Ha a gyermekem októberben tölti a 3. életévet, és az óvodában várólistára kerül, a bölcsőde pedig nem veszi fel tartózkodási címmel, csak állandóval(ami nekünk nincs) akkor mit lehet tenni? Van rá esély, hogy felvegyék valahova?
Figyelt kérdés
A kisfiam október végén tölti a 3. életévet így az óvodában várólistára kerül, de mivel túl jelentkezés van valószínű, hogy egyhamar nem jut be,sőt biztos. Azt az információt kaptam hogy minimum fél évet októbertől várni kellene. A bölcsőde pedig nem veszi fel, mert csak állandó lakcímeseket tudnak felvenni helyhiány miatt, illetve szándéknyilatkozat szükséges a munkába állásról. De aki nincs már állományban, mert nem a régi munkahelyére megy vissza, az hogy vigyen be szándéknyilatkozatot? Fontos lenne munkába állnom minél hamarabb, de ez teljesen ellehetetlenít minket. 3 éves kortól óvoda köteles, de így mégis hogy induljunk el, ha sehova nem veszik fel? Egy munkáltatóval sem lehet egyezkedni, mert nem tudom azt mondani hogy ettől és ettől a naptól ovis vagy bölcsis lesz, mert az egyik bizonytalan, a másik meg szándéknyilatkozatot vár...ja de még az is kevés lenne, mert csak ideiglenes a lakcímünk. Volt már valaki hasonló helyzetben?2021. ápr. 19. 22:07
71/74 anonim válasza:
Mondjuk az, hogy a lakcím bejelentés 5 perc...ez mondjuk valóban így van. Csak épp legutóbb időpontot egy hónappal későbbre tudtunk volna foglalni. Úgy lett belőle három hét, hogy másik kerületi okmányirodába kertünk végül időpontot, mert sürgős volt. Ennyit arról, hogy három napon belül köteles vagy bejelenteni az új címet.
72/74 anonim válasza:
#71 ha neked nem felróható a késedelem, akkor nem szabálysértés. Egyébként ugyanaz az ügyintézés ideje, akár lakóhelyet, akár tartózkodási helyet jelentesz be, úgyhogy nem leszel a tartózkodási hellyel se hamarabb készen.
73/74 anonim válasza:
Nemrég jelentkeztem be albérletbe. 3 éve lakom itt a szerződést tavaly májusban kötöttük, múlt hónapban jelentkeztem be. Semmit nem szólt érte se az okmmányiroda se senki. Mindent ugyanúgy igénybeveszek, pedig tartózkodási helyem van, előtte is így volt. Háziorvos, kórház stb. Az ügyintézés nem minden kormányablakban 5 perc...
74/74 anonim válasza:
#73 a lakcímmel trükközés addig nem érdekli a hatóságokat, amíg nem sejtenek valami (többnyire anyagi jellegű) érdeket mögötte. Amúgy nem foglalkoznak vele; egyébként sincs rá kapacitás, mert tömegesen fordul elő. Az egyszerű halandó csak saját magát szívatja azzal, ha nem jelenti be a lakcímét (nem vagy nehezebben jut hozzá szolgáltatásokhoz; nem érik el a hivatalos levelek; nem szavazhat ott, ahol igazából él stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!