14-15hós gyermeketeknél hogy néz ki az evés?
Vannak ügyesebbek meg kevésbé ügyesek. De mindenki megtanul kanállal enni.
14 hónapos a fiam, erősen próbálkozik de csak a takarítani valót gyártja nekem. A hajam hullik az egésztől de tudom hogy ez kell ahhoz, hogy lassacskán ráérezzen. Ő próbálkozik, maszatol miközben én lapátolom a szájába az ételt, hogy egyen is valamit.
Blw-s gyerekem van, vagyis soha nem etettem. Egy évesen kezdte rendeltetésszerűen használni az evőeszközt. Kb ugyanennyi idős volt mire a teli cumisüveget is egyedül meg tudta tartani, onnan nem is engedte fogni. Kezdetektől pohárból iszik, egy-két hét alatt azt is egyedül kivitelezett, persze sokáig felügyelettel.
De... és ez egy nagy de! 2 éves és hiába tud vajazó késsel majdnem egész gusztusosan megkenni egy szelet kenyeret, attól nálunk is landol a plafonon is vaj. Szétpotyog a kanálról a rizs és az ölébe csöpög a húsleves, borít egész pohár turmixot a kanapéra stb, stb.
A tanulás folyamata maszatolós és szerintem egy másfél éves pólóján még lehet cuki a napi menü, de egy óvodásén már nem annyira.
Engedd el az aggodalmakat és hagyd felfedezni, tanulni. Meg fogsz lepődni milyen gyorsan halad majd.
14 honapos a legkisebb gyerek.
O eszik mindent, pl is egeszben kapja es megragcsalja. De BLW-s, szoval 6 honapos koratol darabosat kap, amiota hozzataplalom.
Puret csak akkor kapott, ha epp olyat foztem (mondjuk fasirt, vagy tejbegriz) es kb 8 honapos kora ota eszi, amit mi, max maskepp fuszerezve.
Kanalazni meg nem tud, a villaval elszorakozik, ismerkedik. A kanalat belemartja a tanyerbe, majd nyalogatja, de nem tud a szajaba kanalazni pl levest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!