Elkaphatta fél éves babám a barányhimlőt?
Igen. És akár 21 napig lappanghat is.
De ha nem puszilgatta vagy hajolt az arcába a gyerek, akkor azért nem valószínű.
1- minek akarsz oltást? Ez tök normális betegség, amit mellesleg jobb kiskorban elkapni mint később
2- igen, már késő lenne az oltás, kb ugyanannyi lenne a hatása mint a most benne lévő virusnak
3- én 4 hónaposan kaptam el, hálisteneknek nem emlékszem rá, azóta is boldogan élek és azóta sem kaptam el újra
4- nem fog összedőlni a világ egy bárányhimlőtől. Kell a gyereknek immunrendszer
Én úgy tudom, hogy a bárányhimlő főleg a pöttyök megjelenése után fertőz, illetve előttük pár nappal.(Hogy az a pár nap mennyi??) Szerintem (nyilván nem orvosi diplomám van) nem valószínű, hogy elkapta mert azért az 1 hét nem épp pár nap.
Mivel nemrég kaptunk felvilágosítás bárányhimlő oltás ügyében a gyerekorvosnál még az lehet információ számodra, hogy az oltás akkor gyengíti a betegség lefolyását, ha 72 órán belül be van adva.Viszont 9 hónapnál idősebb csecsemőknek,gyerekeknek ajánlják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!