Kötelezhetnek rá, hogy kicseréljem a gyerek által
tönkretett játékot?
Figyelt kérdés
A fiam a bölcsiben ma tönkretett 2 egyforma játékot. Mikor mentem érte, mindkét játék ott várt a szekrényben, majd mondták hogy mi történt, vegyek 2 ugyanilyet. Kérdeztem mégis mi történt, azt mondták hogy azt hitték játszik vele, ezért nem vették észre, majd látták, hogy mit csinál, addigra késő volt. Kicsit később a másik ugyanolyan kramanccal is ugyanezt csinálta. Megjegyzést tettem, hogy hárman figyeltek összesen 4 gyerekre, nem gondolom hogy az én dolgom lenne újakat venni. Ott sem voltam, nekik kellett volna figyelni rá. Csak kikerekedett szemmel elköszönt és bement. Kicserélem, veszek helyettük másikat, de akkor sem érzem jogosnak. Önkormányzati bölcsiről van szó.
Egy bölcsis gyereknek NINCS felelőssége. Azé a felelősség, aki vigyáz rá.
Jelen esetben pont az állítólagosan károgó kisgyereknevelőké a felelősség és a szülő kérhetné számon, hogy mégis hogy figyeltek a gyerekre?
Amúgy számomra hihetetlen. Állami bölcsitől főleg. Magánnál jobban el tudnék képzelni ilyen szakmaiatlanságot, mert rájuk eleve kevesebb szabály vonatkozik.
2023. dec. 18. 19:15
22/37 anonim válasza:
Meg ne vedd. Ilyet nem is kérhetnek tőled. Eszem megáll
2023. dec. 18. 19:32
23/37 anonim válasza:
na ez az a sok kis vadember ősanyucija idegyűlt :-D
2023. dec. 18. 19:48
24/37 anonim válasza:
Biztos nem venném meg.
Egy 4-5 éves ovis más lenne, nevelőcélzattal megvenném, amit tönkretett (mert ugye ott már vannak szabályok, máséra nagyon vigyázni kell stb) de egy bölcsis túl kicsi ehhez.
2023. dec. 18. 19:58
25/37 anonim válasza:
Kérdező, ne vedd meg!
Ellenben mondd meg nekik, hogy ha még egyszer tönkre tesz egy játékot, akkor te fogsz panaszt tenni ellenük a bölcsi fenntartójánál, hogy annyira nem figyelnek a gyerekedre, hogy simán tönkre tud tenni egy játékot.
Egyértelműen ők a felelősek, nekik kellett volna ott lenniük, amikor játszani kezdett azokkal a játékokkal - eszerint nem rendeltetésszerűen. Nevetséges, hogy egy bölcsődés, tehát <3 éves gyereken bárki is számon kérje a viselkedést.
2023. dec. 18. 21:29
26/37 anonim válasza:
Egyes emberek komolyan annyira fogyatékosak, hogy szerintük egy 2 éves fyerek neveletlen, ha tönkretesz egy játékot? :D
2023. dec. 18. 21:29
27/37 anonim válasza:
Én kisgyermek nevelő vagyok államiban, nem a gyerek hibája ha tönkre megy, én vigyázok rá ha dobálja vagy kalapál azzal ami nem arra van szólok ha nem érdekli elveszem.
A játékok törnek, mert kb mind egy rakat kaki, főleg azért mert nincs arra pénz, hogy jobbat vegyünk.
2023. dec. 18. 21:32
28/37 anonim válasza:
Utolsó vagyok, nem venném meg.
2023. dec. 18. 21:32
29/37 anonim válasza:
Bölcsődében dolgozom, és sosem jegyeztük meg a szülőnek hogy a drága gyereke elszakította a mesekönyvet, vagy eltört egy kisautót, nem hogy kifizettetni vagy vetetni ugyanolyat.Én is így reagáltam volna erre ahogyan te tetted szülőként..Ez felháborító..
2023. dec. 18. 22:28
30/37 anonim válasza:
29 vagyok ne vedd meg.Nem vagy köteles..Figyeljenek jobban a gyerekre vagy ha erre sem képesek akkor ne kérjék számon tőled az eltört játékokat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!