Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A kisbabával otthon levő...

A kisbabával otthon levő anyukáknak miért nincs ideje semmire?

Figyelt kérdés

Nincs rálátásom arra mivel jár egy kisbaba gondozása ( mármint tudom hogy sok etetés, tisztába tevés , baba nyugtatás van benne) de esetleg kibővítenétek még mikkel jár?

Egyik ismerősöm mondta, hogy enni sincs ideje és ez indította el bennem a kérdést csak neki nem mertem feltenni nehogy félre értse.. őszintén érdekel.

Köszönöm.

2021. jan. 23. 10:17
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Vannak ilyen időszakok.Az elején pl.végeláthatatlan szoptatás,tisztábatevés,kelés 2-3 óránként(jobb esetben),a baba körül megcsinálni mindent,hogy a lehető legtisztább legyen minden.Akkor hasfájós lett pl.nálunk 2 hét után,szopi közben is büfiztetni,kitalálni,mikor,mi a jó.Majd kis nyugi úgy 3 hósan,majd indul a mozgásfejlődés,fogzás,megint nem aludtunk.Hamar elmegy az energia úgy.A második gyermek pl.erős refluxxal kezdte,nem tudtam igény szerint szoptatni,akkor valahogy le kellett foglalnom,hogy legalább 2,5 órát kibírjon,ordított,sétálgattam vele(kórházba is kerültünk).Közben én is lázas voltam 2 hétig.Harmadiknál nem volt vészes,de csak fekve tudtam szopiztatni,mert félrenyelt olyan 6-8szor egy etetés alatt....Nem azt jelenti,hogy 1 percem sem volt semmire,hanem erőm nem volt sokszor.Van pl.úgy hívom,hogy matricakorszak,sehova anya nélkül..Igen,hordoztam,de duplán fárasztó bármit úgy csinálni. De mindig voltak jobb időszakok!Ezekre utólag nem úgy tekintek,hogy nem volt időm semmire.A lényegtelen dolgokra nem volt időm,ennyi!😊
2021. jan. 23. 19:52
 22/27 anonim ***** válasza:
84%

Imádom mikor valaki kifejti, hogy mit kéne csinálnom az alatt a két óra alatt, míg alszik... Szívesen cseréltem volna vele és csinálhatta volna nálunk. Jah hogy nem aludt egyben 2 órát, csak felet? Azt is sokszor csak mellen, vagy hordozva, jobb esetben a babakocsiban menetközben.

Hogy eleinte voltak napok, amikor kicsit sarkítva persze, de egyhuzamban szoptattam.

Jah és az én f.szságom, de számomra nagyobb prioritása volt a válaszkészségnek, mint hogy tip-top legyen minden. Annyi hogy ez az elején sokkal-sokkal melósabb mint berakni a járókába és hagyni kicsit nyűglődni...majd megszokja alapon. És tényleg, azt is megszokják. A gyerekek csodálatosak. Idomulnak hozzánk. Ám én hiszek benne, hogy azzal jót teszek neki, ha azt tapasztalja meg (az első fél évében mindenképp), hogy rám bármikor számíthat. És igen, ebben az időszakban minden nyekkre felvettem. De, minden ellenkező híreszteléssel ellentétben, nem ettől lesz a szülő fejére nőtt kis terrorista. Sokkal inkább egy magabiztos kisember, akinek van egy szilárd hátországa. Én ebben hiszek (nem kell mindenkinek mielőtt jönnek az ilyen jellegű posztok), és emiatt több energiát kellett beletennem az elején. Annyit, hogy tényleg nem volt időm semmire. Kb fél éves kor után kezdett javulni a helyzet.

2021. jan. 23. 21:32
 23/27 anonim ***** válasza:
44%
Azért ez nem fedi a valóságot, hogy nincs idő semmire. Nekem nali 3x vagy 4x alszik a 4 hónaposom. Második gyerek. Egyszer alszik délben 2 órát a másik kettőnél 40-50 percet. Azalatt azért tudok csinálni valamit. Igaz csendben kell mert nem alszik mélyen. Volt amikor 3 részletben csináltam meg az ebédet. Mellette el kell mennem a nagyért az iskolába is. Nem könnyű de megoldható. Persze nálunk is vannak hisztisebb napok. Akkor jó a melegszendvics is ebédre! 🙂
2021. jan. 23. 22:00
 24/27 anonim ***** válasza:
82%
23 Nekem pl egész nap nem aludt 2 órát nemhogy egyben😂😂😂
2021. jan. 23. 22:09
 25/27 anonim ***** válasza:
86%

#24 detto. Mindig baba- es elethelyzetfuggo. Na meg h valaszolok az igenyeire vagy az enyeimet tartom fontosabbnak.

Sosem felejtem el h ismerosom mondta a 2hos kisbabajanak h most kapsz 10percet h egyel aztan befejeztuk. (Szoptatta)

Beteges, vekony kislany a mai napig. Valamiert nem ertette h mennyi a 10perc...🤦‍♀️

2021. jan. 24. 05:58
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk kisfiam hasfájós volt 3 hós koráig, közben pedig már 2 hónaposan beindult a fogzás is. Külön-külön is nehéz, de a kettő egyszerre pokol volt. Most 4,5 hónapos. Napközben 3 alkalommal alszik 30 percet. 2,5 órákat van ébren, olyankor folyamatosan vele kell lenni és foglalkozni vele. Volt egy időszak hogy lerakni se lehetett, mert azonnal ordított. Most már letehetem, de ha otthagyom maximum 2 perc és sír. Éjszaka van hogy 15 percenként felkel, így napközben még nyűgösebb.

Tényleg nincs idő mellette semmire, a főzést esténként csinálom mikor apukája hazaér. Takarítás pedig hétvégente, mikor apukámnál van 2-3 órát néha.

2021. jan. 25. 09:00
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Kisfiam mellett szerencsére nagyjából mindent meg tudtam csinálni, amit szerettem volna.

3 óránként evett éjszaka is, de kb. 7 hós koráig délelőtt és délután is aludt, utána csak délután, viszont volt, hogy 3 órát is. Amíg aludt, a házimunkát, főzést meg tudtam csinálni, ügyeket intézni mindig Vele együtt.

Így azt mondhatom, hogy volt időm tényleg mindenre. Tény, hogy nagyon sok mindenből elengedtem, ami előtte meg volt szokva, pl. csak napi gyors mosogatás, elpakolás, porszívózás volt és fél órán belül elkészülő ebéd. Hétvégén nagyobb takarítás, ekkor Apa elvitte sétálni.

Amikor aludt, igyekeztem én is egy kicsit pihenni, mert az éjszaka 3 óránként evés miatt nem sok alvásidő jutott nekem, de még erre sem panaszkodhatok, mert evés után rögtön vissza is aludt.

2021. jan. 27. 13:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!