Fogröntgen terhesség alatt árt a babának? 27 hkm
Tegnap voltam fogorvosnál és gyökérkezelni kellett a fogam, mert annyira be volt gyulladva az ínyem. Mondtam az orvosnak, hogy kismama vagyok, azt mondta, hogy "idős terhes" vagyok ahhoz, hogy ártana a kis lurkónak és egyébként is ő az első, nem én. Irányított röntgen volt csak a fogamat röntgenezték és ólomköpennyel is betakartak a biztonság kedvéért, illetve kb. fél percet töltöttem bent (lekapcsolta a villanyt majd fel ennyi, de mégis nagyon félek, hogy bajt okozhattam-e ezzel, hogy megengedtem a röntgent. Az neten azt olvastam, hogy nem árt a babának, de nem szokták mégsem csinálni, illetve az első 3 hónap a kritikus röntgen szempontjából. Ti mit gondoltok erről? Vélemény?
Ha valaki esetleg jártas ebben a témában és neki is röntgeneztek terhesség alatt (egészséges baba lett-e?) vagy egészségügyben dolgozik(esetleg fogorvos is)az írja légyszíves oda a kommentjéhez.
Mindenkinek köszönöm!

szia!
én amikor voltam először nőgyógyásznál,akkor lehettem 8 hetes,azt mondta h lehet majd röntgenezni a fogat ha kell,csak kell majd az ólomköpeny.igazán nincs miért aggódnod..
igaz nem kellett végül a rtg. de bevállaltam vna,mert a gyulladt fog akár vetélést is okozhat.

A terhessegem legelejen amikor meg nem tudtam h az vagyok autobalesetem volt es mindenhol megrontgeneztek. Semmi gondot nem okosott hal istennek. Szerintem igy amit leirtal nem lehet gond ne aggodj.
35h km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!