Hogy öltözik a gyerek bölcsibe?
A játszós ruhának nem kell foltosnak és lyukasnak lennie. Az ilyen ruhát ki kell dobni.
A játszós ruha is lehet tiszta és ép, csak épp kényelmesebb, mint egy farmer.
Nálunk 3 féle ruha tára van a fiamnak.
Itthoni: picit lyukas, foltos, kopott mintás darabok
Utcai: Jó állapotú, nekem tetsző darabok
Bölcsis: Jó állapotú, nekem nem annyira tetsző darabok, amiket nem sajnálok ha esetleg elvesznek, foltosak lesznek. Ha foltos, lyukas lesz akkor egyből megy otthoninak
Bölcsibe mindig úgy öltöztetem hogy azért össze illő színek, minták legyenek rajta. Általában fekete vagy szürke cica gatya van rajta, és a felsője színéhez passzoló zokni, bugyi, trikó kerül rá
A fő kérdésre zsigerből azt mondtam volna, hogy játszósban megy, de amúgy nálunk a játszós az a kényelmes, puhább darabokat jelenti, nem a piszkos-lyukasat. Azokat nagyon max itthoninak használjuk, bár leginkább annak sem. Vagyis a foltosak itthoninak, a lyukasak meg a kukának vannak fenntartva általában.
Legalábbis mindez akkor, ha én öltöztetem reggel. Ha magától öltözik, mert már azért ki tudja nyilvánítani az akaratát, akkor megy a küzdelem hajnalban, hogy azért mégse a csinos nyári ruhácskát akarja már novemberben felvenni, fagyközeli reggeli hőmérsékleteknél. Általában én veszítek (vagy feladom a küzdelmet, inkább), szóval ilyenkor keresek viszonylag hozzáillő hosszúujjút, amit a nyári ruhácska alá felvehetünk és egy színben kb passzoló harisnyát. De volt már példa, hogy ezeket is a kedves leányom választotta ki, és olyankor a csinos az erős túlzás volt a megjelenésére, de legalább elégedett volt és jól érezte magát a szettben. Végül is, igazából ez a lényeg.
Általában cicagatya, melegítő és valami mintás póló (hosszú vagy rövid ujjú) de jó állapotú, szép mindegyik. A kinyúlt, foltos darabokat itthon szoktam hétvégén adni rá.
Farmert születése óta 1x ha feladtam rá, nem praktikus, nem kényelmes gátolja a szabad mozgást, a bolcsiben pluszban kértek is mindkét hogy farmert ne adjunk a gyerekekre, nekik is szívás azzal öltöztetni. Egy ekkora gyerekre aki az ideje nagy részét a földön jatszassal tölti nem látom értelmet farmert adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!