Mikortól vállalhatunk gyermeket, hogy az alábbi feltételek is teljesüljenek?
Sziasztok!
Párommal régóta tervezünk gyermeket, azonban elég nehezen találtam munkát, dolgoztam 5 hónapot 2021.04.30-ig. Illetve most találtam újra munkát 2022.08.23-tól. Párommal babát szeretnénk minél előbb, viszont szeretnék itthon maradni majd a kisbabámmal, és dolgoznom kéne 1 évet, hogy meglegyen a két éven belüli 365 nap biztosított munkaviszonyom. Szeretném, ha Csed, Gyes, Gyed..járna nekem. Ha én most dolgozok 8 hónapot, majd terhes leszek, utána még dolgozok 4 hónapot, akkor meglenne az egy év munkaviszonyom, azonban ha csak 6 hónapot dolgozom és teherbe esem, utána még 2-3 hónapot maradok és ha kiír az orvos táppénzre akkor szülésig nekem még beleszámít a táppénzes időszak, mint munkaviszony? Tehát így szülésig meglesz az 1 év biztosítottságom és járni fog minden "ellátás"? Sajnos az az 5 hónap munkaviszony már nem valószínű hogy szülésig beleszámítana a 2 évbe, tehát azt kizártam a kalkulálásból.😁
Lehet kacifántosan írtam a megfogalmazást, de minden adott számunkra egy babához, csak részemről kevés a munkaviszony. Remélem tud valaki segíteni ebben a kérdésben. Előre is köszönöm a válaszokat!😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!