Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Rossz dolog a bölcsőde?

Rossz dolog a bölcsőde?

Figyelt kérdés
Kislányom jövőre megy majd bölcsődébe. Amióta megtudta ezt az anyukám, minden alkalommal, amikor találkozunk, elmondja, hogy jajj szegény gyerek, milyen rossz lesz neki és kéri, hogy ne írassam be. Tényleg olyan rossz, ha bölcsibe jár a gyerek? Rossz hatással lesz rá?

ma 12:56
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Mi nagyon szeretjük. Kedvesek a nevelők, a gyerekem is szívesen megy. Gyorsan beszokott, elsőre ott aludt.
ma 17:52
 22/31 anonim ***** válasza:
32%

17 más fejlettebb országokban ezt nem így "gindolják"...máshogy működik és mégis jól működik.

Ha valaki dolgozni akar vagy muszáj neki, akkor marad a bölcsőde, ahol semmi baja nem lesz a gyereknek és nem feltétlen vágja szét a gyerek szülő kapcsolatot. Nem ezen mullik mennyire lesz szoros egy szülő-gyerek kapcsolat.

Van amelyik gyerek az elején nehezebben viseli, van amelyik nem.

Lányommal se volt sose gond és teljesen jó és szoros a kapcsolatunk ( már 10 éves ).

20 attól mer van egy gyereke (vagy több) valakinek még ember és nő/ férfi marad.

Vannak azok az emberek, akiknek mindene a gyerek és mindent alárendel...neki így jó.

Egy csomó embernek meg nem, mert fontos a munka is meg a hobbik is, közülük több van aki kevésbé fruszált és befásult.

Mindenki maga tudja és ezért nem kéne leszolni a másikat. Te úgy gondolod más meg máshogy....ettől még Te se vagy külömb szülő, mint más.

Ezért utálok a legtöbb anyukaval dumalni a gyerekekről. Ha nem szoptatsz...Nem szereted a gyereket, nem lesz jó a kapcsolat.

Ha császároznak...Kényelmes vagy.

Ha bölcsibe rakod...szintén kényelmes vagy és fontosabb a karriered, mint a gyerek.

Ha a nagyszülők is vigyáznak rá...lepaszolod, hogy elmehess pár órára vagy a férjeddel kicsit kettesbe legyél már önző vagy, minek gyerek.

...Már szar anya a másik.

Ennél a kérdésnél is látszik, ha valaki más véleményen van, mint az átlag az már szar anya, önző, minek gyerek, stb...

ma 17:58
 23/31 anonim ***** válasza:
66%
22es, mivel 3 napra adta be gondolom nem ment vissza dolgozni, maradt otthon kitartottnak csak a gyerekre vigyázni volt lusta.
ma 18:44
 24/31 anonim ***** válasza:
26%

23 én 3 napot dolgozom pl úgy hogy távol vagyok, a többi nap otthonról és lazább.

Magam osztom be a munkaidőm.

Persze, minden nő kitartott, aki nem heti 6 nap minimum 8 órát dolgozik.

Lehet suliba járt pl. Lfszt nem tudtok a másikról, de ítélkeztek.

22 voltam. Nyugodtan le lehet pontozni, én legalább nem hónapról hónapra élek, nem vagyok megkeseredve és telik az Alap dolgokon kívül másra is. Na meg nem csak a gyerek tölti ki az életem és mégis jó a kapcsolatunk.

A többi nem az én bajom.

Továbbra se külömb az az anya, aki a gyerek után csak a gyereknek él.

ma 18:55
 25/31 anonim ***** válasza:
66%
24, szerintem meg igen. Mondom ezt úgy, hogy jól fizető munkám van
ma 19:05
 26/31 anonim ***** válasza:
0%

20: legalább nem lettem olyan be savanyodott anya, mint sokan. A minőségi időnek meg nem mennyiségi mértékegysége van.

A férjem meg akkor megy el amikor szeretne. Ahogy én is. Mivel minden házasság alapja, hogy hagyunk teret a másiknak és nem vagyunk 0/24 összenőve.

De köszi az aggódást!

ma 19:13
 27/31 anonim ***** válasza:

22, mutass egy olyan fejlett országot, ahol kötelező a bölcsi!

Nem fogsz tudni.

Az, hogy valahol pl: 6 hét a szülési szabadság, nem azt jelenti, hogy kötelező visszamenni. A középosztály és afelett jellemzően nem is megy vissza "külföldön" se.

Sőt, sokkal tovább ülnek otthon, jellemzően a gyerek iskoláskorában is. Az USA-ban minden negyedik anyuka ilyen.

Jellemzően azok mennek csak vissza, akik anyagilag nem felkészülten vágtak bele.

Magyarországon mi ennek az aranya? Szerintem 1 % alatt lehet, mert a többség max. a gyerek 3 éves korától teljes munkaidőben dolgozik.

ma 19:35
 28/31 anonim ***** válasza:
25 mi sztd igen? Írtam pár dolgot...
ma 20:34
 29/31 anonim ***** válasza:
49%

“ Az USA-ban minden negyedik anyuka ilyen.”

Magyarul a nők 75%-a nem ilyen.

Btw ott nem bölcsivel, hanem babysitterrel oldják meg. Én ismerek olyat is aki otthon tudott maradni és olyat is aki beadta daycare-be - ami nem ingyenes sehol. Ezen kívül az USAban a szülők túlnyomó többsége nyomja a 1,5 éves kezébe a tabletet. Mekkora jó, nincs bölcsiben, de naphosszat tableteztetik - és nemcsak az USAban még mielőtt valakinek illúziói lennének. Aki itthon is 3 évig otthon van a gyerekével egyaltan nem feltétlen tölt vele minőségi időt, sőt.

ma 20:40
 30/31 anonim ***** válasza:
53%

27 egy nem mondtam, hogy kötelező.

Pl Amerikában már 6 hét után mennek vissza dolgizni...a gyerek meg "óvodába" járhatnak (mert ott is vannak olyan nők, akiknek fontos a karrierjük is!).

Egy csomó ország van, ahol a legtöbb gyerek jár bölcsődébe.

Itt Ausztriába is a legtöbb család akit ismerek, 10-ből 8 másfél évesen már megy...

De teljesen mindegy. Kinek kébzeli magát az, aki mást elítél úgy, hogy nem is tud róla semmit és szr anyázza mert nem úgy neveli a gyerekét/ nem úgy gondolja ahogy ő..?

ma 20:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!