Bárányhimlő lehetőséggel rendezvényre?
Kisfiam ovis társán péntek este jöttek ki a pöttyök, így esélyes hogy csüt-péntek összefetrőzhetett bárkit a csoportban.
Jövő szombaton hivatalosak vagyunk egy céges családi szabadtéri rendezvényre, ahol kb 70 gyerek, és vagy 200 felnőtt lesz, köztük kismama is van. Ezek miatt arra gondoltam lemondom a részvételt, férjem szerint a semmin problémázok. Ti elmennétek?
Részletek: [link]
"A lappangási idő 14 nap, de lehet ennél hosszabb is, leginkább a tünetek jelentkezése előtti néhány napban fertőző. Rendkívül ragályos a vírus, a fertőzés közvetlen érintkezés (használati tárgyak) és cseppfertőzés útján levegőn keresztül (köhögés, tüsszentés, beszéd) is terjed. A bárányhimlős beteg rövid jelenléte is elég a fogékonyak fertőzéséhez, így akik még nem estek át a betegségen vagy nem kaptak védőoltást, azok negyedórás egy helyiségben való tartózkodás esetén is megfertőződhetnek."
Pont a hosszú lappangás miatt gondoltam lemondani. Hisz ha nem is jönnek rajta ki a pöttyök addig (ha egyátalán elkapta), simán fertőzhet már majd.
Én tuti idegbajt kapnék, ha megtudnám utána, hogy egy fertőző beteg gyerekkel odajött valaki.
Akkot én lemondanám.
És ha még lehet, akkor beoltatnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!