Rossz dolog a bölcsőde?
17 más fejlettebb országokban ezt nem így "gindolják"...máshogy működik és mégis jól működik.
Ha valaki dolgozni akar vagy muszáj neki, akkor marad a bölcsőde, ahol semmi baja nem lesz a gyereknek és nem feltétlen vágja szét a gyerek szülő kapcsolatot. Nem ezen mullik mennyire lesz szoros egy szülő-gyerek kapcsolat.
Van amelyik gyerek az elején nehezebben viseli, van amelyik nem.
Lányommal se volt sose gond és teljesen jó és szoros a kapcsolatunk ( már 10 éves ).
20 attól mer van egy gyereke (vagy több) valakinek még ember és nő/ férfi marad.
Vannak azok az emberek, akiknek mindene a gyerek és mindent alárendel...neki így jó.
Egy csomó embernek meg nem, mert fontos a munka is meg a hobbik is, közülük több van aki kevésbé fruszált és befásult.
Mindenki maga tudja és ezért nem kéne leszolni a másikat. Te úgy gondolod más meg máshogy....ettől még Te se vagy külömb szülő, mint más.
Ezért utálok a legtöbb anyukaval dumalni a gyerekekről. Ha nem szoptatsz...Nem szereted a gyereket, nem lesz jó a kapcsolat.
Ha császároznak...Kényelmes vagy.
Ha bölcsibe rakod...szintén kényelmes vagy és fontosabb a karriered, mint a gyerek.
Ha a nagyszülők is vigyáznak rá...lepaszolod, hogy elmehess pár órára vagy a férjeddel kicsit kettesbe legyél már önző vagy, minek gyerek.
...Már szar anya a másik.
Ennél a kérdésnél is látszik, ha valaki más véleményen van, mint az átlag az már szar anya, önző, minek gyerek, stb...
23 én 3 napot dolgozom pl úgy hogy távol vagyok, a többi nap otthonról és lazább.
Magam osztom be a munkaidőm.
Persze, minden nő kitartott, aki nem heti 6 nap minimum 8 órát dolgozik.
Lehet suliba járt pl. Lfszt nem tudtok a másikról, de ítélkeztek.
22 voltam. Nyugodtan le lehet pontozni, én legalább nem hónapról hónapra élek, nem vagyok megkeseredve és telik az Alap dolgokon kívül másra is. Na meg nem csak a gyerek tölti ki az életem és mégis jó a kapcsolatunk.
A többi nem az én bajom.
Továbbra se külömb az az anya, aki a gyerek után csak a gyereknek él.
20: legalább nem lettem olyan be savanyodott anya, mint sokan. A minőségi időnek meg nem mennyiségi mértékegysége van.
A férjem meg akkor megy el amikor szeretne. Ahogy én is. Mivel minden házasság alapja, hogy hagyunk teret a másiknak és nem vagyunk 0/24 összenőve.
De köszi az aggódást!
22, mutass egy olyan fejlett országot, ahol kötelező a bölcsi!
Nem fogsz tudni.
Az, hogy valahol pl: 6 hét a szülési szabadság, nem azt jelenti, hogy kötelező visszamenni. A középosztály és afelett jellemzően nem is megy vissza "külföldön" se.
Sőt, sokkal tovább ülnek otthon, jellemzően a gyerek iskoláskorában is. Az USA-ban minden negyedik anyuka ilyen.
Jellemzően azok mennek csak vissza, akik anyagilag nem felkészülten vágtak bele.
Magyarországon mi ennek az aranya? Szerintem 1 % alatt lehet, mert a többség max. a gyerek 3 éves korától teljes munkaidőben dolgozik.
“ Az USA-ban minden negyedik anyuka ilyen.”
Magyarul a nők 75%-a nem ilyen.
Btw ott nem bölcsivel, hanem babysitterrel oldják meg. Én ismerek olyat is aki otthon tudott maradni és olyat is aki beadta daycare-be - ami nem ingyenes sehol. Ezen kívül az USAban a szülők túlnyomó többsége nyomja a 1,5 éves kezébe a tabletet. Mekkora jó, nincs bölcsiben, de naphosszat tableteztetik - és nemcsak az USAban még mielőtt valakinek illúziói lennének. Aki itthon is 3 évig otthon van a gyerekével egyaltan nem feltétlen tölt vele minőségi időt, sőt.
27 egy nem mondtam, hogy kötelező.
Pl Amerikában már 6 hét után mennek vissza dolgizni...a gyerek meg "óvodába" járhatnak (mert ott is vannak olyan nők, akiknek fontos a karrierjük is!).
Egy csomó ország van, ahol a legtöbb gyerek jár bölcsődébe.
Itt Ausztriába is a legtöbb család akit ismerek, 10-ből 8 másfél évesen már megy...
De teljesen mindegy. Kinek kébzeli magát az, aki mást elítél úgy, hogy nem is tud róla semmit és szr anyázza mert nem úgy neveli a gyerekét/ nem úgy gondolja ahogy ő..?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!