A védőnő lebeszélt a bárányhimlő oltásról,
vélemények?
Figyelt kérdés
Azt mondta, hogy sokkal jobb, ha a fiunk átesik rajta és ha beoltjuk, nagy valószínűséggel övsömörös lesz. Azt is mondta, hogy hiába kérdezem meg a gyerekorvost, ugyanezt fogja mondani. Így jegeltem a témát.
3 éves, szeptemberben kezdi az ovit, én beoltatnám...
#19 Egy vérvétellel bármikor kiderítheti, hogy védett-e még és újraoltathat felnőtt korban is. Én is szajkózni fogom a lányomnak, hogy figyeljen erre, mert terhesen magzatkárosító is.
2019. júl. 3. 13:59
22/41 anonim válasza:
Kedves p, nem kívánom azt a 14 napot az ito-n, amit én ott töltöttem a gyerekem mellett, várva, hogy magához térjen,. Elég lenne belőle 20 perc, és sírva könyörögnél az oltásért.
2019. júl. 3. 14:00
23/41 anonim válasza:
#19 ugyanezt mondta az orvosunk.
Ő beadja ha kérik, ha véleményt kérnek akkor is elmondja ő mit gondol.
Szóval abba maradtunk, hogy ráér tini korban oltani, ha addig nem esett át rajta.
2019. júl. 3. 14:01
24/41 anonim válasza:
11, olcsóbb az oltás, mint a kezelés... úgyhogy ellentmondasz magadnak. Nagyobb üzlet, ha valaki beteg.
2019. júl. 3. 14:02
25/41 anonim válasza:
#26 Ebben az esetben nem biztos. Nem olvastam hány %-nak lesz szövődménye, de biztosan nem annyinak, hogy több legyen a kórházi számla, mint az oltóanyag összesen.
2019. júl. 3. 14:05
26/41 anonim válasza:
#27 nem csak kórházi számla van, a gyógyszerek, habok stb., amivel kezeled, enyhíted a tüneteket szerintem simán elérik a 2 oltás árát...
2019. júl. 3. 14:11
27/41 anonim válasza:
Ha valakinek szövődménye lesz, biztos hogy többe kerül, mintha oltva lenne. De (nem tudom adatokat) 5% szövődmény kevesebb kiadás, mint az összes beoltott gyerek oltóanyaga.
2019. júl. 3. 14:14
28/41 anonim válasza:
Nálam anno gyerekként valamiért nem alakult ki a védettség az első után, így sikerült ötször(!) elkapnom a bárányhimlőt. Szerencsére megúsztam komolyabb szövődmény nélkül anno, azt leszámítva, hogy még a pöttyeim is pöttyösek voltak kb. Nem tudom, mennyire öröklődik ez a hajlam, vagy csak balszerencsés voltam, de ha megkímélhetem ettől a saját gyerekem, már megéri az oltás.
2019. júl. 3. 14:16
29/41 anonim válasza:
Kisgyerekes anyuka a gyerekorvosunk. Javasolta, be is adattam a 6 éves fiamnak.
És nem kért érte egy fillért sem, szóval semmi haszna nem volt belőle, nem azért javasolta.
Én ezeket mindig az orvossal beszélem meg.
2019. júl. 3. 14:26
30/41 anonim válasza:
Én beoltattam. Az okaim:
- ha megóvhatom a gyerekemet egy 2 hétig tartó, komoly, magas lázzal járó, kínzó betegségtől akkor megteszem
-féltem a szövődményektől
-azt mondják hiába oltatjuk attól elkaphatja vagy később, felnőttként már nem véd, én meg azt mondom, ha most mindenkit oltanak majd idővel ez a betegség is kikopik, mint megannyi más komoly betegséget okozó vírus.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!