Hulyeseg emiatt bolcsibe adni? Tapasztalatok felos gyerekkel kapcsolatban?
Sziasztok! 19 honapos kisfiam szo szerint mindentol retteg. Nagyon nehezen viseli a valtozasokat, uj kornyezetet. Ha idegen helyre megyunk, sir es alig lehet megnyugtatni, nem szereti a zajt, sok embert.
Akiket ismer, azokkal viszont jol elvan, nagyszulokkel is szuper a kapcsolata, imad veluk lenni.
De azert remiszto, hogy ennyire nem lehet menni vele sehova, mert kiborul. Gondolkozunk a ferjemmel, hogy heti 2-3 delelottre bolcsibe (magan persze) adnank, hatha egy kicsit ez segitene rajta.
Nyilvan amig nem probaljuk meg, nem derul ki, csak erdekelnenek a tapasztalatok, volt-e mar valaki igy es mi lett a vege.
Remeljuk kinovi akkor 😬
Vagy legalabb enyhul. En nem varom, hogy mosolyogjon meg baratkozzon, ha nem akar,de tenyleg borzasztoan sir, sikit.
Legalabb csak ez a siras ne lenne.
Nekem az első fiam ugyanez... az nem segít szerintem, ha egyedül lerakod bölcsibe, mert beletörődni bármibe tud persze idővel, de a megküzdési stratégiája nem lesz jobb attól, ha egyedül van ilyen piciként, és elmondani sem tudja, mi baja.
Nálunk sokat segítettek a bábozások, mesék, amikben az ismeretlen szituációt gyakoroltuk, illetve van ilyen kártyás játékunk, amivel képekkel el tud "mondani" egy mesét, és érzelmeket, így amíg nem tudott beszélni jól, addig azokat mutogatta. Vittem direkt olyan szituációkba, amiket nehezen dolgozott fel, de hagytam neki időt rá, hogy megbékéljen. Volt, hogy ott álltunk pl az obi kapujában, és csak néztük az ajtót, mert nem mert bemenni, és igen, nyilván berángathattam volna, hogy ott őrjöngjön a kezemben, de vártam, és amikor felbátorodott, bementünk.
Ez nagyon lassú folyamat, de most ovira egészen felbátorodott már, nem azt mondom, hogy ő a társaság közepe, de eljátszik a többiek mellett és nem retteg, pedig ez egy éve még nagyon nem így nézett volna ki.
Ha rontani akarsz ezen, akkor igen.
Egyébként lehet, hogy szakember kell.
Hat nekem aztan egyaltalan nem lenne konnyebb a bolcsi, picit messze van, nem tudom hany orat lenne bent, de ha heti 2x 3 orat; akkor nekem azokon a napokon 1,5 ora “szabadido” jutna max, mert utazni kell. Ezzel en annyira nem vagyok elorebb, nekem egyszerubb a megszokott kis napirendunk. De mindegy.
Neurologus latja 3 havonta, tsmt tornara jar. Most kezdett csak el jarni, emiatt, hipoton. Az orvos szerint rendben van, o nem latja ezt korosnak, vannak ilyen gyerekek. De azert a tsmt-t folytatjuk, a beszedfejlodese brutalisan beindult, szoval hatott, de ezen nem segit egyelore.
Jarunk naponta jatszoterre, boltba, meg rokonokhoz, mamakhoz heti tobbszor. Baba-mama klubba elviszem havi egyszer, de konkretan 30 percet tudunk maradni, el kell jonnunk egyszeruen.
Nem tudom, hova vihetnem meg?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!