Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Ha a gyermekem októberben...

Ha a gyermekem októberben tölti a 3. életévet, és az óvodában várólistára kerül, a bölcsőde pedig nem veszi fel tartózkodási címmel, csak állandóval(ami nekünk nincs) akkor mit lehet tenni? Van rá esély, hogy felvegyék valahova?

Figyelt kérdés
A kisfiam október végén tölti a 3. életévet így az óvodában várólistára kerül, de mivel túl jelentkezés van valószínű, hogy egyhamar nem jut be,sőt biztos. Azt az információt kaptam hogy minimum fél évet októbertől várni kellene. A bölcsőde pedig nem veszi fel, mert csak állandó lakcímeseket tudnak felvenni helyhiány miatt, illetve szándéknyilatkozat szükséges a munkába állásról. De aki nincs már állományban, mert nem a régi munkahelyére megy vissza, az hogy vigyen be szándéknyilatkozatot? Fontos lenne munkába állnom minél hamarabb, de ez teljesen ellehetetlenít minket. 3 éves kortól óvoda köteles, de így mégis hogy induljunk el, ha sehova nem veszik fel? Egy munkáltatóval sem lehet egyezkedni, mert nem tudom azt mondani hogy ettől és ettől a naptól ovis vagy bölcsis lesz, mert az egyik bizonytalan, a másik meg szándéknyilatkozatot vár...ja de még az is kevés lenne, mert csak ideiglenes a lakcímünk. Volt már valaki hasonló helyzetben?

2021. ápr. 19. 22:07
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/74 anonim ***** válasza:
25%
Úristen... Azért van tartózkodási címe mert ideiglenesen ott élnek. Nem kamuzott.
2021. ápr. 22. 15:11
 32/74 anonim ***** válasza:
0%

#31 a jogszabály szerint egy cím lehet lakóhely; a polgárnak tehát, ha több lakást is használ, el kell döntenie, hogy melyikben „él“, és azt kell bejelentenie lakóhelyként.

„Ideiglenesen ott élni“ nem jogi kategória, mert a jogszabály nem köti időtartamhoz a lakóhelyet.

A kérdező velünk azt közölte, hogy az albérletben „él“, a lakcímnyilvántartóval meg azt, hogy egy másik helyen „él“; az albérletben meg csak „tartózkodik“. Valakinek nem mondott igazat, tehát kamuzott.

2021. ápr. 22. 15:53
 33/74 A kérdező kommentje:

Kedves 22!

Sehol nem írtam, hogy nem vagyunk bejelentve oda ahol élünk.

Hivatalosan be van jelentve az állandó lakcímünk, ez mellett a tartózkodási is, ahol életvitelszerűen jelenleg élünk.

Mindkettőt teljesen törvényszerű fenntartani, sőt tartózkodásit állandó lakóhely nélkül nem is lehet bejelenteni. És képzeld számtalan oka lehet annak, hogy valaki épp nem az állandó lakóhelyén él. Mi teljesen hivatalosan élünk így, hogy pontosítsak, mert nem vagyok benne biztos, hogy megérted.. A lakcímkárytánkon mindd a két cím szerepel, ezáltal jogosultak vagyunk igénybe venni az óvodát, orvosi ellátást ugyanúgy, mint bárki más.

Amit zárójelben írtam, hogy állandó nekünk nincs,azt azért tettem, hogy érthető legyen hogy a jelenlegi helyen nincs állandó lakcím, csak tartózkodási. De rajtad kívül ezt mindenki megértette. Egyébként először illik kérdezni, aztán ítélkezni/vádolni. További szép kötekedést! :)

2021. ápr. 22. 22:06
 34/74 anonim ***** válasza:
22%
Hát ha nektek ez így jó, hogy másutt van a bejelentett lakóhelyetek, mint a tényleges, akkor miért panaszkodsz, ha a tényleges lakóhelyen az állandó lakosokhoz képest hátrányba kerültök, mert nektek csak tartózkodási címetek van ott? Ti akartátok így. Érdekes lenne tudni, miért van „szükségetek“ egy olyan helyen bejelentett lakóhelyre, ahol nem laktok, de erről persze diszkréten hallgatsz.
2021. ápr. 22. 22:49
 35/74 anonim ***** válasza:
77%

“Érdekes lenne tudni, miért van „szükségetek“ egy olyan helyen bejelentett lakóhelyre, ahol nem laktok, de erről persze diszkréten hallgatsz.”

Mintha bármi közöd lenne hozzá eszem megáll komolyan.

