Úgy felveszik a gyermeket a bölcsibe, ha az anyuka otthon van a pár hónapos kisbabával? Mert ugye az anyuka ilyen esetben sem "dolgozik".
20as
Hát nagyon nem. Mérnökinformatikus szak. Ha mellette ott van még egy 6 hónapos akkor csak akkor tudok tanulni, ha ő alszik.
#21 Van hétvége és gondolom van a gyerekeknek apjuk is. Egy akármilyen vizsgára, sőt szigorlatra is 4 teljes nap alatt fel lehet készülni (ezt úgy mondom, hogy a BME-n végeztem és most gyerek mellett csinálok egy másik egyetemi szakot). Ne hogy az apjuk ne tudjon rájuk 2x4 napot szánni. Akár nem is hétvégét, hanem szabadságot...
A szakdolgozatot meg lehet apránként, nem kell az embernek együltő helyében megírni.
Azért 2 vizsgáért meg 1 szakdolgozat megírásért más dolgozó, vagy akár nappali tagozaton tanuló ember elől elvenni a bölcsi helyet ugyanolyan gáz. Nem tart egy évig minden nap napi minimum 4 óra tanulásba semmilyen egyetemen ezt teljesíteni.
22es
Mert a 2 vizsgához nem kell órákat hallgatni? Meg gyakorlatot csinálni? Ne haragudj, de ne te mondd meg, hogy egy tárgy mennyire nehéz meg mire hogyan kell bejárnom vagy nem. A szakdolgozat sem úgy működik nálunk, hogy 1 nap alatt megírod. Értem, hogy neked könnyű volt de nem mindenkinek az.
Magánbölcsibe iratom nem államiba. Értem, hogy neked ez nem tetszik, de más a véleményünk. Itt amúgyis csak szeptemberben vesznek fel gyereket, kicsi a csoport is.
De igazából felesleges bármit írnom. Neked más a véleményed és nekem is. Ezenkívül mindenki azt és úgy csinál, amit akar :)
#22 Azt írtad 2 vizsgád van, nem azt, hogy 2 tantárgyad. Ha azt írod 2 vizsgád van az azt jelenti, hogy megvan az aláírásod és csak vizsgáznod kell...
Most hirtelen már nem csak vizsga, meg szakdolgozat van hátra, hanem gyakorlat is?
#24 Sokszor nem csak az dönt mennyire rászorult, hanem az, hogy kivel lesz könnyebb... A bölcsinem egyszerűbb a kamu papírossal, akinek a gyerekét egy tüsszentéssel haza lehet küldeni, hogy "beteg" és anyuka amúgy is jön érte délben, mint azzal, aki tényleg dolgozik és reggel 7-től délután 5-ig ott van a gyereke, és nem lehet hazaküldeni azzal, hogy kettőt köhögött.
25ös vagyok
Akkor úgy írom 2 vizsgás tárgyam van. Mindegyik előadásos, gyakorlatos egyikhez labor is van. De az csak 5 db viszont 4 órás.
Arról ne haragudj de nem az emberek tehetnek, hogy a bölcsi kiket vesz fel. Ha az xy-t veszik fel a z helyett mert az könnyebb, akkor arról miért az tehet aki beíratja a gyerekét? Ennyiből ha leakcióznak valami terméket ne vegyem meg, mert a kevesebbet keresőknek még jó lehet? Ha valahová tuti nem vesznek fel is érdemes megpróbálni, mert lehet hogy pont akkor nem fognak annyian jelentkezni. Az már nem a mi hibánk, hogy a mi gyerekeinket felveszika másikét meg nem. Nyilván van egy protokoll, ami szerint mennek. De magánbölcsibe amúgy sincsen akkora jelentkezés tekintve, hogy sokkal többet kell fizetni, mint államiban.
6 hónaposnak szüksége van közösségre ne viccelj 27-es, hogy fog így óvodába járni majd? Nem lehet elég korán kezdeni. Egyszerűen a mai csecsemők nagyrésze otthon unatkozik, mivel anya kevés...- miért is? Mert amúgy nyomják a mobilt és nem a gyerekre figyelnek, sokan lusták ki is vinni a gyereket a levegőre (pl. szomszédunk)- jóban vagyunk, mondom ha már te nem jössz, de mi megyünk jöhet-e velünk legalább a gyerek a 20 méterre lévő játszótérre- ablakából láthatja mit is csinálunk. Gyerek eljöhetett.
Meg értem, hogy nincs segítség, nálunk is alig akad, de emiatt nem is vállaltunk a nagyobb 3 éves koráig kistesót, mert tudtam, hogy egy is sok volt piciként.
27es
A 4 órás laborokra nyilván nem fogom magammal vinni, addig apuka lesz vele. Tud csúsztatni a munkaidején vagy 1-2 órával kevesebbet dolgozni aznap (másik nap bepótolni) illetve vannak szabadnapok is amiket ki tud venni.
Viszont részemről ezt itt befejeztem, mert teljesen felesleges a beszélgetés. Nem vagyunk egy véleményen. Te nem értesz egyet és én sem veled/veletek. Mindenki azt csinál, amit akar. Én csak azt sajnálom, hogy nap mint nap látom, hogy anyukák ítélnek el anyukákat azért mert, hogy ők máshogy csinálnak valamit. Ha valaki bölcsibe adja a gyerekét 6 hónaposan sem ítélem el, mert nem tudhatom mi áll a háttérben. Mindenféle harag nélkül írom, hogy legyen szép napotok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!