Ovis covid eljárásirend hogyan is müködik ? Ha a gyerek náthás tüneteket mutat akkor kötelezhetnek a tesztre vagy karanténra ?
Haha. Neked kell könyörögni tesztért és még akkor sem hajlandóak. Ezért van ekkora aluldetektálás, közben a nagyokosok a mostani számokat is sokallják.
Nem, ha náthás a gyerek, akkor szimplán nem mehet oviba. Tavaly minimum 10 napot otthon kellett lenni minden orrfolyással és 3 nap tünetmentesség után mehetett.
Most csak a 3 nap tünetmentességet tartjàk.
Nálunk ha bármilyen betegség gyanú van (fáj a füle, folyik az orra, tüsszög, köhög) akkor otthon tartás. Az én fiam csupán a náthát szokta elkapni, de konkrétan orvosi látogatás nélkül vagy 10x volt itthon 2 hétre mert semmi baja nem volt csak vizesen folyt az orra… :/ Sosem kellett teszt, óvoda sem kérte.
Nálunk csak az otthon maradást kérik, a háziorvos pedig gyanús esetben kér tesztet. Amikor mi voltunk covidosak, akkor mi hívtuk fel a dokit hogy betegek vagyunk, másnap jött a teszt. A gyerekeket csak akkor tesztelik tudtommal, ha a szülők nem betegek. Mi azok voltunk, így a gyerekek nem voltak tesztelve mert adott volt hogy ők is azok lehetnek.
Ilyen esetben (ha egyértelmű a betegség) illik szólni az óvodába, hogy fel tudjanak készülni az esetleges fertőzési lánc kialakulására. De az óvoda nem kér semmit.
Ugyan... 2 hete van itthon a gyerek megfázással, amiből hörghurut lett.
Senkinek eszébe se jutott se a teszt, se a covid...
Az èn kisfiam lázas volt,fáradtnak érezte magát,fejèt fájlalta...hìvtam a dokit,azt mondta teszt vagy 10nap itthon.
Ma megyünk tesztre....
Nem tudom melyik a jobb,10 napig sehova vagy az orrban turi?!🤔
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!