Mikortól lehet eltiltani a gyermeket az édesapjától?
Figyelt kérdés
A kisbabám jelenleg 3 hónapos, tudomást sem akar róla venni az “apa”. Hivatalosan semmi köze a kicsihez. Olvastam már olyanokat hogyha X ideig nem adja be a kérelmet akkor eltilthatom tőle (nem tudom pontosan ennek a megfelelő szakszavait, de ez a lényeg). Mennyi ez az idő illetve hogy is van ez pontosan?2023. ápr. 30. 03:14
1/16 anonim válasza:
Menyj te és adj be keresetet Te.
2/16 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék, persze a gyerektartás jól jönne, de utána pár havonta fixen jönne itt a jogaival hogy látni akarja a gyereket, miközbe nyilvánvaló hogy lesz*rja
2023. ápr. 30. 05:56
3/16 anonim válasza:
Ha nincs apai elismero nyilatkozat és nem ő a férj, akkor nincs mitől eltiltanod, hiszen hivatalosan nem ő az apa. A gyerek 18 éves koráig bármikor indíthat apasagi pert amúgy, ahogy te is.
5/16 anonim válasza:
Mi okod rá? Mert ha csak a sértettség és a rosszindulat vezet, csak a gyereknek ártasz vele. Én szigorú vagyok abban, hogy a nem vele elő szülő mennyire tartja a kapcsolatot, de azért érthető, hogy 3 hónapossal egy férfi nem tud mit kezdeni, rádásul meg évekig csak a társaságodban láthatja, és ha így viselkedsz, nincs mit csodálkozni, hogy távol marad...
6/16 anonim válasza:
#5 fogalmad sincs miért akarja eltiltani, de belepofázol, ítélkezel a kérdezőről. Érdekes, a legtöbb apa a 3 hónapossal is tud mit kezdeni, persze már ha akar.
7/16 anonim válasza:
6!
Azok, akik együtt élnek. Egy kulonelo szülő ugyan mi a jó eget kezd egy 3 hónapos csecsemovel pár óra alatt? Pelenkát cserel és nézi ahogy alszik. Mert egy ekkora gyerek mást nem nagoyn csinál még.
8/16 anonim válasza:
7. Öhmm, szeretgeti, simogatja, elviszi sétálni, elviszi orvoshoz, hordozza, ha nem anyatejes megeteti? Nem tudom, néhány ötlet. Gondolom te is (vagy a férjed) az év apja vagy. 🙄
9/16 anonim válasza:
8!
Megegyszer: itt az apa nem él velük. Tehát jó esetben lenne egy 2, max 3 órás felügyelt lathatas. Nyilván nem akkor vinné el az orvoshoz -amihez neki amúgy épp joga se lenne, ha az anya q gondviselo, ugye. Etetni épp megetetheti, de ugyan elfogadja a tőle a jó esetben hetinegyszer látott 3 hónapos? Szeretgeti,...Mondjuk felebreszti amikor épp alszik, vagy hogy?
10/16 anonim válasza:
9. 3 hónaposan nem csak alszik egy baba már. Vagy te nem szeretgetted a három hónaposodat? Ha igazi apa lenne kihasználná azt az időt ami van. De nem érdekli. Akkor miért is véded a kutyaütő seggét? Miért az anya a rosszindulatú, amikor ő az aki foglalkozik a gyerekkel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!