Mit szabad csinálni terhesség alatt? Mi az ami árt a babának, mi az ami meg se kottyan?
Kíváncsi vagyok, mit szabad az egyes szakaszokban, és mit nem. Ha csak egyet is tudsz, kérlek írd le válaszban! 5 hetes terhes vagyok. (Nem azért kérdem mert csinálnám,vagy szívesen elkapnám, csak tudni szeretném). Intenzív sport, lerészegedés, fürdés strandon v fürdőben, has megütődése, sok felülés, hüvelyzuhany, szex, felfázás, 1 nap böjt, napozás, hajfestés, röntgenfelvétel nem hasi részen, MR, CT, hajszőkítés, STAPHYLOCOCCUS gyógyszer, Staphylococcus fertőzés.
1-2-3. trimeszterben?
Köszi
Egészséges terhesség esetén szabad sportolni, ha az anya előtte is rendszeresen sportolt.
A lerészegedés határozottan árthat a babának, úgy tudom, a leginkább az ártalmas ha az anya néha iszik sokat.
Maga a fürdés nem tiltott se strandon, se fürdőben, a fertőzésveszély miatt nem szokták javasolni (főleg az utolsó trimeszterben, mikor már nyílhat a méhszáj).
A has megütődése vetélést, a terhesség elhalását okozhatja (elég nagy ütés kell hozzá).
Szexelni általában szabad, de ha már nyitva a méhszáj, akkor a fertőzésveszély miatt nem szokták javasolni, valamint az orgazmus és a sperma is segíti méhösszehúzódást, így veszélyeztetett terhesség esetén beindíthatja a szülést (ezért szokták javasolni 39-40 hetes kismamáknak, ha már nagyon szülni szeretnének).
A felfázás, staphylococcus szintén a felszálló fertőzés miatt veszélyes, ami vetélést vagy koraszülést okozhat. Ezért ha szükséges, akkor kell szedni staphylococcus gyógyszert.
A röntgenfelvételnél létezik "kötény", amit a kismama hasa elé tesznek, én is ilyet kaptam, mikor a nagyobbnak röntgenezték a lábát, de nyilván a kockázatok elkerülése miatt csak akkor röntgeneznek kismamát, ha muszáj.
Egy nap böjttől semmi baja nem lesz a babának, sokan az első trimeszterben nem tudnak rendesen enni. A szervezetnek van annyi tartaléka, hogy ez ne jelentsen problémát a babára nézve.
Amennyire én tudom, a napozás és a hajfestés nem tiltott.
Mindez mindegyik trimeszterben érvényes, fokozottabban veszélyes az 1. és 3 trimeszter. Az 1. azért, mert nagyobb a vetélés kockázata, és a legtöbb szerv is ekkor alakul ki, a 3. trimeszterben pedig a koraszülésnek nagyobb a kockázata.
Köszönöm szépen!! :)
A baktériumra nem szabad terhesség alatt semmilyen gyógyszert szedni, mert árt a babának. Én már elszedtem egy adagot, ekkor kb 1-2 hetes terhes lehettem, amiről nem tudtam.
Ma voltam orvosnál, és nem szabad semmi hasonló gyógyszert szednem, szóval ez a helyzet.
De lehet, hogy már megszűnt a fertőzés a gyógyszer hatására, csak az új eredmény már kb 1 hetet késik.
Majd írok fejleményt.
Nem szeretnék elvetélni! Bár nem épp a megfelelő személytől fogant,házasok sem vagyunk, és azt mondta, hogy eddig csak hazudta hogy szeret, hogy jól érezzem magam.
(De azért jó voltam neki barátnőnek 7 hónapig, nem volt elég neki egy-két együttlét ha már úgy sikerült, hanem barátnőt akart.Most meg semmit nem akar..)
Ígértem fejleményt, egészséges gyerekem született időben, valamit elkapott születés közben, de hamar helyrejött. 2 és egynegyed éves, még szopizik.
Édesapja velünk akar élni, csak épp diplomázik.
A staphylococcus eredmény azóta sem érkezett meg :D.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!