Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Mikortól adnátok bölcsibe a...

Mikortól adnátok bölcsibe a gyermeket?

Figyelt kérdés

Kisfiam most 7hónapos,véletlenül sem lepasszolni akarom,de sajnos anyagi okok miatt el kell gondolkoznom a bölcsin. (persze, azért nem most adnám be) úgy gondolom 1 éves korától szoktatnám be,de rengeteg ellenvéleményt olvasok és nagyon elbizonytalanodtam.

Persze, ha megtudnám oldani családon belül, hogy valaki vigyázzon rá, akkor nem lenne erre szükség, de édesanyám és édesapám is már rég meghalt.

aug. 8. 08:50
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
2 éves korától.
aug. 8. 09:01
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Amikortól muszáj.

Szerintem ne a mások mércéje szerint dönts erről. A gyereknek fontos a szülője, de az is, hogy amikor vele foglalkozol akkor kiegyensúlyozott légy. Úgy eltölteni plusz hónapokat otthon, hogy közben emészted magad az anyagiak miatt, semmivel nem jobb, mint "lepasszolni" mások szerint túl korán.

Ez egy helyzet,amit meg kell oldanod.

aug. 8. 09:03
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem teljesen mindegy, hogy ki, mikor adná/adta be a gyereket bölcsibe, ha neked muszáj beadni 1 éves kora körül.
aug. 8. 09:03
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Amikor muszáj.

De azt vedd figyelembe, hogy a bölcsikbe körülményes a jelentkezés. Nem úgy megy, hogy ma jelentkezel, holnap meg már viheted is. Nem is biztos, hogy 1 évesen beadhatod, csak majd jövőre szeptemberben.

aug. 8. 09:12
 5/15 anonim ***** válasza:
84%
Masfél éves kor után. De tekintve hogy a GYED azért még elég értelmes összeg, kivártam a 2 évet.
aug. 8. 09:20
 6/15 anonim ***** válasza:
90%

1,5 éves koruk előtt nem tartottam bölcsi érettnek a gyerekeimet. Van a muszáj kategória, de annak nagyon nagy dolognak kell lennie, amit előre nem lehetett látni.

Nézz körbe egyébként, mert sok helyen 1 évest be sem vesznek.

aug. 8. 09:37
 7/15 anonim ***** válasza:
64%

Mi 2 évesen kezdjük. Másfél éves korától már élvezte volna egyébként. 1 évesen még egykicsit korainak éreztem de még az is rendben lett volna.

1 éves kor alatt nagyon baba még.

De ha az anyagiak miatt muszáj, akkor nincs választás, hiszen a pelenka, nedves kendő, élelmiszer önmagában se olcsó és meg kell venni valahogy. Szóval ameddig lehet húznám, de ha már az életminőségre hatással lenne akkor mindenképp beadnám.

aug. 8. 09:59
 8/15 anonim ***** válasza:
75%
Egyedül vállaltam gyereket és gyedet se kaphatok, csak gyes és családi. Így az a terv, hogy mellette dolgozgatok, abból szűken, de megélünk. 2 éves korában tervezem bölcsibe adni, ha nem tartunk az éhhalálnál, akkor előbb nem. Ha meg ott tartanánk, akkor nem kérdezném, mivel nincs más választásom.
aug. 8. 10:30
 9/15 anonim ***** válasza:
89%

Ha be kell adni be kell adni.

Mint írt@k a gyed jó pénz, de fizetéssel még jobb.

aug. 8. 10:55
 10/15 anonim ***** válasza:
81%
En gyerekem 20 honaposan kezdett volna, ha nem jott volna a kisteso. Ennel hamarabb biztosan nem adnam be.
aug. 8. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!