Mikortól használta önállóan a gyermeketek az evőeszközt?
Lányom megkésett fejlődésű volt komplexen minden területen. Na ő még 3 évesen is mellé kanalazta a levest és leöntötte magát vízzel, ha nyitott pohárból ivott, holott 18 hónaposan azért már maga kanalazta a joghurtot (sűrű ételt) fele mellé módon.
Fiam nem volt megkésett. Ő az első szülinapján villával ette a rántott húst.
Mi blw alapján kezdtünk, így nála a kézzel evés égett be elég sokáig, másfél évesen kezdte próbálgatni az evőeszközt, addig csak dísznek volt.
Engem is nyaggattak ezzel, engem kicsit se érdekelt, mert az evőeszköz használat egy tanult dolog, amit előbb vagy utóbb elsajátít. De nem idegrendszeri kérdés, vagy ilyesmi, ha Indiában élnénk pl senkinek nem lenne fura, hogy kézzel eszik, ha Kínában, akkor meg pálcikával enne, tehát ez csak társadalmi norma. Most két éves lesz, többé kevésbé teljesen normálisan tud enni, a folyékony dolgokkal még ügyetlenebb, mert kifolyik neki a kanálból, de az se teljesen. Szerintem pár hónap és az is menni fog neki. Úgyis csak én látom, tehát tök mindegy.
18 hónapos a lanyom, mar egy ideje provalkozik. De kostanra tobb megy a szajaba mint a polojara vegre 😄
Mi is kezzel kezdtük az evest, es engem is piszkaltak erte.. engem sem erdekelt. De nalunk a lehetoseg fel volt kivalva. Ha kanallal kerte odaadtam neki. Ha kezzel akkor azzal ette. Neki meg van 1 ev a bolcsiig, ugyh annyira ben stresszelek rajta
6 honapos kora óta nem etetem (4hónaposan kezdtük).
Először kipakoltam elé, kézzel evett. 1 évesen kapott kanalat-villát.
Most 20hónapos, ügyesen eszik velük. Nem azt mondom, hogy nem megy mellé, de nem vészes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!