Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A kisbabával otthon levő...

A kisbabával otthon levő anyukáknak miért nincs ideje semmire?

Figyelt kérdés

Nincs rálátásom arra mivel jár egy kisbaba gondozása ( mármint tudom hogy sok etetés, tisztába tevés , baba nyugtatás van benne) de esetleg kibővítenétek még mikkel jár?

Egyik ismerősöm mondta, hogy enni sincs ideje és ez indította el bennem a kérdést csak neki nem mertem feltenni nehogy félre értse.. őszintén érdekel.

Köszönöm.

2021. jan. 23. 10:17
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
35%

Egyes vagyok. Tiszta vicc miért is vagyok lepontozva? Ameddig alszik a gyerek pl 2 órát összedobok egy levest és egy egytál ételt. Kb fél óra össze rakni és magától kesz lesz mindkettő. Lejet 2 napra is csinalni. Fél óra max mig beindítom a gépet es összehajtogatom az előző napi ruhákat. Felsoprok felmosok megint max fél óra és még marad fél óra enni és rendbe szedni magam. Este max fel ora elmosogatni. Nagyobbik gyerek fürdik egyedül addig még a kicsivel lehet játszani is. És egy gyerek ha még kicsi nem egyszer alszik egy nap.

Nekem bejött hogy nem hagyom elúszni a lakást és akkor rendben lesz minden.

2021. jan. 23. 11:32
 12/27 anonim ***** válasza:
93%
11, az értékítélet miatt pontoztak le. Az általánosítás miatt, ami nem veszi figyelembe hogy csecsemő és csecsemő között is van különbség. Még egészséges esetben is, nem beszélve ha bizonyos mértékű egészségügyi probléma fennáll, de nem is kell komoly, mivel egy sima hasfájás vagy durvábban megélt fogzás is boríthat a napirenden.
2021. jan. 23. 11:38
 13/27 anonim ***** válasza:
21%

Mert mártírkodnak, holott lenne idejük erre-arra, csak a gyereket folyamat kézben fogják, minden nyikkanására ugranak, holott ha letennék a járókába, rögtön kapnának szabad 5-10 percet.

Plusz a gyereknek sem árt, ha rájön, hogy nem körülötte forog a világ 0-24.

2021. jan. 23. 11:40
 14/27 anonim ***** válasza:
26%
12. válaszoló. A kérdésben nincs feltüntetve hogy egy folyton üvöltő vagy éppen bármilyen betegséggel küzdő gyérekről van szó ezért egy normál csecsemőből indultam ki.
2021. jan. 23. 11:42
 15/27 anonim ***** válasza:
85%

14, az sincs benne, hogy egy nyugodt jó alvó babáról van szó.

Annyi van csak benne, hogy a kérdező félt megkérdezni az okot, magyarán semmit se tud róluk.

De nem kell ahhoz betegnek lenni, hogy egy csecsemő rossz alvó, rossz evő, hasfájós legyen.

2021. jan. 23. 11:50
 16/27 anonim ***** válasza:
89%

Ez tènyleg nagyon baba függő. Akik a logisztikàra fogjàk, na azoknak vannak magàban elmatatò, buddha babàik. Ha nincs el magàban a gyerek semennyit, vagy hasfàjòs/refluxos mindjàrt màs a helyzet (persze betehetem a jàròkàba, ahol hànyàsig sìrna)

15 hònapos a lànyom, enni màr van időm minimàl kajàkat. Elkeszìteni viszont sokszor baromi nehèz, mert kèzben akar lenni. Akkor ez van, kèzben van. Addig csak nyafogna/sìrna, amitől kikèszülök.

1-1,5 òràt alszik napközben èn addig ledőlök, mert sokszor kel èjszaka. Nem a rendezett hàzra emlèkszik majd, hanem arra, hogy reagàltam az igènyeire ès minősègi időt töltünk együtt.

Ìgy is könnyebb, mint az első hònapokban, amikor a nap nagy rèszèt hasfàjàstòl vègig ordìtotta.

2021. jan. 23. 12:13
 17/27 anonim ***** válasza:
61%

3 hónapig hasfajós volt. TE gyerek. 14 hónapos koráig nem aludt nap közben egybe 2 órát. Először 3szor majd 2szer 20 perc. 10 hósan átállt 1 alvásra kb fél óra 40 perc. 16 hós és általában max 1 órát alszik. 15 hónaposan történt meg először hogy 5 percig eljátszott magában. Addig ha egyedül hagytam sírt mint akit kínoznak. És nem, nem hagyta abba.

Nekem sokat segített a hordozás, de az se jön be minden babánál. Mostmár be tudom vonni a házimunkába és így jobb.

2021. jan. 23. 12:21
 18/27 anonim ***** válasza:
47%
17: 16-os vagyok, nàlunk is hasonlò a helyzet, TE szintèn ès utàlja a hordozàst.
2021. jan. 23. 12:32
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Mi az a TE?
2021. jan. 23. 14:08
 20/27 anonim ***** válasza:
19%
19 Több emberes. Olvass utána
2021. jan. 23. 14:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!