Ha a gyermekem októberben tölti a 3. életévet, és az óvodában várólistára kerül, a bölcsőde pedig nem veszi fel tartózkodási címmel, csak állandóval(ami nekünk nincs) akkor mit lehet tenni? Van rá esély, hogy felvegyék valahova?
#40 ha az ügyintéző túllép a hatáskörén és megtagadja a lakcím bejegyzését, akkor a feletteshez kell fordulni, végső esetben az elutasítást írásba kell kérni. Akkor általában utánanéznek a jogszabályban. Lakcímbejelentéshez elég a bérleti szerződés, mint okirat.
Azt, hogy a tulajdonos eladja a fejed fölül a lakhatást, nem tudod megakadályozni, akár bejelentkezel, akár nem. A bérleti szerződés érvényességét egyébként az ingatlan eladása nem szakítja meg.
Lakcímet bejelenteni az tud, aki ott lakik. Igaza volt az okmányirodának annyiban, hogy a bérleti szerződésben benne kellene lennie a bérlők nevének (a bérlő kiskorú gyerekei nem, ők természetesen a szülőkkel együtt élnek, azt nem kell külön igazolni, mert az az alaphelyzet). A bérleti szerződésben olyat kikötni, hogy ki jelentkezhet be, érvénytelen, mert a lakcímbejelentést nem a bérleti szerződés szabályozza, hanem a jogszabály. Nincs értelme "két felnőtt és két gyerek" számára "hozzájárulni" a lakcímbejelentéshez, hiszen nem két akármilyen felnőtt és két akármilyen gyerek jelentkezhet be, hanem pontosan azok, akik ott laknak, ők viszont mint bérlők, eleve kiderülnek a szerződésből. Ugyanígy megtiltani sem lehet a lakók lakcímbejelentését a szerződésben, az ilyen kitétel ugyanígy érvénytelen lenne.
Persze kamuzok... Azért jöttem ide kérdezni, hogy kamuzzak.. Komolyan olyan hülyeségeket tudsz írni, tényleg ennyire nem történik semmi az életedben? :)
Elhallgatom, hogy miért van szükségem a másik lakcímre... Egyáltalán nincs köze ennek a kérdéshez, akkor miért válaszolnám meg? De egyébként igen, nem mindenkinek van saját háza, ahol jogosult állandóra. Egy albérletbe, ha a bérlő észnél van nem is jelentkezik be állandóra, mert ahogy fentebb említették, bármikor kirakhatnak és akkor hivatalosan is hajléktalannak minősülsz. Nem mindenkinek olyan egyszerű minden.
És nehogy már hátrányba kerüljek azért mert csak tartózkodási címem szól valahova, ettől még egy cseppet sem vagyok kevesebb, mint aki állandó címes. Nem is értem, te ezt hogy gondolod. Ja és hiába a törvény, a főbérlők 90% kijelenti már az elején, hogy maximum tartózkodási címre jelentkezhetsz be. Törvény ide vagy oda, tiszteletben tartod a döntését.
Én sem értem egyébként, miért jelent hátrányt, ha valakinek tartózkodási címe van csak. Anno a lányomat (nem volt még óvodaköteles) úgy vették fel oviba, hogy volt egy vidéki állandó lakcíme és semmi más. A védőnő adott igazolást, hogy életvitelszerűen élünk a címen, ahol béreltük a lakást. És a megkérdezett 7 óvodából kettő nem fogadta el, a többi igen. Idén bölcsihez is elég volt a férjem kerületi tartózkodási címe (állandó másik kerületben van neki)
Amúgy ha törvény szerint a tartózkodási hely az a hely, ahol 3 hónapnál tovább lakom, de nincs maximalizálva, akkor simán jó lehet akár egy év is. Az több mint 3 hónap. Én személy szerint örülök, ha egy tulajdonos egyáltalán a tartózkodási helyes bejelentést megengedi. És most lényegtelen, hogy kell-e az engedélye. Ha direkt szembemegyek a tulajdonossal és ezért kitesz, sokra megyek a lakcímemmel, ha lakás meg nincs a fejem fölött. Sok tulaj eleve nem szívesen enged gyereket a tulajdonába, hátha még állandó lakcímre be is pakolnám őket.
#42 nem, nem tartom tiszteletben az üzletfelem jogellenes magatartását, amivel engem nehéz helyzetbe hoz. Tudom, hogy sokan vannak, akik kényszerből együtt élnek ezzel, de az nem "tiszteletben tartás", hanem félelemből tűrés. Tiszteletben én a tisztességet és a teljesítményt tartom.
De ez ugye téged nem érint, mert nem kényszerből, hanem saját elhatározásból (rejtélyes okokkal a háttérben) nem oda jelentkezel be lakóhelyre, ahol élsz. Hát akkor viseld a következményeit.
44
Nem vagy normális, komolyan...
Semmi közöd a kérdező hátteréhez.
Többen is leírtuk neked a valóságot, ha nem vag
y képes felfogni, így jártál. Remélem viseled annak a következményét, hogy így kommunikálsz.
47
Nincs értelme veled erről beszélni, nem akarod elfogadni a tényeket.
44
Te tényleg ennyire buta vagy?
BE VAGYOK JELENTKEZVE! SZEREPEL A LAKCÍMKÁRTYÁMON, van egy tartózkodási cím rajta, ahol VALÓBAN TARTÓZKODOM ÉLETVITELSZERŰEN, és van egy állandó, ahova visszafogok térni x év múlva. Mit nem értesz? Mit csinálok én szabálytalanul? Tényleg nem értem mi ez a kötekedés :'D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!