A kisbabával otthon levő anyukáknak miért nincs ideje semmire?
Nincs rálátásom arra mivel jár egy kisbaba gondozása ( mármint tudom hogy sok etetés, tisztába tevés , baba nyugtatás van benne) de esetleg kibővítenétek még mikkel jár?
Egyik ismerősöm mondta, hogy enni sincs ideje és ez indította el bennem a kérdést csak neki nem mertem feltenni nehogy félre értse.. őszintén érdekel.
Köszönöm.
Nekem 2 gyerekem van de én sem értettem sosem.
szerintem jó logisztikával még lehet mindent oldani.
És nincs se nagyszülő se fizetett segítség.
Nekem hasfájós, sokat síró, éjszaka rengeteget kelő babám van. De enni, pisilni, szusszanni akkor is adok magamnak időt. Ha kell, közben fél kézzel ringatom a bölcsőben, tologatom a babakocsiban, fogom az ölemben.
Amíg zuhanyzom este, férjem foglalkozik vele. Nem vagyok kipihent, nem nézek ki jól, lehet 3 napig ugyanúgy van befonva a hajam ahogy hagytam mosás után, de nem mondhatom, hogy semmire sincs időm
*utana sem lehet hason.
Ha elso gyerek lenne es refluxos, akkor tobb idom jutna mindenre amugy, hisz nem kellene a tobbieknek reggeli, vacsora, ferjem is meg tud kenni egy szelet kenyeret maganak.
Nekem azért nem volt, mert refluxos volt, gótikus szájpaddal, szoptathatatlan, vegyesen táplált, hipotón megkésett mozgásfejlődésű, hasfájós: ez azt jelentette, hogy fejtem, etettem, pótoltam, tartottam, utána tornáztattam, hordtam heti ötször az otthoni torna mellett gyógytornászhoz, plusz rengeteget voltunk kórházban.... stb.
Második gyerekkel könnyebb lett volna, ha ő az első.
Vele azért nem volt könnyű, mert ott volt mellette a testvére, akit továbbra is hordani kell tornára, logopédushoz, gyógypedagógushoz, oviba. A maradék idő pont arra volt elég, hogy ellássam a kicsit. De azért a rutin sokat segít.
Nagyszülők nincsenek, az apjuk teljes értékű szülő, de nyilván dolgozik, napközben nem tudott átvállalni semmit. Munka után persze ketten együtt álltuk a sarat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!