Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Mennyire árthat pár hetes...

Mennyire árthat pár hetes babának a CT és sok röntgen?

Figyelt kérdés
Nagyon aggódom a sok sugárzás miatt a jövőre nézve :(
2015. aug. 11. 11:32
 1/7 anonim ***** válasza:
Ismerőseim között sok volt a vetélés közvetlen röntgen után. Persze azt mondják nem árt.. De természetesen nem minden esetben történik baj, legtöbbször minden ok.
2015. aug. 11. 11:41
 2/7 A kérdező kommentje:
Pár hetes babának! Nem terhességkor!
2015. aug. 11. 11:45
 3/7 anonim ***** válasza:

A mai készülékek igen alacsony sugárzással dolgoznak, ezért sem túl károsak.

Másrészt ha a babának valami baja van - márpedig másként nem lenne szükséges ilyen vizsgálat -, akkor még mindig ez a kisebb baj.

2015. aug. 11. 11:47
 4/7 anonim ***** válasza:

Miért vannak ezek a vizsgálatok?

Általában a kisebbik rossz elve alapján járnak el. Gondolom van annyira súlyos az állapota, hogy a diagnózis hiánya veszélyesebb, mint a sugárzás.

De kicsit több infót adj már meg egy kérdésnél, ne kelljen harapófogóval kihúzni minden információmorzsát, meg találgatni.

2015. aug. 11. 11:47
 5/7 A kérdező kommentje:
Igen, az orvos is ezt mondta, mint az utolsó válaszoló. Plusz én is tudom, hogy elkerülhetetlen a diagnózis+kezelések érdekében. De azért nyilván aggódom. Koraszülött volt. Még nem jöhettünk haza a kórházból. Igazából kíváncsi lettem volna tapasztalatokra, ha valakinek van, hogy később nem alakult ki a sok sugárzás miatt más betegség.
2015. aug. 11. 11:57
 6/7 anonim ***** válasza:

mi is korásak vagyunk.

napi egy mellhas röntgen volt ptx miatt. azt mondta az orvos hogy ez még így annyira nem árt, de sugár az sugár. én is nagyon tartok és tartottam tőle

kívánom a legjobbakat

2015. aug. 11. 12:25
 7/7 anonim ***** válasza:

Koraszülött osztályon dolgozom. Valóban mérlegelik a babáknál, hogy mi árt többen, a sugár vagy ha nem nézik meg. Maradandó károsodása heti 1-2 vizsgálattól nem lesz. Azoknál szokott előfordulni, akik évekig sugárzásnak kitett helyen dolgoznak napi 6-12 órában. Ugyebár náluk van ólomkötény, ami igazából halottnak a csók, nem ér semmit, csak protokoll. De attól függetlenül van, hogy a babákra is teszünk pl. koponya röntgennél a hasára-mellkasára.

Nem lesz semmi baja tőle, a lényeg, hogy megerősödjön és hazavihesd :)

2015. aug. 11. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!