Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Hogy öltözik a gyerek bölcsibe?

Hogy öltözik a gyerek bölcsibe?

Figyelt kérdés
Sok helyen hallom, hogy játszós, bölcsibe tökéletes. Ezek szerint a foltos, picit lyukas ruházat megfelel bölcsibe? Én valahogy pont az ellenkezőjét gondolom és próbálom oda a szebbeket ráadni. Ti hogy vagytok ezzel? Milyen állapotú ruhát hord bölcsibe? Figyeltek rá, hogy össze illő, csinos darabokat hordjon? Vagy csak legyen tiszta? Érdekel mások hogy gondolkoznak 🙃
nov. 9. 16:44
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
55%
Nálunk van pár olyan ruha, ami kilyukadt, mondjuk a térdén, és én megfoltoztam. Vagy a zokniját kilyukasztotta valami, és megvarrtam. Ezeket simán ráadtam a bölcsiben. Van olyan is, ami foltos volt, de az istennek nem bírtam kiszedni a foltot, a gyerek meg ragaszkodott ahhoz a ruhához. Hát engedtem azt is, nem bálba megy.
nov. 10. 16:21
 12/17 A kérdező kommentje:
Az utolsó tűnik az egyetlen normális és őszinte válasznak. A többiek gondolom minden nap vadiúj ruhát adnak rá, nehogy legyen rajta egy szösz. Ezt az agyonhasznált rongyot nem tudom honnan vettétek. Apró hibákról volt szó, ami kb első viselés alkalmával rákerül, aztán vagy kijön vagy kuka? Aha, persze...
nov. 10. 19:56
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Én vagyok az 5-ös válaszoló, teljesen őszinte a válaszom.

Kihagytam azt hogy én általában mindent használtan veszek, nagyon ritkán veszek új ruhát, azt is csak akkor ha nagyon jó akcióban van. Előre is szoktam vásárolni, van amit el is felejtek hogy vettem, így került most pl elő egy kabát amit akkor vettem a piacon mikor még meg sem született.

Most van vagy 30 bölcsis felsője, így igen is kiveszem onnan ha valamiből nem jön ki a folt, vagy lesz rajta egy kis lyuk.

Persze más lenne a helyzet ha pl csak negyed ennyi ruhája lenne.

nov. 10. 20:08
 14/17 anonim ***** válasza:
64%

A többiek gondolom minden nap vadiúj ruhát adnak rá"

Vagy tudunk mosni? :)

nov. 20. 18:35
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Akkor én biztos „nagyon ráérek”, de az én gyerekem mindig normális ruhába megy bölcsibe is.

Nincsenek neki foltos, szakadt, szét nyúlott ruhái, itthonra sem, a legmaximumabb az, hogy a minta megtöredezett egy pólón, de még vállalható.

Amikor elmegyünk valahova én figyelek rá, hogy az adott szett passzoljon rajta, még a zoknija is, megmondom őszintén, engem „zavar” amikor egy full mintás-színes nadrághoz egy szintén full mintás-színes mégis eltérő pólót adnak, szerintem egyáltalán nem szép.

Nyilván nem ez a legfontosabb az életben, de annyira minimális erőfeszítés ilyenre ügyelni, mi felnőttek sem öltözünk össze-vissza.

A gyereknek jó a megjelenése, mégis kényelmes ruha van rajta, semmiben nem akadályozza.

Még mielőtt valaki megszólna, hogy biztos nem is engedek neki semmit, csak vigyázban állhat, játszótérre nem viszem, nehogy koszos legyen stb., nem, nem ilyen anyuka vagyok, engedem hogy sarazzon, ugráljon a pocsolyában, nem érdekel, ha tönkremegy a ruhája.

dec. 30. 12:17
 16/17 anonim ***** válasza:
Hát én ezt elengedtem utolsó. Annyi mindenért küzdünk (rettenetes dackorszak egy önfejű természettel megspékelve), konkrétan az egész napunk a korlátok felállításáról szól, hogy bár hiába zavar engem is, hogy nem illik össze a szett, ráhagyom. Ebben lehet döntése. Így nyugodtak az öltözések (legalább az), ő kiválasztja a fiókból a legcsicsásabb lila Elzásannás ruhát, hozzá a rózsaszín unikornisos nadrágot, és felvesz egy piros zoknit? Nem érdekel, neki így tetszik, csinosnak érzi magát, akkor miért veszekedjünk. Cipzáros zöld kapucnis pulcsi mindehhez? Jöhet. Amikor valami ünnepség vagy fotózás van, akkor megbeszéljük előre, hogy most inkább ,,ezt vedd fel", így kötünk kompromisszumot, 1-1x őt is rá lehet beszélni. Azokból a dolgokból nem engedek, amik kihatással vannak az életére: pl. nem vehet fel nyári ruhát télen, kajával ne szaladgáljon a szájában, nem ő dönti el, hogy mennyi édességet ehet vacsora után, nem állhat fel az asztal tetejére, nem veszem meg a 20. fölösleges hülyeséget a boltban, fújja ki az orrát, vegye be a gyógyszert. A múltkor így is a fejünkhöz vágta, hogy ebben a házban semmit sem szabad :D Majd kinövi ezt a cifra korszakot is.
dec. 30. 12:37
 17/17 anonim ***** válasza:
52%

#16.

Persze, én megértem, hogy van ilyen is, valószínű nálunk meg olyan dolog van, ami másnál tök alap én meg azt gondolom máshogy.

Nyilván én sem szállnék csakazértis harcba, vagy erőltetném rá hogy rossz érzései legyenek, mert nekem nem tetszik a lila zokni piros pulcsival, lehet egy kicsit sarkosan fogalmaztam, nem akartam, egyszerűen nálunk ez a természetes, legalábbis ebben :)

dec. 30. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!