2021. ápr. 22. 22:55
 36/74 anonim ***** válasza:
0%
Csak ha már említetted. Rögtön érthetővé válna a kamuzás, attól tartok :-D
2021. ápr. 22. 23:09
 37/74 anonim ***** válasza:
26%
A lepontozásból is látszik, hogy rátapintottam a lényegre :-) Két különböző helyen nem lehet igényt tartani az állandó lakosoknak járó előnyökre, azt hiszem, ez egyértelmű, mint ahogy egy s*ggel nem lehet két lovat megülni.
2021. ápr. 23. 10:21
 38/74 anonim ***** válasza:
70%

A kérdező helyzetét ugyan nem ismerem, de én például hiába élek 14 éve Budapesten, eszembe sem lenne kijelentjezni a szüleim címéről, ami állandó lakcímként van feltüntetve. Azért az, mert az a legbiztosabb lakcím, amivel rendelkezem. Ugyanis anyukámék biztosan nem fognak onnan kijelentkeztetni, míg az albérlet tulajdonosa bármikor mondhatja, hogy eladja a lakást, legyek szíves kijelentkezni. És akkor milyen lakcímet írassak a kártyámra? Budapest 4.kerület, mint a hajléktalanoknak? Mert ha az ember talál is hamar új albérletet, nem jelenti, hogy aznap már be is jelentkezhet. Legutóbb egy hónap volt mire időpontot kaptunk az okmányirodába.

Az előző lakásba meg eleve be sem jelentkezhettünk. 10 évig laktunk ott. 10 évig lettünk volna hajléktalanok? És nem, nem jelentkezhettünk be, mert az albérlet nem a mi nevünkön volt. Sehol nem voltunk megnevezve, hogy ott lakunk, az okmányiroda ezt így nem fogadta el. Mert ilyen alapon bárki bejelentkezhetne bárhová. Éltem volna 10 évig hajléktalan kártyával? Nekem igenis fontos, hogy legyen egy biztos címem. Jelenleg tartózkodási helyként szerepel a cím, ahol életvitelszerűen lakok. Számomra ezt jelenti a tartózkodási hely. Itt tartózkodom, amíg bérlek. Lehet, hogy fél év, lehet hogy egy, lehet hogy 10. Vagy akkor mire való a tartózkodási hely? Ha leugrom egy hétre a Balatonra jelentkezzek be a szállodába, mert épp ott tartózkodom?

2021. ápr. 24. 21:45
 39/74 anonim ***** válasza:
0%

#38 ahová elköltözöl, annak a lakásnak a címét kell bejelentened lakóhelyként (állandó lakcímként). Az előző lakás tulajdonosának nincs köze a lakcímbejelentéshez, mert a lakcím a te személyes adatod a lakcímnyilvántartásban, és nem a tulajdonos ingatlanának adata. Ha várni kell az időpontra, hát várni kell. Ez igaz azokra is, akik tulajdonból tulajdonba költöznek.

Hogy mire való a tartózkodási hely? Benne van a jogszabályban: "annak a lakásnak a címe, ahol - lakóhelye végleges elhagyásának szándéka nélkül - három hónapnál hosszabb ideig tartózkodik." Vagyis aki nem költözött el a lakóhelyéről, de legalább 3 hónapig másutt van, azt szükség esetén ott elérhessék a hatóságok. Egy hetes nyaralás miatt nem kell bejelentkezni tartózkodási helyre.

A tartózkodási hely NEM azért van, hogy a lakáskiadók azzal szívathassák a bérlőket, hogy állandóra nem, csak ideiglenesre "engedik" bejelentkezni őket. Egy kicsit a bérlők is ludasak, ha ebbe a játékba belemennek, habár sokszor érezhetik úgy, hogy nincs választásuk, ami általában nem igaz. Ha nem ragaszkodnak ahhoz, hogy az albérlet címe, ahol laknak, lakóhelyként legyen bejegyezve, akkor szembesülniük kell azzal, hogy úgy fogják kezelni őket, mint ha nem laknának ott.

Arról nem is beszélve, hogy nevetséges dolog felnőtt emberként papíron az idős szülőknél valahol vidéken lakni.

2021. ápr. 26. 10:36
 40/74 anonim ***** válasza:
68%

Érdekes, én egyszer akartam bejelentkezni tartózkodási helyre és még tulajdoni lapot is kértek (szerencsére az illető, akié a lakás volt ,ezt odaadta, aláírta a bejelentkezési lapot, hogy engedélyezi a bejelentést). Vajon engedékenyebb lett volna az ügyintéző, ha állandóra kívánok bejelentkezni?

A jelenlegi albérletben benne van a közjegyzői szerződésben, hogy a tulajdonos hozzájárul, hogy két felnőtt és két gyerek bejelentkezzen. Így elfogadják a tulajdonos nélkül is. Bár az okmányiroda kekeckedett, mert a gyerekek nincsenek megnevezve név szerint. De ezek szerint bármilyen gyereket bejelenthetnék. Még akkor elmondásod szerint a tulajnak sok köze nincs a dologhoz, szóval akár a fél baráti köröm is bejelentkezhetne.

Az még, hogy szerinted mi nevetséges és mi nem, nem érdekel. Sajnos nem adatott meg, hogy saját lakásom legyen. Ciki vagy sem. Akkor már inkább a szüleim lakásába jelentkezem be állandóra mint egy vadidegen emberébe, aki bármikor eladhatja a fejem fölül a lakhatást.

2021. ápr. 26. 11:46
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!