voltunk genetikusnál, szerinte egy hibás gén okozza, de attól sajnos nagyon szörnyű és fájó dolog ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!