Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Egy kezdő bolcsis tényleg...

Egy kezdő bolcsis tényleg többet van otthon, mint a bölcsiben? Ismerősömek gyereke alig, hogy bekerult beteg is lett, 4 hetet volt otthon, aztán járt egy hetet, majd ismét otthon volt kettőt. Meddig ilyen betegesek?

Figyelt kérdés
jan. 20. 16:01
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
És akkor mit tegyen a munkatarsad, ha beteg a gyereke?
jan. 20. 18:43
 12/22 anonim ***** válasza:
83%

10es: ezt miért nem a főnököddel beszéled meg. Neki kell megoldania hogy elegendő létszám legyen. Ez a munkája.

Változó amúgy, nagyban függ hogy az adott bölcsibe milyen mértékű betegséggel mehet. Vhol nagyon szigorúak, az első orrtörlésnél hazaküldik, vhol egészen addig mehet amíg jó a közérzete és nem lázas. Szerintem a második a jobb megoldás.

jan. 20. 18:56
 13/22 anonim ***** válasza:
24%

Vele beszéltem meg, neki mondtam, hogy elég.

"És akkor mit tegyen a munkatarsad, ha beteg a gyereke?"

Szerinted akkor korrekt, hogy más valaki meg duplán dolgozik helyette? Maradjon otthon a másik szülő is, vegyenek fel bébiszittert. Vagy neked okés, hogy nem érsz oda a gyerekért, mert más helyett is dolgozol?

"ezt miért nem a főnököddel beszéled meg. Neki kell megoldania hogy elegendő létszám legyen. Ez a munkája." De ha felvesz valakit, aki tényleg be is jön, aztán anyukát elküldik, az megint felháborító, ugye? Mert csak úgy lesz megfelelő létszám.

jan. 20. 20:08
 14/22 anonim ***** válasza:
Én pénzügyi területen dolgoztam, volt több kisgyerekes kollégám, nálunk nem nagyon engedtek senkit se tpre se szabira, mert folyton határidős feladatok voltak, záráskor konkrétan visszarángatták egy kollégámat temetésről, hogyha vége, akkor azonnal folytassa. Nem volt helyettesítés, ha nem csináltál meg valamit, akkor megvárt, de nem volt olyan, hogy nem lesz kész határidőre, mert akkor kirúgnak. Viszont a hogyan, már senkit nem érdekelt, tehát a kisgyerekesek home officeban voltak. Ha napközben tartottál 2 óra szünetet, de folytattad este 10-kor, az se érdekelt senkit. Nálunk így volt megoldva. Sokszor telefonáltam úgy, hogy a háttérben hallottam sírni az otthon lévő gyereket. Én ide nem akarnék visszamenni kisgyerekkel már, de volt, akinek ez simán belefért.
jan. 20. 20:39
 15/22 A kérdező kommentje:
Arról nem a munkatarsad tehet, ő csak él a lehetőséggel,hogy tappenzre mehet a gyerekkel, és el is megy. Beszéld meg vele, hátha...
jan. 20. 20:42
 16/22 anonim ***** válasza:
79%
Esetleg majd megbeszélheted a férjeddel, hogy maradjon otthon ő a gyerekkel, ha beteg.
jan. 20. 21:11
 17/22 A kérdező kommentje:
Igen, felváltva, és így egyik munkahelynek sem olyan horror talán.
jan. 20. 21:36
 18/22 anonim ***** válasza:
Hát ez ilyen. A gyerek kőzösségbe kerül beteg lesz, szülő otthon marad. Ahol van nagyszülő ott esetleg besegít, illetve apa és anya felváltva tud otthon lenni. Amikor én visszamentem dolgozni 2 ovis meg egy iskolát kezdő gyerek mellől, volt olyan,hogy 1 hónapig mindig volt itthon legalább 1 gyerek. Idővel javul, de az első év húzós. Akinek van gyereke az ezt mind átélte, így tudja,hogy mi a helyzet.
jan. 20. 22:30
 19/22 anonim ***** válasza:

Barátnőm munkahelyén van kismama műszak. Csak anyukák dolgoznak benne. És bár mindig valaki hiányzik, általában többen is, úgy van megoldva, hogy mindig legyenek elegen, és ne kelljen senkinek túlórázni, vagy más helyett dolgozni. Szerintem ez tök jó dolog. Csak sajnos Magyarországon azért ez nem általános.

Mi általában úgy oldjuk meg, hogy felváltva maradunk itthon vele. Mindketten rugalmas munkaidőben dolgozunk szerencsére, tudunk variálni. Ami mondjuk azt jelenti, hogy a férjemnek a péntek az a nap, amikor fixen menni kell. Olyankor én maradok itthon, viszont akkor én szombaton megyek dolgozni.

Így táppénzen nem szoktam lenni, max ha nagyon muszáj, 1-1 nap szabadsággal meg tudom oldani.

jan. 21. 06:37
 20/22 anonim ***** válasza:

Atya ég, azért vannak helyek. Én csak pislogok és összeteszem a két kezem a munkáltatómért. :)

A nagy 3 évesen kezdte az ovit, a pici akkor még egy évig itthon volt. A naggyal átestünk az egy hét ovi, két hét itthon effektuson az első őszi/téli időszakban, a pici is elkapott mindent. Következő szeptemberben kezdte a pici a bölcsit, nála már azért jobb volt az arány, eleinte 2 hét bölcsi, 1-2 hét itthon, aztán tavasztól alig volt beteg. Ami problémásabb nálunk, hogy elkapják egymástól és nem egyszerre betegek, hanem egymás után, ami kitolja a gyógyulási időt.

Általában úgy oldjuk meg, hogy nem egyikünk tol végig egy betegséget, hanem pár napot én, aztán pár napot a férjem, így kevesebbet hiányzunk a munkánkból. Ha nyugisabb időszak van, amit tudunk HO-ból kezelni beteg gyerekek mellett is, akkor dolgozik valamelyikünk itthonról, így nincs érdemi kiesés. Az eleje nehéz volt, de nagyon megértőek voltak mindkettőnkkel és gyorsan belerázódtunk. Az hozzá tartozik, hogy azért rugalmasak, mert tudják, hogyha határidős feladat van, azt ha tótágast állok is megcsinálom, nem hárítok és nem kell helyettem dolgoznia senkinek, csak ha nagyon nagy itthon a gebasz. Ez mondjuk azzal jár igen, hogyha tp/szabi helyett ho-zok, akkor van hogy éjszaka ülök le befejezni valamit...

Szerintem az is fontos, hogy ez két oldalú dolog, mert azért anyukáktól is láttam cifrákat. Szerintem a legtöbb helyen vannak határidők és ha valaki kiesik, akkor a feladat másokra hárul. Ha valaki kiesik is lehet korrektül osztani egymás között a lapokat. Pl. hálásnak lenni, hogy a másik megcsinálja a feladatomat és később másban tehermentesíteni őt cserébe, vagy otthonról besegíteni nekik, hogy ne alakuljon ki ilyen ellenszenves szitu. De valljuk be akad olyan bőséggel, aki nulla felelősségérzettel van a munkája és a kollégái iránt, kiíratja magát táppénzre és sz*rik bele hogyan teljesítik a határidőket. Én nem mondom, vannak vészhelyzetek, de ezeket általában mindenki meg is érti...

jan. 21. 07:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!