Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Hogy öltözik a gyerek bölcsibe?

Hogy öltözik a gyerek bölcsibe?

Figyelt kérdés
Sok helyen hallom, hogy játszós, bölcsibe tökéletes. Ezek szerint a foltos, picit lyukas ruházat megfelel bölcsibe? Én valahogy pont az ellenkezőjét gondolom és próbálom oda a szebbeket ráadni. Ti hogy vagytok ezzel? Milyen állapotú ruhát hord bölcsibe? Figyeltek rá, hogy össze illő, csinos darabokat hordjon? Vagy csak legyen tiszta? Érdekel mások hogy gondolkoznak 🙃
nov. 9. 16:44
A kérdező szavazást indított:
Játszósat hord
Hibátlan egyszerű ruhát hord
Kifejezetten csinosban jár
Bármi más verziót várok kommentben ⬇️
25 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
87%
A váltóruhák játszósak, egyszerű de összeillő ruhában van bölcsiben (melegítőnaci + póló), minőségi váltócipővel.
nov. 9. 16:47
 2/13 anonim ***** válasza:
66%

A játszós ruhának nem kell foltosnak és lyukasnak lennie. Az ilyen ruhát ki kell dobni.

A játszós ruha is lehet tiszta és ép, csak épp kényelmesebb, mint egy farmer.

nov. 9. 16:53
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
A játszós ruha nálunk nem egyenlő, a foltos, lyukas ronggyal.
nov. 9. 16:54
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Csupa új ruhát vettem a bölcsibe, mert azt mondták sok váltóval készüljek, otthon pedig nem volt szükség sok ruhára. Na kiderült, hogy a bölcsibe se kellett több, így elhasználódni se tudtak a ruhái, előbb nőtte ki. Játszósunk akkoriban nem is volt.
nov. 9. 17:01
 5/13 anonim ***** válasza:
63%

Nálunk 3 féle ruha tára van a fiamnak.

Itthoni: picit lyukas, foltos, kopott mintás darabok

Utcai: Jó állapotú, nekem tetsző darabok

Bölcsis: Jó állapotú, nekem nem annyira tetsző darabok, amiket nem sajnálok ha esetleg elvesznek, foltosak lesznek. Ha foltos, lyukas lesz akkor egyből megy otthoninak

Bölcsibe mindig úgy öltöztetem hogy azért össze illő színek, minták legyenek rajta. Általában fekete vagy szürke cica gatya van rajta, és a felsője színéhez passzoló zokni, bugyi, trikó kerül rá

nov. 9. 18:43
 6/13 anonim ***** válasza:
64%

A fő kérdésre zsigerből azt mondtam volna, hogy játszósban megy, de amúgy nálunk a játszós az a kényelmes, puhább darabokat jelenti, nem a piszkos-lyukasat. Azokat nagyon max itthoninak használjuk, bár leginkább annak sem. Vagyis a foltosak itthoninak, a lyukasak meg a kukának vannak fenntartva általában.

Legalábbis mindez akkor, ha én öltöztetem reggel. Ha magától öltözik, mert már azért ki tudja nyilvánítani az akaratát, akkor megy a küzdelem hajnalban, hogy azért mégse a csinos nyári ruhácskát akarja már novemberben felvenni, fagyközeli reggeli hőmérsékleteknél. Általában én veszítek (vagy feladom a küzdelmet, inkább), szóval ilyenkor keresek viszonylag hozzáillő hosszúujjút, amit a nyári ruhácska alá felvehetünk és egy színben kb passzoló harisnyát. De volt már példa, hogy ezeket is a kedves leányom választotta ki, és olyankor a csinos az erős túlzás volt a megjelenésére, de legalább elégedett volt és jól érezte magát a szettben. Végül is, igazából ez a lényeg.

nov. 9. 19:25
 7/13 anonim ***** válasza:
Mondhatjuk hogy játszósban megy, de se nem foltos, se nem lukas. Van farmere, meg csinos ruhája, azt adom rá ha valamit ünnepelni megyünk vagy hasonló programra, az összes többi ruhája kényelmes és azokat hordja itthon és a bölcsibe is. Egyedül egy pár lányosabb ruha van, amit bölcsibe nem adok rá. Meg ami nagyon foltos.
nov. 9. 19:38
 8/13 anonim ***** válasza:

Általában cicagatya, melegítő és valami mintás póló (hosszú vagy rövid ujjú) de jó állapotú, szép mindegyik. A kinyúlt, foltos darabokat itthon szoktam hétvégén adni rá.

Farmert születése óta 1x ha feladtam rá, nem praktikus, nem kényelmes gátolja a szabad mozgást, a bolcsiben pluszban kértek is mindkét hogy farmert ne adjunk a gyerekekre, nekik is szívás azzal öltöztetni. Egy ekkora gyerekre aki az ideje nagy részét a földön jatszassal tölti nem látom értelmet farmert adni.

nov. 9. 23:30
 9/13 anonim ***** válasza:
30%
Sajnos sehogy, még mindig nekem kell öltöztetnem.
nov. 10. 01:08
 10/13 anonim ***** válasza:
A játszós nem az elhasznált rongy…Játszósban van az oviban/ bölcsiben, de ez a kényelmes ruhát jelenti, amit nem sajnálok, ha homokos lesz (kimoshatatlan sárga homok van a homokozókban), vagy ha elesik, és kiszakad. A lyukas ruha megy a kukába, a foltos meg marad itthoni, pl kézműveskedéshez, mert akkor úgyis festékes , ragasztós lesz. De alapvetően itthon is olyan ruhában van, hogy ne kelljen mindenképp átöltöztetni, ha elhagyjuk a lakást. Általában leggings, felsővel, amíg pelenkás volt, bodyval.
nov. 10. 10:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!