Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Bölcsi vagy otthon? Vigyem?...

Bölcsi vagy otthon? Vigyem? Ne vigyem?

Figyelt kérdés

Kislányom most kezdené a bölcsit szeptemberben.

Amikor beírattam, akkor nem tudtam még, hogy terhes vagyok.

Január 6ra vagyok kiírva. Nem tudom, hogy vigyem-e.

Ami mellette szól:

- Kislányommal mikor terhes voltam, a végén 1 hónapot kellett kórházban feküdnöm. Ha most is valami gond lenne és kórházba kellene mennem, akkor nincs ki vigyázzon rá, mert férjem nem kap annyi szabit.

- Mivel 2 gyermekem van, a nagyobb 11 éves, és segítségem nincs, jó lenne egy kicsit pihenni a 3. baba születése előtt.

- Nyugodtan el tudnám intézni ügyeimet és nem kellene magammal vinni mindenhova.

Ami ellene szól:

A lelkiismeretfurdalás, hogy őt beadom, én pedig otthon vagyok.

Tegnap volt szülői és mondtam, hogy mivel így alakult, ha van várólistás gyermek, akkor szívesen átadom a helyem. De azt mondták vigyem csak, mert nincs senki várólistán.

Ti mit tennének?

2013. aug. 15. 08:00
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, én mindenkinek zöldet adtam.
2013. aug. 16. 14:33
 12/17 anonim ***** válasza:
Én nem érzek lelkiismeret furdalást. Imádom a lányomat, rengeteget foglalkozom vele, ő tölti ki az életem, de már neki is, nekem is szükségem van a távollétre. Lehet, azért érzem ezt, mert mióta megszületett egyszer sem voltunk nélküle kikapcsolódni. Ott van előttünk az egész élet. Ha szerető és jó szülők akarunk lenni, azok is leszünk és vagyunk is. Érzi ő azt.
2013. aug. 16. 15:05
 13/17 A kérdező kommentje:

Én is szeretnék egy kicsit pihenni mielőtt megszületik a pici.

Kislányom születése óta, mi sem voltunk sehol.

Vagyis sok helyem voltunk, de mindenhova vittük a gyerekeket

2013. aug. 16. 15:13
 14/17 anonim ***** válasza:
Én vinném csak attól tartanék, hogy mikor megszületik épp a legnagyobb vírusos, influenzás időszakban, hogy mindent haza fog hozni az újszülöttnek. :( Lehet, hogy januárban és februárban ne vinném, majd csak március közepétől. Orvostól kérnék igazolást.
2013. aug. 16. 15:23
 15/17 anonim ***** válasza:
Én most szültem meg a fiamat két hete. Múlt héten nem volt a lányom bölcsiben de most már szerdától igen. Nem az én kényelmem a szempont most, hanem az övé, hiszen egy két hetes babával még nagyon játszóterezni nem tudom vinni pláne, hogy császáros voltam és így sok játékra ő nem is tudna felmenni segítség nélkül. A gyerek társaság meg kell neki. Látom és tapasztalom is. Meg már majdnem egy éve jár és látom, hogy szeret is és élvezi. Vinném igen csak az elején tartanám talán otthon még összeszokik acsalád.
2013. aug. 18. 17:50
 16/17 anonim ***** válasza:
Szerintem vidd csak napi maximum 4 órára és minden nap se fontos miután megszereti. Így, ha dolgod van lesz hová vinned vigyázásra, de az egész napot sem kell egymás nélkül töltenetek... Plusz ebédet kell fizetned szóval szerintem várd meg az ebédet is meg amikor előtte kint játszanak. Jót tesz majd egy kis játék nei, de szerintem a napi óra egy 2 évesnek rengeteg és csak szükségből való ennyi ideig a bölcsi.
2013. aug. 20. 18:32
 17/17 Disi ***** válasza:
Mi most kezdtük a bölcsit, visszamentem dilgozni. Nekem az alvás vilt nagy dilemma, mert csak 4 órában dolgozom, ezért úgy voltam vele, hogy hazahozom ebéd után. De végül nem így lett és nem bánom. Elmegyek boltba, elintézek mindent egyedül, feltakaritok, stb. Te is tudod milyen mozgásigénye van egy ekkora gyereknek, télen nagy pocakkal, majd egy újszülöttel szerintem nagyon nehéz lehet. Egy ismerősöm csak délelőttre adta be a nagyobbat, ebèdre hazahozzák, hát ki van szegény rendesen. És a bölcsiben is sokat tanulhat, sőt a csordaszellem csodákra képes :) Nem tudom nálatok mi a helyzet, de nálunk dúl a dackorszak és így is nehéz vele sokszor, hát még ha itt lenne egy pici baba.
2013. aug. 22. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!