Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Úgy felveszik a gyermeket a...

Úgy felveszik a gyermeket a bölcsibe, ha az anyuka otthon van a pár hónapos kisbabával? Mert ugye az anyuka ilyen esetben sem "dolgozik".

Figyelt kérdés
nov. 13. 10:23
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem veszik fel.
nov. 13. 10:34
 2/29 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ. Magánban igen. Államiban kell hozzá munkáltatói.

Nálunk van a családban olyan anyuka aki így van. Ő vállalkozó, leigazolta magának. Egyébként dolgozik is a baba alvás idejében.

nov. 13. 10:39
 3/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem. A dolgozó szülők gyermeke járhat csak.
nov. 13. 10:41
 4/29 anonim ***** válasza:
96%
#2 Ha dolgozik, akkor a második babára nem kaphat CSED-et. Akkor sem ha saját vállalkozásában dolgozik, az első 169 napban semmilyen keresőtevékenységet nem lehet folytatni.
nov. 13. 10:47
 5/29 babyboom567 ***** válasza:
100%

Ha anyuka Gyedet kap a nagyobb gyerekre még, akkor ha bölcsibe adja a gyereket, de nem megy vissza dolgozni, elveszíti a gyedet a nagyra.Ha otthon van a kicsivel,nyilván nem tud visszamenni dolgozni.Ha csedet kap a kicsire akkor semmilyen kereső tevékenységet nem folytathat 168 napig.

Az,hogy beveszik e a gyereket attól függ,hogy egy falusi bölcsi,ahova lasszóval fogják a gyerekeket, vagy egy nagyvárosi, ahol minimum féléves várólista van(ide nem fogják,még listára sem venni)

nov. 13. 11:07
 6/29 anonim ***** válasza:
100%
Bölcsi válogatja ha van szabad hely és nem ragaszkodnak a munkáltatóihoz felveszik de ez ritka mint a fehér holló.
nov. 13. 11:24
 7/29 anonim ***** válasza:
44%

Sosem értettem miért kell lepasszolni a nagyobbat ha a kicsivel úgyis otthon van anyuka...

Ha nem bír el kettővel nem kellett volna mégegyet szülni.

nov. 13. 12:50
 8/29 anonim ***** válasza:
37%
Hiába lett lepontozva a 7es, nála van a pont.
nov. 13. 12:56
 9/29 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg nem veszik be. Gyakorlatilag nagyon sok olyat látok, hogy bölcsis a gyerek, anyuka meg nagy pocakkal, vagy már picibabával van otthon. Nekem januárba kezdte volna a fiam a bölcsit, de mivel újra babát várok, nem megyek vissza dolgozni, így visszamondtam a helyet. Nem akarom olyanok elől foglalni, akiknek tényleg szüksége van rá. Plusz örülök is, hogy még maradhatok vele. Megkérdeztem egy bölcsiben dolgozó rokonom, hogy hogy tudják egyesek "kijátszani" a rendszert. Sokan papíron visszamennek dolgozni (kiveszik a szabit), leadják a bölcsibe a munkáltatóit, ők pedig utána már nem foglalkoznak vele és nem rakják ki a gyerekeket azért, mert anyuka otthon van :/
nov. 13. 13:48
 10/29 anonim ***** válasza:
44%
Azt én sem értem minek szül tesót, ha az első is sok neki. Majd az állam felneveli, vagy mi?
nov. 13. 19:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!