Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg olyan borzasztó nehéz...

Tényleg olyan borzasztó nehéz az első pár nap otthon a kisbabával?

Figyelt kérdés
Nemsokára szülök és mindenki ezzel riogat. Nektek mennyire volt fárasztó a család ( anyós, nagynénik. ) jelenléte? Mindenki élménybeszámolóját nagyon köszönöm előre is!
2010. jún. 30. 14:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, helyesbítek, nem hogy kidobtam volna, be se engedtem volna őket.

Semmi keresnivalója egy csapat számomra vadidegen nyanyának a pár napos babám mellett. Akármilyen jó barátnői anyósnak... Mert gondolom anyósod vitte oda a társaságot!?

2010. jún. 30. 14:25
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát mi 2 hétig bent voltunk a kórházban koraszülés miatt és utána egyértelmű volt hogy nem jönnek a nyakunkra.Pont húsvét előtt jöttünk haza és azon a 7végén egyik nap egyik nagyszülők és másik nap másikak jöttek utána kikötöttem hogy 2 hétig csak mi 3-man és ezt be is tartották.Utána anya jött egy hétig segíteni így összesen 3 hétig volt segítségem.Ez így volt jó aztán 6 hetes amikor elmúlt jöttek a többiek.Nekem az éjszakázás volt rossz mert nagyon szeretek aludni és kórházban nem is volt velem nem tudtam milyen.Amúgy jó baba volt 6 hetes koráig egy szobában aludtunk vele majd visszaköltöztünk a szobánkba és attól kezdve át is aludta az éjszakát.Nem volt vészes az első pár nap.Apa mikor visszament dolgozni még itt volt anya s mikor egyedül lettem ment minden rendesen.Ja és császáros voltam.Minden jót neked.15 hós anyuka
2010. jún. 30. 14:52
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Anyukámmal, anyósommal még szülés előtt megbeszéltük, hogyha szükségét érzem, felváltva jönnek egy-két hétig... Nem így lett. Babám fertőzés miatt antibiotikumos kúrát kapott, ezért egy hetet korházban töltöttünk. Ez valóban húzós volt, de ott meg automatikusan ott a segítség. Ezalatt mindent megtanultam - első gyerek, a tejem is beindult. Csak a férjem várt otthon, aki egy hét szabit vett ki.

Az első hónapban csak a nagyszülők jöhettek, rokonság nem zavart. Mi sem mentünk sehová. Kellett is az az egy hónap, mire nagyjából összeszoktunk. Most már lazábbak vagyunk :-)

2 hós baba anyukája

2010. jún. 30. 14:59
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem nem volt fárasztó...sőt. Úgy látszik én vagyok rosszul összerakva, de én örültem, hogy van társaságom, ha jöttek látogatni. Persze mindenki megkérdezte előre, hogy jöhet-e, váratlanul nem toppant be senki.

És emellett a segítség is nagyon jól jött, hogy volt kitől kérdeznem, ha valamiben nem voltam biztos, így megerősítést kaptam.

Ezen kívül nem csak hozzánk jöttek, hanem mi is mentünk át barátokhoz, a kertben beszélgettünk, a pici meg közben nagyon jót aludt a friss levegőn a babakocsiban, és így mi se zártuk el magunkat a külvilágtól...én ebbe őrültem volna bele.

De mindenkinek más a jó persze...ha úgy érzed, hogy nem vágysz senki társaságára az elején, csak a babára és a párodra, akkor mondd meg mindenkinek nyugodtan, hogy most egyenlőre ne menjenek látogatni. Aki meg ezt nem érti meg, azon ne bánkódj, hogy megsértődik, ő baja. Ha pedig úgy érzed, hogy társaságra van szükséged, akkor nem fogod fárasztónak érezni a barátok/rokonok jelenlétét.

2010. jún. 30. 15:19
 15/15 A kérdező kommentje:

Nagyon aranyosak vagytok, még egyszer köszönöm a válaszokat!Ennyi pozitív élményre nem is számítottam :)

Az, hogy mi hármasban legyünk a babával meg a férjemmel sajnos kivitelezhetetlen.Anyósomék házában lakunk egyenlőre, igaz egy másik szinten de..ugyanúgy járkál mindenhová.. Néha nem könnyű.Elég akaratos. De mindegy mert jövőre talán már külön megyünk a kis családommal:D

Szép babázós napokat!

2010. júl. 1. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!