Mikortól használta önállóan a gyermeketek az evőeszközt?
Nálunk mint 11-esnél. Adtam neki többször még a hozzátáplálás kezdetén, aztán egyévesen, de csak mocskot csinált. Úgyhogy kétéves kora körül adtam neki néha, de akkor meg mindig azt szerette volna hogy én etessem. Mivel szeptembertől ovi, tavasszal kapkodós üzemmódban adtam kanalat, villát neki, hogy hoppá, ezt tanulni kéne így 2,5 évesen. Két evés alatt felszedte ezt a hiánypótló tudást. Valahogy nem tudok könnycseppeket hullajtani én sem a konyhatakarítós, minden kajálás után fürdetős felálláshoz.
Igaz a védőnő nem piszkált ezért, mert eszem ágában nem volt igazat mondani neki.
Egy ismerős úgy etette a gyereket, hogy bármit csinálhatott közben a gyerek, dobálta a kaját, szétkente, asztalról, etető székről evett, mondván de jó, mert így "megismeri az ételt".
Ebből az lett, hogy még majdnem 3 évesen is az asztalról akart enni, nem tányérból.
Ezt látják ilyen amerikai videókban meg itt-ott, hogy de jó, ha az etetőszékről eszik és mindent szétken meg dobál, holott semmivel nem lesznek vele előrébb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!