Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Hogyan oldod meg, ha reggel...

Hogyan oldod meg, ha reggel 6-ra már munkába kell lenned?

Figyelt kérdés
A munkáltatóm csak reggel 6-tól 14-ig tud vissza venni dolgozni. Így már 5 után el kell indulnom dolgozni. A férjem műszakol hétfőtől -péntekig ő is ha délelőttös illetve éjszakás nem tudja vinni. Van egy nagymama, aki szintén dolgozik, de általában délután, viszont akkor át kell utaznia a fél várost már hajnalba, hogy itt legyen mire indulok. Nem tudom mennyire lesz ez járható út. Van valaki hasonló helyzetben?
2023. okt. 3. 12:34
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%

Sehogy, vagy munkahelyváltás, vagy munkaidő-variálás, akár neked, akár a férjednek, attól függ ki keres jobban. Esetleg dolgozhat valamelyikőtök 6 órában, ha belefér anyagilag, meg ha van ilyen lehetőség a cégnél.

Hallod, én 8-16:30-ig dolgozom, és még így se tudnám egyedül megoldani. 7 éves másodikos fiam és 3 éves kiscsoportos lányom van, az ovi a sulival szemben, az utca másik oldalán. De mindkettő 16:30-kor zár (tehát nem érnék értük oda), és a suliban picsognak, ha 7:30 előtt ér be a gyerek, tehát még az se, hogy menjenek korán, én meg kezdjek előbb.

Nálunk én viszem őket reggel, és a férjem (aki 6:30-15:00 dolgozik) megy értük délután.

2023. okt. 3. 13:04
 12/34 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsére mi is csak úgy tudjuk oldani, hogy a férjem munkája viszonylag rugalmas, és az enyém is. Mondjuk mindkettőnk munkája olyan, hogy nem kiszámítható. Tehát két hétig "hepaj", bármelyikünk tud a gyerekért menni bármikor, aztán meg egyszer csak alig tudjuk megoldani...DE azért eddig mindig megoldottuk. Esetleg babysitter? Manapság ez se ördögtől való, elkíséri oviba és kész. Persze pénzért.
2023. okt. 3. 13:08
 13/34 anonim ***** válasza:
86%

Nem tudsz mit csinálni, munkahelyet kell váltani.

A gyerek bölcsi után óvodába fog járni, majd iskolába. Legalább az első néhány évben oda is kísérned kell. Itt nem 1-2 évről van szó, ezt kéne megértened. Ha lesz kistestvér, akkor még jobban elhúzódik ez az időszak.

2023. okt. 3. 13:39
 14/34 anonim ***** válasza:
62%
Ez Magyarország sajnos. Tolják, hogy szüljél, szüljél, de utána oldd meg, ahogy tudod. Aztán megy a csodálkoz@s, miért nem születik több gyerek a támogatások ellenére sem, hát ezért, mert anyagilag hosszútávon sokan ellehetetlenülnének.
2023. okt. 3. 13:46
 15/34 anonim ***** válasza:
54%
14: ennek ellenére Magyarországon még mindig viszonylag gyakori a 3 vagy 3+ gyerek. Én külföldön élek, itt az átlag nagyon maximum a 2, de inkább 1.
2023. okt. 3. 13:49
 16/34 anonim ***** válasza:
75%
15, igen, mert Mo-n az otthonmaradás van megkönnyítve, itt Nyugaton meg a munkaerőpiacra való visszatérés (és ott maradás). És nem hülyítik az embereket támogatásokkal, hogy szüljenek csak 3-4-5 gyereket, hanem rájuk van bízva, hogy annyit szüljenek, amennyit VALÓBAN meg tudnak engedni maguknak.
2023. okt. 3. 13:59
 17/34 anonim ***** válasza:
86%

15, egyáltalán nem gyakori a 3 gyerek, csak mert most volt pár év, mikor a középosztály egy része vállalta a támogatások miatt, ettől még 1,5 körül van a születési ráta, azaz az átlag nőnek ennyi gyereke születik, még kettő sem. És ebben benne van az is, hogy egy bizonyos népcsoport meg 4-5 -őt vállal.

Ergo az átlag fehér magyar családban 1-2 gyerek van itt is.

2023. okt. 3. 14:01
 18/34 anonim ***** válasza:
84%
16: éppen nem nyugaton lakom, hanem egy másik Közép-európai országban, ahol teljesen véletlenül szintén 3 év anyasági szabadság van, valamint a megélhetési lehetőségek is hasonlóak, talán pár fokkal jobbak, mint Magyarországon (de nem olyan sokkal). Mégse vállal itt szinte senki 2 gyereknél többet.
2023. okt. 3. 14:06
 19/34 anonim ***** válasza:
87%
Itt a legnagyobb probléma az,hogy nem családbarát az egész munkahely téma. Picit ezen kéne alakítani, segíteni. Aki azt írja tanulni kellett volna mást,igen de a nagyobb százaléka akkor is ilyen beosztás. Egy szimpla diplomás ápoló is 5:40-re jár,5:30-kor már felöltözve bent,este 6 előtt eljönni se tud,ott egyedülállóként,0 segítséggel pl. esélytelen lenne gyerekkel,pedig tanult.
2023. okt. 3. 15:15
 20/34 anonim ***** válasza:
100%
Én sem tudtam visszamenni dolgozni. Igaz, én reggel 9-kor kezdtem volna, de éjjel 1-ig tartott volna a műszakom minden másnap. A férjemnek szintúgy. Én adtam fel a munkahelyemet.
2023. okt. 3. 15:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!