Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Kötelezhetnek rá, hogy kicseré...

Kötelezhetnek rá, hogy kicseréljem a gyerek által tönkretett játékot?

Figyelt kérdés
A fiam a bölcsiben ma tönkretett 2 egyforma játékot. Mikor mentem érte, mindkét játék ott várt a szekrényben, majd mondták hogy mi történt, vegyek 2 ugyanilyet. Kérdeztem mégis mi történt, azt mondták hogy azt hitték játszik vele, ezért nem vették észre, majd látták, hogy mit csinál, addigra késő volt. Kicsit később a másik ugyanolyan kramanccal is ugyanezt csinálta. Megjegyzést tettem, hogy hárman figyeltek összesen 4 gyerekre, nem gondolom hogy az én dolgom lenne újakat venni. Ott sem voltam, nekik kellett volna figyelni rá. Csak kikerekedett szemmel elköszönt és bement. Kicserélem, veszek helyettük másikat, de akkor sem érzem jogosnak. Önkormányzati bölcsiről van szó.
2023. dec. 18. 17:14
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
94%

Nem, egyáltalán nem alap, hogy megvegye. Simán benne van a pakliban, hogy ilyesmi megtörténhet, szerintem nem sok két éves tudja elolvasni egy játék használati utasítását. A legjobb szándék mellett is tekerheti rossz irányba, amivel aztán kiiktatja az amúgy is viharvert játékot.

Az én gyerekem is két éves, nagyon szigorúan nevelem, de megesik, hogy egy játék tönkremegy. Legutóbb megbotlott és véletlenül ráesett a tologatós faméhecskéjére, ami kettétört. Akkor most ő is vandál?

Én arra kennék kíváncsi, hogy a felnőttek hol voltak közben, hogy két játék is tönkre tudott menni? Miért nem mutatták meg neki, hogy kell használni, és hogy nem szabad? Egy két éves kicsi, de nem hülye, simán el lehet neki magyarázni.

Én a vezetővel beszélném meg, mi ilyenkor a teendő, hiszen ezek szerint a gyerekre sem figyeltek oda eléggé.

2023. dec. 18. 18:07
 12/37 anonim ***** válasza:
100%
Akkor megérteném, ha egy nagyobbacska (ovis-kisiskolás) szánt szándékkal összetöri. Főleg ha annak ellenére, hogy figyelmeztették is, rászóltak, hogy azt nem szabad csinálni. De egy véletlen miatt nem jogos. Pláne ha semmi szándékos nem volt, csak nem tudta hogy kell vele játszani és szétjött (nagyon zárójelben: milyen játék? Mert amit ilyen könnyen tönkretesz egy bölcsis, hogy ott van 3 felnőtt és észre sem veszik, az valószínűleg nem is neki/nekik való még).
2023. dec. 18. 18:23
 13/37 anonim ***** válasza:
99%
3-4-es: a gyerek BÖLCSIS, azaz 3 év ALATTI, ilyen korban még nem tudja, egy játékot hogy KELL használni.
2023. dec. 18. 18:24
 14/37 anonim ***** válasza:
98%
Nem venném meg, ez szánalmas...
2023. dec. 18. 18:37
 15/37 anonim ***** válasza:
97%

Persze mert a bölcsis korosztályra pont az a jellemző, hogy ha megmondom hogy mit ne csináljon akkor szót is fogad!🤦🏼‍♀️

Nem is értem az ilyen válaszokat.

Én megvenném, de azért nem hagynám szó nélkül… persze csak finoman, mert mégiscsak ők vigyáznak a gyerekemre napközben.

2023. dec. 18. 18:40
 16/37 anonim ***** válasza:
5%
Értem.. tehát ha a ti gyereketek kedvenc játékát tönkreteszi valaki nálatok akkor nem kéritek hogy vegyenek újat?
2023. dec. 18. 18:41
 17/37 anonim ***** válasza:
8%
Én nem lennék ilyen kakirágó, vállalnám a felelősséget a gyerekemért ha már megcsináltam.
2023. dec. 18. 18:41
 18/37 anonim ***** válasza:
100%

16-os

Természetesen nem kérném hogy vegyék meg, hisz egy bölcsis korú gyermekről van szó nem pedig egy kisiskolásról.

2023. dec. 18. 18:44
 19/37 anonim ***** válasza:
99%
#16, ez nem ugyanaz. Ez egy bölcsőde! A játék fogyó eszköz, amiket NEM a szülőkkel vetetünk meg.
2023. dec. 18. 18:44
 20/37 anonim ***** válasza:
91%
16-os, neked komolyan ennyire nehez a felfogasod?
2023. dec. 18. 19:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!