Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg olyan borzasztó nehéz...

Tényleg olyan borzasztó nehéz az első pár nap otthon a kisbabával?

Figyelt kérdés
Nemsokára szülök és mindenki ezzel riogat. Nektek mennyire volt fárasztó a család ( anyós, nagynénik. ) jelenléte? Mindenki élménybeszámolóját nagyon köszönöm előre is!
2010. jún. 30. 14:00
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
ahogy nem zargatott a rokonok hada sokkal jobb lett:)))) kialakult lassan a napirendje, tudtam rá maximálisan figyelni... szóval nemtom. a hasfájás gázos, de egyébként nekem nem volt egetverő. a párom melózott, mi meg elvoltunk itthon a picúrral. engem rohadtul zavart, h eleinte kérdezés nélkül beállítottak az emberek. falra másztam tőle. fárasztó, mert az, de nem annyira vészes:)
2010. jún. 30. 14:03
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem fárasztó...

a férjem ugyan itthon volt de rohangált a családit egyebeket intézni vásárolni szóval volt is meg hol nem is ..

- harmadik nap már vasaltam pont jött a védőnő és rá is kérdezett ... nem tagadhattam le.

- anyósok dolgoznak még fiatalok igy nem jöhettek a nyakunkra bár anyósom azóta mióta megszületett a baba minden vasárnap főz - néha én is -

- kicsi a család igy nem tolongott a rokonság a barátok pedig akkor jöttek amikor szerettek volna volt aki az első fürdetést is látta - nem feszélyezett..-

amikor a férjem visszament dolgozni minden ment úgy ahogy kell..

2010. jún. 30. 14:04
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk nem volt nyüzsi, megkértünk mindenkit (a gyerekorvos tanácsára), hogy csak 2 hét után jöjjenek, mert az első hét csak hármunké, az új családé, az összeszokásé, a férjem kivette az 1 hetet ami jár és csak 3-asban voltunk, anyum minden este hozott ebédet másnapra, de megértette és nem ült nálunk. Férjem szülei meg vidékiek, vonakodva, de megértették. Tél volt, influenza szezon, szóval amúgy is karantént tarottunk volna. 2-4 hétig jöhettek a közeli rokonok, a barátokat 1 hónap után hívtuk meg.
2010. jún. 30. 14:05
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem nem vészes! Nekem nem volt fárasztó, inkább kicsit ijesztő, mert minden megfordult a fejemben, hogy jól csinálom e a dolgokat, és hogy most már hárman vagyunk, mekkora felelősséggel jár ez, és persze hogy mindig tudni fogom e hogy mit szeretne, mire van szüksége a babámnak. De egy két nap alatt rájöttem, hogy nincs semmi vész, menni fog... :)

Hozzám az első két héten anyukám jött, nem aludt nálunk, csak eljött kétnaponta segített kivasalni, főzött hogy nekem ne kelljen, kicsit unokázott és hazament. Anyósomék itt laknak az utcában, de ők se jártak minden nap a nyakunkra, szerencsés vagyok velük, nagyon figyeltek arra, hogy ne terheljenek túl minket a jelenlétükkel! :)

Volt 1-2 távolabbi rokon, akik már az első két héten jönni szerettek volna, de én szépen megkértem őket, hogy várjanak még picit (nálunk akkor éppen lakásfelújítás is folyt, úgyhogy rá tudtam fogni arra, hogy nagyon el vagyunk havazva).

2010. jún. 30. 14:06
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

gratulálok, gyors s könnyű szülést, sok sok tejcit :)

nagyon rosszul éreztem magam mikor napi 20 órában szopizott a babám és fájt a gátsebem erre átjáróházat csináltak a mi lakásunkból. úgyhogy ajtót bezártuk és csak hétvégére engedélyeztük a látogatásokat :) (néha este 1 órára a nagyszülők átjöhettek de kíméletlenül elküldtük őket mikor már zavartak)

onnantól kezdve viszont gond nélkül élhettük a is családi életünket

2010. jún. 30. 14:07
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem volt fárasztó. Aznap, mikor hazamentünk a kórházból anyu főzött ebédet, de aztán nem volt ott senki. Délután a párom is elment a papírokat intézni, meg másnap is rohangált ide-oda. Nővéremék voltak kb. 1,5 órát nálunk, de egyébként egyedül voltam. Nekem inkább az éjjelek voltak fárasztóak, mert evett 20-kor, 23-kor fél 2-kor és fél 5-kor a baba, de egy etetés eltartott 45 percig is, mire kijött a büfi, szóval elég keveset aludtam.
2010. jún. 30. 14:10
 7/15 anonim ***** válasza:
74%
Komolyan mondom nem birom megérteni az olyan embereket/rokonokat,akik amint meghallják baba született,rohannak lábatlankodni...kinek nincs magától annyi esze hogy legalább megkérdezze mikor alkalmas ha jönnek,annak nyugodtan meg lehet mondani,hogy bocs de majd máskor.Te meg a baba vagytok a legfontosabbak.Hogy a kérdésre is válaszoljak,nem volt nehéz,legalábbis a fizikai része nem,pedig császáros voltam, a férjem meg másnap ment dolgozni.
2010. jún. 30. 14:15
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
AAAAAA! Az nem faraszto! Legalabbis ahhoz kepest, ami nagyjabol 1 eves kor utan kovetkezik. :o) Na de tenyleg. Az egesz azert kimerito az elejen, mert nem vagy hozzaszokva sem az ejjeli ebredesekhez, sem pedig az anyaszerephez. De az ember lanya hamar hozzaszokik, es minden kialakul. A riogatokat kuldd el a fenebe. Nem ertem, miert nem azt mondjak, hogy milyen jo, hogy gyermeked szuletik, es tok boldog vagy ettol. Engem egyaltalan nem viselt meg az elso ido.
2010. jún. 30. 14:15
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Fuhh...Vad idegenek jöttek,hoztak ajándékokat,meg jött a rokon had gratulálni.Őrület volt!A fiam az első itthon töltött este órákig ordított,apukája nem zavartatta magát és aludt,én meg pánikoltam egyedül.Másnap jött az anyós hogy tarítsak,mossak,főzzek,vasaljak mert jönnek a látogatók.A parancs az parancs!!! Elb@szta az első hetünket a nyanya...Harmadik itthon töltött napunkon egy csapat fekete ruhás öreg hölgy jött hogy elűzzék a rosszakarók átkait,még meg is köpdösték a fiam!!!.
2010. jún. 30. 14:16
 10/15 anonim ***** válasza:
79%

Hú, én egyből kihajítottam volna a köpködős bagázst... Köpködjön kint az utcán, ne az én lakásomban, pláne nem a gyerekemet! Szegény Te!

A kérdésre válaszolva, nekem anyukám volt itt az első néhány napba, főzött, takarított, vasalt, én meg hangolódtam a picire. Nagyon nagy segítség volt. Utána sem tódultak a rokonok, mivel szerencsére messze laknak. A barátok pedig addig nem is jöttek, míg mi nem mondtuk, hogy mostmár jöhetnek!

2010. jún. 30. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!